Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Leccos už jsem v tomhle zešíleném století vstřebal, ale není tomu stále konce.

To, že genealog s kvalifikací husitského kněze bude lobovat za třetí a další pohlaví8-o

Piťha měl svatou pravdu - svět neodvratně kráčí do...Rv

0 0
možnosti

P49e48t36r 54P14o43l36á44k

4. 1. 2019 8:37

Me asi tak moc nedesi, ze se najde jeden trouba, co napise takovouhle hovadinu. Mnohem vic me desi, ze se najde dalsi kvantum lidi, co tomu daji karmu...

3 0
možnosti

J48a89n 93K58o77z40á30k

3. 1. 2019 23:46

Na blogy člověka Hornera chodím jenom pro zasmání, když se nudím. Neuvěřitelně dokáže splácat dohromady úplně nesouvizející věci. Každá obec měla obecního b..a, blogy na iDnes mají Vaňka a Hornera.

6 0
možnosti

J10i64r36i 56T16i88c18h89y

3. 1. 2019 17:45

Co tu vlastne pan Horner chtel dokazat?

5 0
možnosti

P36e22t70r 81T15o15m33e16k

3. 1. 2019 18:27

Pan Horner neustále dokazuje, jak sám prohlásil v jednom svém blogu, že se musí obětovat a převychovat české obyvatelstvo k dobru. Nebo k obrazu svému? Nevím.

6 0
možnosti
Foto

Asi takhle, pane Hornere: Svoboda člověka se nezvětší tím, že jeho stávající prostor rozdělíte na více chlívečků (= uměle vytvořených variant pohlaví). Objem zůstane pořád stejný, protože je určován úplně něčím jiným než názvy těch chlívečků.

8 0
možnosti

Tedy, pokoušet se definovat "nové" pohlaví na základě vrozené vady či mutace vyžaduje opravdu řádně pohnutou mysl. Nebo snad jen dostatečně velkou porci ignorantství?

21 0
možnosti

no a jak tedy budeme definovat onu mutaci? Kam spadá, pokud jsou pohlaví jen dvě?

0 0
možnosti

Pokud se narodí člověk, který má pohlavní orgány obou pohlaví, pak nejde o nějaké třetí pohlaví, ale o poruchu – biologický handicap. Když se narodí člověk bez ruky, bez části páteře nebo s dvěma hlavami – také ho nepovažujeme za nový druh člověka, ale za člověka s tělesným handicapem.

Lidé, kteří se narodí s nejednoznačně určitelným pohlavím (nebo se znaky obou pohlaví) nejsou hermafroditi v pravém smyslu toho slova (jako například hlemýždi), ale říká se jim tak pouze analogicky, aby se tato porucha dala jednoznačně popsat. Není žádný důvod tyto lidi vyřazovat ze společnosti, ale není také žádný důvod dělat z nich novou kategorii člověka.

Dá se pochopit, že nemáte rád katolickou církev, ale jestli chcete svou averzi založit na "argumentaci", že Piťha neuznává hermafrodity, tak máte "hroší kůži" spíše Vy.

30 0
možnosti

Nemyslím si, že se někdo pokouší o stanovování nové kategorie člověka. Vidím ten problém takto: pokud se narodí někdo, kdo nemá jednoznačně určitelné pohlaví nebo pohlavní znaky obou pohlaví (jak ve smyslu fyzickém, tak psychickém) - kam jej potom zařadíme? Jak jej budeme nazývat, jak k němu přistupovat a jaká práva zohledňovat? Protože máme tady muže, ženu a pak tento "handicap". A jestliže není svébytnou kategorií, ani nespadá do polarity muž/žena, čím tedy vlastně logicky je?

0 0
možnosti

Absence, nebo nevyvinutost orgánu je defekt stejný jako absence, nebo nevyvinutost logického myšlení. ;-D

24 0
možnosti

Tedy autor je takový malý mozkový hermafrodit.

12 0
možnosti

;-D;-D;-D Božerůžo! A tenhle exponát kritizuje církev za nevědeckost. Pane údajný vysokoškoláku, každý student základní školy ví, že hermafrodit je živočich, který zcela přirozeně disponuje samčími i samičími pohlavními buňkami současně. Což člověk z podstaty není. To co vy popisujete jako normální klasifikaci je u člověka defekt. Je to to stejné, jako byste tvrdil, že člověk má běžně dvě hlavy a argumentoval siamskými dvojčaty.

Pokud mají sluníčka za své mluvčí takovéhle kapacity, tak to jsem v klidu. ;-D

35 1
možnosti

No a siamská dvojčata jsou jeden člověk, nebo dva lidé?

0 6
možnosti

Genetické anomálie jsou jakýmsi testem přirozeného výběru formou pokus-omyl. Neživotaschopné anomálie, včetně těch neumožňujících další reprodukci, jsou odsouzeny k zániku. Na to nemáte vliv ani vy, ani církve a hlásat můžete co chcete.

4 0
možnosti

K zániku jsme odsouzeni všichni ne? Nakonec, otázka nezní tak, jestli se někdo rozmnoží nebo kdy umře, ale jak k němu přistupovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,17
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik