Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vy například tvrdíte, že "neznalost islámu umožňuje sektářskému islamismu manipulovat teroristy". Je to poněkud jinak. Muslimové, kteří znají principy své víry jen povrchně a vyznávají islám pouze formálně, jsou pro nás štěstím – to jsou ti vlažní a umírnění. Nebezpeční jsou ti, kteří chějí proniknout do hloubky islámské víry a dodržovat její závazná pravidla do všech důsledků. Možná máte pravdu, že sektářský islamismus umožňuje manipulovat s teroristy, ale to je spíše tím, že islám je sám o sobě manipulativní. Četl jste v Koránu popis islámského ráje? Něco jako reklama na luxusní nevěstinec pro pány, než popis místa, kde "Bůh setře každou slzu z očí". Muhammad potřeboval vojáky, ne idealisty. A navíc – paradoxně většina islámských sekt má umírněnější pravidla, než autentický islám.

Je zajímavé, že vyslovujete obavy, že "zpochybňujeme holokaust", to tedy musíte být z islámského světa vyděšen, protože tam holocaust když ne zpochybňují, tak přímo oslavují. Vždyť velký jeruzalémský muftí Amín al-Husajní, který se aktivně podílel na holocaustu nejen Židů, ale i evropských Slovanů, je v celém arabském světě dodnes oslavován jako národní hrdina a jeho synovec Jásir Arafat se k němu hrdě hlásil.

Pokud skutečně máte pravdu, a "situace islamofobů je slabá až neudržitelná", pak už si chystejte modlitební kobereček a na zdi si vyznačte směr k Mekce. Ale to pro Vás zřejmě nebude problém. Vyváží to jedna velká výhoda – islamofobové, kteří by mohli kritizovat Vaše články, už nebudou mezi živými.

9 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

i Hitler má dodnes příznivce- šílence najdete všude-mezi muslimy i mezi křestany vaše slova varující ať si připravíme motlitební koberečky by se dala chápatt jako šíření strachu a nenávisti vůči jinému náboženství

0 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik