Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HO

Kupodivu v Japonsku je Islám zakázaný a nikdo se z toho nehroutí.:-P

0 0
možnosti
RP

No moc na výběr není, buď ho zakážeme nebo ho přijmeme. Jako v Anglii, Francii, Švédsku...................

0 0
možnosti
ZH

A teď zkuste napsat stejně laděnou obhajobu nacismu. Určitě vám to půjde skvěle.

0 0
možnosti
ZH

To je přeci váš svatý úkol. :-P

0 0
možnosti
Foto

Zákaz islámu, stejně jako kteréhokoliv jiného náboženství je u nás nemožný. To je jasné, hovoří tak zákony. Ale zakázat lze některé jeho atributy, např. zakrývání obličeje u žen. Ve všech našich městech a leckde i na venkově, v benzinových pumpách, nádražích, letištích jsou po celé ČR instalovány desetitisíce kamer, které sledují dopravu, ale i ruch v ulicích a pohyb návštěvníků různých institucí. Bylo by tedy zcela legitimní zakázat zakrývání obličeje na veřejných místech, neboť to znemožňuje identifikaci osob. Bez uvádění náboženských důvodů a pod. Stejně tak lze zakázat provozovat např. modlitby a jiné náboženské úkony na veřejných místech a to u všech náboženství.

Vaše představa integrace, kde píšete, že někde v Anglii si postavili mešitu a krásně si žili, tak to není integrace, ale segregace. Pokud se mají integrovat, tak se musí smísit s naším národem a jíst vepřové.

1 0
možnosti
Foto

Museji jíst vepřové:))) tisice děkovnych dopisů v uvozovkách zasílá liga českých vegetariánů.

2 0
možnosti
Foto

Mě by vždycky zajímalo, co by přišlo za řešení, kdyby ten zákaz někdo porušil...Co by kdo navrhoval...jak tvrdé tresty by to byly...kdo by to hlídal a jak... jak bych se ráda podívala do těch jalových tváří, které by tu chtěly tvrdit, že by tak absolutně nestouplo napětí mezi stranami, ptala bych se, jak kupříkladu dopadla Amerika ve svém džezovém věku s prohibicí a tyhle ,, natajno kluby a sklepy,, které v mysli vytanou snad nejen mně také evokují , ,,Co,, by narostlo. A tímto stylem čehosi ,,under,, by se neslyšně a o to víc nebezpečně vyštengrovaly i jinak dobré vztahy... zbytečně... Tu odpověd asi ani nechci znát. Odpustím Vám ty kafemlýnky:)))) a dám zvláště za některé části textu ráda karmu:-).

3 0
možnosti
JS

Islám obsahuje nespočet naprosto konkrétních prvků, které dokonale naplňují definici hnutí, které směřuje proti lidským právům a svobodám. Korán, který je v islámu definován jako "Allahův zákon", například nařizuje mužům, aby svým neposlušným manželkám vykazovali místo na spaní a bili je (v súře Ženy). A to je jen jedna nepatrná drobnost, která je v dokonalém rozporu s naším právním pořádkem. Takové chování je u nás protizákonné bez ohledu na to, jestli je nebo není součástí nějaké věrouky. Takže by měl následovat klasický proces jako u kteréhokoli jiného porušení zákona – vyšetřování, obvinění, soud a rozsudek.

Žádný muslim nemůže o nějaké části Koránu prohlásit, že je neplatná nebo dokonce morálně závadná. To je v islámu jeden z největších zločinů, dokonce horší, než zabití člověka. A právě to je problém.

Krásně jste srovnala zákaz islámu s prohibicí. Společnost si uvědomuje, že s alkoholem jsou spojeny problémy, proto také většina států alkohol nějak omezuje, například daňovým zatížením, omezením věku konzumentů, trestáním jeho užití při řízení vozidla nebo při výkonu práce. Vy si vlastně tím srovnáním uvědomujete, že islám je také problém, a že bychom se ho absolutním zákazem nezbavili – stejně jako se nezbavíme alkoholu. To ale neznamená, že boj proti němu je zbytečný.

1 0
možnosti
RP

Asi jsem hloupý, ale pořád hledám rozdíl mezi islámem a fašistickým Německem. 10% zastánců těchto ideologií vraždí a 85% jim tiše fandí, protože se vraždí PODLIDI. Pardon zapomněl jsem na poválečné německé DEMOKRATY ( opět 100% obyvatelstva). Ti, jak říká klasik "stříleli do vzduchu".;-D

2 0
možnosti
Foto

Pan Horner si tady jako obvykle vymyslí nějakého neexistujícího strašáka a pak proti němu sám zapáleně brojí a bojuje, a to za použití různých více či méně otevřených dehonestujících nálepek a přisprostlých narážek na kohokoli s jiným názorem (to on může, to mu nevadí). Rv

Náboženskou složku islámu nikdo vůbec zakazovat nechce a ani nemůže. Problém spočívá v tom, že nějakých 90% islámu není o náboženství, ale o nenávistné šovinistické a fašistické světské ideologii razící takové (pro každého rozumného člověka naprosto nepřijatelné) "perly", jako je nerovnoprávnost žen, tresty smrti za odpadlictví od "víry" či za homosexualitu, apod.

Takže jediným problémem je právní definice náboženství, která by tyto věci od sebe odlišila. A poté následnému zákazu islámské ideologie (vč. zákazu její propagace a šíření) tak, jak je tomu u fašismu, nacismu či komunismu už vůbec nic nebrání. Něco takového mělo být v zemích západních demokracií učiněno už dávno!

A ještě nakonec malá poznámka - V pojetí pana Hornera zřejmě Hitler udělal zásadní chybu v tom, že národní socialismus otevřeně neprohlásil za novodobé náboženství. Pak by to zřejmě podle pana Hornera bylo naprosto v pořádku, vč. holokaustu, eugeniky, apod.! Rv

(Vlastně - ani dnes stále není žádným velkým problémem jakékoli ideologické svinstvo prohlásit za náboženství a na takovém základě pak požadovat jeho všemožné "uznání a ochranu", že) :-)

4 0
možnosti
Foto

Tohle tvrdí Dr. Salman Hasan (Salman Hashim Hasan Al-Baidhani) se narodil v roce 1953 v Iráku v bohaté muslimské rodině. Od dětství byl vychováván jako muslim, musel citovat korán, pravidelně se modlit i navštěvovat mešity. Jeho děda byl dokonce vysokým muslimským duchovním v Bagdádu. Pojem integrace muslimů je naprostá lež, to je nemožné. Neexistují umírnění a radikální muslimové. Jste ve válce s islámem a vůbec si to neuvědomujete. I když je muslim tzv. umírněný, tedy v tuto chvíli mírumilovný, Korán, a především právo šaría, mu nařizuje nenávidět nemuslimy. Jsou pro něj nevěřící. Studoval jsem historii islámu v Evropě, je tady již přes padesát let, a za tu dobu se muslimové vůbec neasimilovali, ani se nikdy nepřizpůsobí, nikdy se nebudou integrovat do vaší společnosti. Nechtějí to, nemají o to zájem. Problém s muslimskou komunitou mají ve Švédsku, ve Francii, v Holandsku, v Belgii, ve Velké Británii. Byl jste někdy v Lutonu blízko Londýna? Pokud ne, zajeďte se tam podívat. Je tam muslimská čtvrť, a pokud tam zavítáte s vaším vzhledem, dejte si velký pozor – zažijete poplivání, nadávky, syčení, pokud ne horší věci. Tak dopadla integrace muslimů v Anglii. A jenom ve Velké Británii žije legálně 4 až 5 milionů muslimů.. To je také islamofob ???

11 1
možnosti
KM

Ano, to je prolhaný islámofob.

1 3
možnosti
JS

Vy říkáte, že zákaz islámu je nereálný, protože jde o masové světové náboženství. Jenže tím vlastně říkáte, že když je zlo dostatečně obrovské, tak bychom ho měli nechat na pokoji. S tím já nesouhlasím. Dokonce říkáte toto: "Nikdo nebude obchodovat se zemí, která zakázala jedno z masových světových náboženství, které vyznává skoro čtvrtina lidstva." Jenže to jste téměř doslova navázal na biblického "cheruba ochránce", který "zkazil svoji moudrost pro své obchody"...

Také není pravda, když říkáte, že "Žádný příčetný soud nemůže vydat zákaz nějakého náboženství". Některá hnutí (do nichž se řadí i náboženství) jsou zakázána principiálně. Zakázána jsou veškerá hnutí, která směřují proti lidským právům a svobodám, což znamená, že například náboženský kanibalismus je u nás zakázán už z principu, není nutné ho zakazovat speciálním zákonem nebo soudem. To platí také o hinduistickém kastovním systému. Nacismus byl státní ideologií pro desítky milionů lidí – taktéž byl zakázán, a to do značných podrobností – včetně pozdravů, symbolů i konkrétních slovních spojení.

Píšete také, že "Islamofob se de facto objímá s islamofobem, protože jsou vyznavači téhož myšlenkového nesmyslu". Možná, že kdybyste se o kriticích islámu vyjadřoval s trochu menším pohrdáním, nepletli by se vám islamisté s islamofoby.

Vy píšete o tom, jak jsou Španělé úžasní a že se s každým objímají. Jenže ještě před atentáty jsme v televizi mohli vidět poněkud jiné obrázky. Lidé v Barceloně hromadně vyšli do ulic a protestovali proti přítomnosti turistů. Masovost této akce byla překvapující, takže Váš pohled rozhodně není zcela objektivní.

Vy uvádíte příklad "úspěšné" integrace, kdy si muslimové v Británii předělali kostel na mešitu. To myslíte vážně? Úspěšná integrace by byla, kdyby si z opuštěného kostela udělali komunitní občanské centrum (pro všechny) nebo funkci kostela obnovili. Takhle je to jen ukázka toho, že si chtějí hostitelskou společnost předělat podle sebe, nikoli se integrovat.

13 0
možnosti
JB

Zarazila mě hned první věta. Na islám se sáhnout nesmí, zato klidně napíšete " tibetští kafemlejnci " ?8-o Jiná náboženství se urážet a zesměšňovat smí??Rv

12 0
možnosti
Foto

To je u Hornera normální.

4 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,51
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik