Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Zajimave je, jak vyvozujete zavery, ktere z clanku pana Jakla vubec nevyplyvaji. Vase prislovecne "hledani hole" se stava cim dal krecovitejsi. Tezko si pak muzete pripadat jako "lepsi clovek", i kdyz se tak zrejme citite. Existuji dve skupiny lidi - chytri a hloupi. Rozdil mezi chytryma a hloupyma neni ten, ze ti chytri jsou hodni a hloupi jsou zli, ale ten, ze chytri maji pravdu a hloupi ji nemaji...Nechci predjimat...ale cas ukaze, na ktere strane stojite. :-)

4 0
možnosti
DS

Přijde mi to jako zvolání "desetitisíce lidí mají AIDS, buďme solidární, nakažme se taky, ať v tom nejsou sami!" - člověk jakožto tvor rozumný by se měl poučit z chyb svých, nebo svých blízkých. A místo jejich opakování (aby si solidárně nabil ústa taky), by měl mít možnost upozornit, že je to chybný krok a odmítnout ho. Místo toho vidíme odsuzování jiného názoru, zesměšňování argumentů, bagatelizaci varování... Máme právo si určit, kdo bude bydlet v našem bytě a stejně tak bychom měli mít právo si určit, kdo bude žít v naší zemi, kterou naši předci vybojovali za cenu ztrát mnoha lidských životů. Pokud řekneme, že tu někoho nechceme, nikdo nemá právo nám ho sem nastrčit násilím - ať se jedná třeba o nevychované německé turisty, rumunské šmelináře s kočičím zlatem, ruské propagátory bolševismu, norské nezletilé opilce nebo migranty s nejasným původem a účelem cesty.

15 0
možnosti
ZH

Nechápu jak jste to četla. Takže solidarita neexistuje, nemá smysl nebo co? Kdo řekneme, že koho nechceme? Celou dobu se bavíme o prověřených uprchlících, o nichž se předpokládá, že se vrátí po válce domů. Fakt je mi z těch fňukacích výmluv nanic.

1 9
možnosti
ZH

Já to švejkování nechápu. Nejste si trapní? Nikde v textu nepíšu, aby kdokoli páchal solidární harakiri. To je samé zdá se mi, předpokládám, ale dohromady je obludnost námitek na úrovni praktické školy. V článku není nikde se solidaritou spojeno sloveso muset. Bohužel je mi stokrát sympatičtější postoj Slovenska, které se sice soudí o mechanismus kvót, ale migranty na současně přijímá. Když potom nějaký zdejší chytrák běduje, jak se nemůžeme sami rozhodnout, nikdo neříká lžete: vláda odmítla přijmout uprchlíky, bude za to sankcionována, no a co, máme názor, tak si za něj zaplatíme. Nechte toho fňukání a začněte konečně myslet

0 6
možnosti
PT

P28e33t82r 36T28o25m31e34k

11. 7. 2017 9:26

Problém je v tom, že nechápete, že Evropa to solidární harakiri už páchá. A obrátky se pod vedením těch individuí v jejím čele zvyšují.

7 0
možnosti
MS

Zdá se, že pro Vás má solidarita jeden rozměr - přijímání migrantů ze zemí, kde příval nezvládají. Falešnost této teze prohlédl dokonce i Palata!

Lidé znalí poměrů říkají, že je daleko efektivnější pomáhat v místě konfliktu nebo blízko něj, protože náklady na stejnou pomoc jsou nižší. Nelze ignorovat ani vlastní bezpečnost, protože mísení nekompatibilních kultur ve větším měřítku evidentně přináší značná rizika.

7 0
možnosti
AK

Solidarita není trest. Jen je třeba používat toto slovo ve správném významu.

Pokud si můj přítel z lehkomyslnosti zapálí dům, nemůže po mně žádat, abych si já zapálil svůj dům také a ohánět se při tom solidaritou.

Jiná věc, že tohle po mně skutečný přítel nikdy žádat nebude a pokud ano, měl bych se zamyslet, jestli si své přátele vybírám správně.

Je jistě možné hledat různé rozdíly mezi fašismem a islámem, protože například rozdíl mezi mesianismem rasovým a mesianismem náboženským existuje, ale mně hledání takových rozdílů nepřipadá nijak účelné.

Stačí mi vědět, že přijímat v ČR jako imigranty muslimy, stejně jako fašisty je nebezpečné.

7 0
možnosti

I když s názory p.Hornera naprosto nesouhlasím a striktně je odmítám, cením si toho, že jsou alespoň konzistentní.

Na rozdíl od jiného "sluníčkářského guru", jenž, zdá se, již dostává instrukce a výplatu od jiného subjektu - viz. :

http://zpravy.idnes.cz/komentar-migranti-navrat-evropska-unie-fcr-/zahranicni.aspx?c=A170710_123540_zahranicni_pmk

Ani padlá děva nejde úplně s každým, ale novinář...

9 0
možnosti
PT

P58e64t70r 10T90o13m86e59k

11. 7. 2017 8:55

Nojo, on pan Palata nějak otočil. Trvale nebo přechodně?

0 0
možnosti
PJ

P54e11t61r 93J41í79l44e82k

11. 7. 2017 7:40

Zajímavé a karma.

0 6
možnosti
KB

Gratuluji! Učiniti z vět typu: ..Státní zřízení nesmí sloužiti jednotlivcům u státního vesla, nýbrž celku, tj. národu... ukázku fašistického smýšlení, toť věru majstrštyk demagogie. Konečně začínám rozuměti našim zkorumpovaným politikům napříč stranami; jedná se vlastně o ryzí projevy jejich solidarity!

Vy budete možná pro někoho úsměvný, pane Hornere. Z mého pohledu začínáte aspirovat na titul nebezpečná persona.

17 0
možnosti
PT

P26e66t70r 69T76o18m34e42k

11. 7. 2017 7:54

Ale tak to je u Hornera vždy.

6 0
možnosti
Foto

Já jsme člověk solidární a rád někomu v nouzi pomohu, hlavně řidiči. Ale nesmí to být řidič, který pod falešnou záminkou nedostatku PHM (mávání prázdným kanistrem), aby mě pak okradl na falešných špercích.

Prostě, solidarita a nejen s řidiči ano. Ale pečlivě vážit, zda se jedná o nouzi skutečnou, či předstíranou.

A bohužel, musím říci, že v těch několika případech to byly spíš pokusy o podvod, než žádost o solidaritu.

Zazvonil u nás v bytě (jako důchodce bývám občas doma) mladík, že si u přítelkyně zabouchl klíče, peníze, no prostě všechno. A že si zavolal zámečníka, aby mu otevřel ten byt a potřebuje 1.000,- Kč, aby ho zaplatil...

Bylo by bývalo moc idealistické a hezké být tou tisícikorunou "solidární". Jenomže celkem rychle mi došlo, že on přece může zámečníkovi zaplatit těmi penězi, které má v tom zamčeném bytě...

A tak to v životě chodí neustále. Jen některé prosby o solidaritu jsou pravé. Ostatní jsou "fake".

11 0
možnosti
PT

P68e31t65r 97T83o95m89e45k

11. 7. 2017 7:56

Ale Horner by i v tom případě okamžitě ochotně tou tisícikorunou pomohl. On totiž pomáhá a nepřemýšlí o tom co ta pomoc přinese.

5 0
možnosti
Foto

Marná snaha, pane Hornere.

3 1
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,27
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik