Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J61a64n 24D93ě34d

2. 1. 2019 12:20

Vážený pane, profesor Piťha má tituly z bohemistiky a lingvistiky z FF, kde bylo také pole jeho vědecké působnosti, takže smotání dohromady s teologií je nikoliv jediná hloupost ve vašem textu.

"páter Piťha nebyl a není schopen obhájit svoje tvrzení ve vědecké diskuzi"

Předně by bylo slušné uvést dotyčné tvrzení, nebo na ně alespoň odkázat. Pokud máte na mysli tzv. kritiku IU, pak úplně nerozumím, proč by měl kdokoliv "vědecky obhajovat" společenský názor, vyřčený bez jakékoliv návaznosti na akademickou činnost.

5 0
možnosti

Teologická fakulta je součástí Univerzity Karlovy od jejího vzniku. Rušit ji teď, po sedmi stech letech, už je poněkud zpozdilé, řekl bych...

2 0
možnosti

Je zajímavé, že tolik útočíte na katolickou církev, přičemž, soudě dle kontextu vašich ostatních článků, vám takto odporný nepřijde (a to přesto, že obsahuje všechny negativní atributy, které na katolické církvi pokrytecky kritizujete + ještě mnohé další navíc). Já se teda katolíků ani jejich konkrétních zástupců nechci nijak zastávat a nebýt vašich ostatních článků, tak bych s tímto článkem i souhlasil.

Nicmcméně když už zmiňujete to, že u katolíků bude vždy přání nebo představa otcem myšlenky, to je přece vlastnost, kterou sám máte. Vždyť všechny vaše představy, které sdílíte s těmi různými Halíky, Sorosy a dalšími vašimi oblíbenci, jsou naprosto nereálné utopie.

6 1
možnosti

Nějak mi tam vypadlo slovo "islám", což je dost podstatné. :-)

1 0
možnosti

Mnohokrát jsem tady už uvedl a budu znovu opakovat:

Římskokatlocká církev v dnešní podobě je mocenská, ideologická a hospodářská organizace, která se snaží ovládnout společnost tak jak tomu bylo ve středověku a v nedávné minulosti. Opírá se o starověkou a středověkou filozofii, o tyto názory na svět a společnost z oné doby, a její představitelé nejsou schopni diskutovat a reagovat na racionální argumenty. Prostě nechtějí - jakákoliv odebraná cihlička z pracně vybudované jejich iracionální konstrukce vzniku a řízení světa by vedla ke zhroucení jejich vlivu ba i majetků........

2 2
možnosti

J85i59ř65í 71A27l50e19x15a

2. 1. 2019 10:52

To je ale odporná demagogie fanatika! Kam se na Vás hrabou fanatici katoličtí....

RvRvRv

7 1
možnosti

Já osobně si naopak myslím, že církve (a jednotlivá náboženství) jsou formou politických stran. jejich prioritou je v naprosté většině případů moc.

3 2
možnosti

Sleduju už nějaký čas, že největšími odborníky právě na katolíky je zde autor článku a pak pí. Palková;-D;-D;-D

12 0
možnosti

Proč nenapíšete taky něco o záporných aspektech Islámu? Nebo vy je nevidíte? Vám nevadí islámský terorismus v Evropě. Asi ne. Hodně to o vás vypovídá.

4 2
možnosti

Proč sem pletete islám, toto je blog o chování římskokatolického kléru. Tak požádejte autora či napište sám něco o islámu (i když už toho tu bylo moc) a pak se vyjadřujte v dotazech k tomuto jistě velkému problému a nebezpečí.

3 2
možnosti

Hm, tentokrát psáno tučně podle hesla: čím víc pruhů, tím víc Adidas.

V podstatě píšete, že dokud nebudou katolíci správně šlapat gender a multikulti brázdu, je třeba je po bolševicku zakázat jako intelektuální součást národa. Je hezké, že tato nevědecká selhání vidíte jen u katolické instituce, tedy křesťanské víry, nikoliv u náboženských učení jiných. Tam byste byl ovšem se slůvky "fanatismus" a "nenávist" už hodně na sluníčkářské hraně. Zvláště pak u Islámu.

Ovšem hlavní atrakcí vašeho článečku je ten prostý fakt, že tzv. vědeckou etiku zde obhajuje exponát, který si myslí, že pouhým míšením lidských plemen vznikají z nějakého neznámého genetického důvodu odolnější a oduševnělejší lidští jedinci, popírá existenci lidských ras a naopak si myslí, lidské pokolení může disponovat více pohlavími než toliko dvěma.

19 1
možnosti

Co to hlásáte za pito.mosti, pane Buriane? Čtu blog po několikáté a toto tam autor přece nepíše, to mu vkládáte do úst hlouposti abyste pak po něm mohl plivat.

0 2
možnosti
Foto

Vy jste ale demagogický lotr.

13 0
možnosti
  • Počet článků 824
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 972x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik