Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Netušila bych, že někdy v něčem budu s autorem souhlasit. Jenže za nerovnost mezi muži a ženami nemůže kapitalismus, ale předsudky u nás hluboce zakořeněné. Už za socialismu bylo na profese vykonávané převážně ženami pohlíženo jako na méněcenné, finančně naprosto podceněné. Přitom fyzická náročnost práce takové zdravotní sestry se dá srovnat s prací v hornictví. V rámci normalizace se potom pohled na ženu stal ještě více mužsky šovinistický, paradoxně i díky českému smyslu pro humor. Plzákovský pohled na ženu podávaný se šarmem a humorem u nás zabral a byl i podporován jeho ženskými epigony, kdo zná slavného "Robina", ví o čem mluvím. Tohle se přeneslo i dodnešního takykapitalismu, když muž se chce zbavit ženy jako své konkurentky na nějakou pozici, tak stačí, aby o ní významně prohlásil, že je hysterka a každý to bere jako fakt. Nejvíc mě štvou ženy na diskusích, které mužům nahrávají, všimněte si, když někdo kritizuje nějakou špatnou vlastnost, údajně charakteristickou pro ženy, žádný muž se nepostaví na obranu a neřekne, že i někteří muži jsou takoví. Naopak, když se kritizují špatné mužské vlastnosti, tak hned přispěchá plno spravedlivých diskutérek s tím, že i ženy jsou takové a čiší z nich strach, aby si o nich pánové nemysleli, že jsou feministky. Dámy, jestli budeme mužům stále lézt, víte kam, tak se tam taky octneme!

1 0
možnosti
MS

Co brání nám ženám vybírat si zaměstnání, která jsou dobře placená? Místo zdravotní sestry můžeme jít klidně rubat uhlí. Garantuji vám, že to fyzicky nezvládneme.

4 0
možnosti
EK

No, v dobách minulých, kdy nebylo technicky možno dělat velké šachty dobývaly rudu a později uhlí ženy a děti, byli menší, a taky se jim méně platilo. Ono pokud by to bylo nutné, tak byste to fyzicky zvládla, musela byste mít přizpůsobené nástroje a trvalo by to déle, ženy sice nemají takovou sílu, ale zase jsou schopny tu menší sílu používat déle. On by zase ten horník nebyl fyzicky schopen vyměnit bažanta. Tady nejde o to, čeho je kdo schopen, ale o ohodnocení práce, a tam je pořád takzvaná ženská práce podhodnocena, potom průměrné platy mužů a žen jsou jaké jsou. Oni lidé vašeho názoru potom nadávají, že je zdravotní sestra z Ukrajiny, že jí nerozumí a že by politici měli něco udělat.

2 0
možnosti
Foto

Zdravotná sestra pracuje so zbíjačkou v prachu, za vysokej teploty so zvýšeným rizikom pracovného úrazu? Máte v zálohe nejaké ďalšie vtipy?

Presne takéto názory robia feministkám dobrú "reklamu".

Prehlásenie o niekom, že je hysterka fakt nestačí na zbavenie sa kolegyne, alebo podriadenej, ak nie je pravdivé. V akom svete žijete?

1 0
možnosti
EK

Vy se těch horníků nějak zastáváte a co zvýšené riziko nákazy u zdravotní sestry, to nic není? Vždyť je to jen ženská, že?

0 1
možnosti
Foto

O banských nešťastiach občas počuť, o epidémiach s obeťami na životoch v nemocniciach akosi nie. Plus stále zostáva nepriaznivé pracovné prostredie v neprospech baníkov atď.

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,92
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik