Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Vás ta halucinace o vymyšlených siroticích ještě nepustila?

9 0
možnosti
OT

Už toho nechte. Nejste nic jiného, než trapný provokatér.

8 2
možnosti
Foto

R^máte pravdu někteří blogeři netuší čím si prošli a ještě musí projít ti které tak odsuzují a ani se nesnaží to pochopit-jen kolem sebe plivají a mlátí hlava nehlava:-/

3 6
možnosti
OT

A komy jste vy těmi svými ubohými prohlášeními tady pomohla? Asi si potřebujete nějak hojit svoje špatné svědomí, ale takhle se to nedělá.

10 1
možnosti
Foto

Ano, tentokráte s vámi souhlasím. Stále je tu ovšem ještě minimálně jedna nedořešená otázka a myslím že byste neměl mít s mým názorem problém. Totiž, že na syrské tragédii se snaží přiživit ti, kteří ve skutečnosti v žádném ohrožení nejsou. Kromě ekonomického. Je totiž hodně odvážné si myslet, že ten více než milion uprchíků, který do Evropy přišel, je ze Sýrie. A to je to o čem píšu, zač jsem označován jistým nejmenovaným diskutérem, za rasistu a co já vím za co všechno. Podstata je v tom, že máme li komukoliv pomoci, musíme vědět, že se jedná skutečně o toho, kdo si tu pomoc zaslouží. Tedy že jde o někoho kdo skutečně utíká před válkou nebo genocídou. Ne ale těm, kdo si myslí, že v Evropě budou jen brát příspěvky a žít si na vysoké ekonomické úrovni.

Dnes, po včerejších tiskovkách už víme, že těch 50 sirotků byl virtuální termín paní poslankyně a ona sama neví kde jsou a zda vůbec jsou. A to je největší tragedie. Protože se nejprve vyvolá jakýsi humbuk, obviní se kde kdo z kde čeho a nakonec se ukáže, že prakticky není kdo, komu bychom mohli pomoci. Takže můj názor je takový, že my prostě musíme pomáhat těm, kdo to potřebují a kdo jsou v nouzi. Ale musí ta pomoc být skutečnou pomocí a nikoliv jen jakýmsi divadlem pro media.

25 0
možnosti
LB

Pane Braune, vy jste tu tiskovku viděl, nebo jste o ní četl v novinách?

Já ji neviděla, tudíž si nemohu udělat názor, ale pokud je to tak, jak říkáte, tak by snad musela paní Šojdrová zešílet. Už dřív jsem si přečetla info na jejím webu, z něhož vyplynulo, že uprchlická zařízení na řeckých ostrovech v navštívila, a na základě toho chtěla představit premiérovi svůj záměr, při kterém se inspirovala pomocí, jež už realizovaly jiné země, např. Velká Británie, Francie nebo Irsko.

Paralelně s tím přicházely informace Lékařů bez hranic, dále lékařky z uprchlického tábora Moria na ostrově Lesbos a informace organizací (např. International Rescue Committee, podle které bylo na řeckých ostrovech 3 050 nezaopatřených dětí, z nichž se 1099 podařilo umístit do bezpečí) ), které situaci monitorují a mají i přesná data. Situaci dobře zná i syrská lékařka Samira Sibai, která pracuje v motolské nemocnici a svou pomoc nabízí.

Podle informací iniciativy Češi pomáhají se v souvislosti se syrskými dětmi používá termín "děti bez doprovodu" nebo "nezaopatřené děti", protože termín "sirotek" nemá žádný právní statut a v Sýrii mnoho lidí opustilo své domovy, takže nejde ověřit, jak to s těmito dětmi je. Podle mého soudu jde hledat rodinu i z Česka.

A ještě něco. Humbuk okolo těchto dětí udělal až Babiš, do té doby veřejnost o iniciativě Šojdrové nic nevěděla.

2 7
možnosti
RB

Za rok 2017 se vrátilo 600.000 utečenců zpět do Sýrie. Za poslední měsíc se vrátilo z Libanonu, Turecka a dalších okolních zení cca 200.000 uprchlíků. Osvobozeno je 97% území a vy tu plašíte lidi tím, že tam začne válka znovu.

25 2
možnosti
LB

Mohl byste svoji informaci odzdrojovat, pane Blažku?

Syrská lékařka Samira Sibai říká něco jiného, než vy. Podle ní není reálné čekat na to, až se Sýrie začne obnovovat a své opuštěné děti se postará. Přibližně

80 % Syřanů, kteří ze země odešli, utíká před Bašarem Asádem. Počet syrských uprchlíků se momentálně odhaduje na tři miliony lidí.

3 3
možnosti
KV

Velmoci nejednají v zájmu Sýrie. Těžko také říci, co je zájmem Sýrie a kdo může zvenčí říkat, co by jím být mělo.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=680146

Je jasné, že velmoci dělají v Sýrii to, co je dobré pro ně samotné. Vítejte v reálném světě... Jinak hezky napsaný blog-

3 3
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,63
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik