Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nalepte si na čelo "Jsem žena" a běžte se chytit s Dienstbierem za ruce. Jinak si dovolím staré čínské přísloví: Nač by měl muž dělat to, co zvládne žena (kdyby mě tak slyšela žena, určitě bych musel vysát celej barák :-)

4 0
možnosti

Mě by jen zajímalo, pane Hornere, kolik za ty své nesmysly berete od univerzity nebo nějaké neziskovky. Nechtěli byste mě taky do party? Minimálně slohově bych vám možná stačil (ideologicky byste mě to naučili). Nechce se mi věřit, že byste totiž byl tak totálně mimo prakticky ve všem, co píšete. Omlouvám se za mou "nelichotivou" zprávu, už se pokusím si Vás nevšímat. Sic jsem slušný masochista, tak je to i na mě už docela dost...

5 0
možnosti

To mi povězte, jaké jsou výhody toho vašeho bolševického antidiskriminačního zákona vynuceného únií? Zavedení presumpce viny, která odporuje lidským právům? Zničení svobody volby?

2 0
možnosti

Je to jen další zákon, který je prakticky neuplatnitelný, popřípadě nadělá víc škody než užitku. Jenže když EU zavelí... Proti zažitým předsudkům a lidské hlouposti žádný zákon nepomůže.

2 0
možnosti

Netušila bych, že někdy v něčem budu s autorem souhlasit. Jenže za nerovnost mezi muži a ženami nemůže kapitalismus, ale předsudky u nás hluboce zakořeněné. Už za socialismu bylo na profese vykonávané převážně ženami pohlíženo jako na méněcenné, finančně naprosto podceněné. Přitom fyzická náročnost práce takové zdravotní sestry se dá srovnat s prací v hornictví. V rámci normalizace se potom pohled na ženu stal ještě více mužsky šovinistický, paradoxně i díky českému smyslu pro humor. Plzákovský pohled na ženu podávaný se šarmem a humorem u nás zabral a byl i podporován jeho ženskými epigony, kdo zná slavného "Robina", ví o čem mluvím. Tohle se přeneslo i dodnešního takykapitalismu, když muž se chce zbavit ženy jako své konkurentky na nějakou pozici, tak stačí, aby o ní významně prohlásil, že je hysterka a každý to bere jako fakt. Nejvíc mě štvou ženy na diskusích, které mužům nahrávají, všimněte si, když někdo kritizuje nějakou špatnou vlastnost, údajně charakteristickou pro ženy, žádný muž se nepostaví na obranu a neřekne, že i někteří muži jsou takoví. Naopak, když se kritizují špatné mužské vlastnosti, tak hned přispěchá plno spravedlivých diskutérek s tím, že i ženy jsou takové a čiší z nich strach, aby si o nich pánové nemysleli, že jsou feministky. Dámy, jestli budeme mužům stále lézt, víte kam, tak se tam taky octneme!

1 0
možnosti

Co brání nám ženám vybírat si zaměstnání, která jsou dobře placená? Místo zdravotní sestry můžeme jít klidně rubat uhlí. Garantuji vám, že to fyzicky nezvládneme.

4 0
možnosti
Foto

Nezmysly. Predstavte si, že ste zamestnávateľ. Najmete na pracovnú pozíciu drahšieho zamestnanca, alebo lacnejšieho, ak viete, že prácu odvedú rovnako? Dáte na post manažéra menej schopného, alebo schopnejšieho? Bude Vám záležať na tom, či ten človek je žena, alebo muž, ak vám ide o zisk?

Práva aj povinnosti majú v zamestnaní muži aj ženy rovnaké. Plat je otázkou individuálnej dohody. Diskriminácia je z tohto dôvodu vylúčená. Kto si nevypýta vyšší plat, nebude ho jednoducho mať.

Je tu Druhá rovina. Medzi manažérmi je viac mužov. Ale aj 80 % bezdomovcov tvoria muži. Ženy nie sú ochotné ísť v takej miere do rizika, ako muži. Z toho vyplýva, že viac mužov uspeje, ale aj viac mužov takpovediac zhorí. Firmy vlastnené ženami vykazujú nižšie zisky, ako firmy vlastnené mužmi. Aj tu je nejaká diskriminácia?

Hollywoodske herečky sa sťažujú, že sú horšie platené, ako mužskí kolegovia. Je vyšší dopyt po hercoch, alebo po herečkách? Prečo producentky neplatia ženy lepšie, alebo aspoň rovnako, ako mužov? Prečo boli členovia The Beatles lepšie platení, ako ženské kapely v tom čase, alebo Elvis lepšie, ako kolegyne? :-)

6 0
možnosti

V ryzím kapitalismu by to tak mělo fungovat, jenže v tom našem korporátním feudalismu je to jiné. Jistě, na dělnických pozicích jsou lidé placeni podle výkonu, také v menší firmě, kde jsou lidé na sobě závislí, se většinou hledí na to, co kdo zvládne, ale zase, když dáte mezi dva machistické, leč výkonné zaměstnance stejně výkonnou ženu, tak z toho mohou být problémy. Takže manažer radši vezme méně výkonného muže a má klid. Ve velkých nadnárodních korporacích se případné ztráty rozpustí, zvlášť v takových, které pobírají dotace. Ono se často stane, že když je u nás manažerem cizinec, tak si k ženám dovolí mnohem víc než v rodné zemi. A muži, kteří by se jich měli zastat se spíš zlomyslně radují.

0 2
možnosti

Jak se prdí nenávistně a machisticky?

1 0
možnosti

Potiz feminismu je v tom, ze ma zradce ve vlastnich radach: tezko se bojuje proti muzske nadvlade, kdyz ani zeny samotne nechteji na sve situaci nic zmenit, svou pozici chteji dale potvrzovat a tim v podstate s muzi kolaburuji.

1 0
možnosti

Teda pane Hornere, nevím jaké máte zkušenosti Vy, ale já byl za posledních 18 let zaměstnán ve čtyřech firmách a ve všech pracovali muži i ženy na stejný pozicích. Šlo o pozice dělnické až po manažerské a světe div se, všude braly (a berou) ženy za stejnou práci stejný plat jako muži.

5 0
možnosti

Vy znáte nějaký konkrétní příklad, kdy žena bere za prokazatelně stejnou práci menší plat?

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik