Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Skutečnost, že po nás někdo direktivně požaduje, abychom se namočili do problému, který jsme nezpůsobili, lze jen s notnou dávkou drzosti označit za "požadavek solidarity". Německý policejní prezident oznamuje, že němečtí policisté jsou bezradní a vyčerpaní, ve Francii panuje výjimečný stav a pyrotechnici po celé Evropě prohlížejí pět set nádraží denně, ale nejvyšší představitelé Evropy se nesnaží ten problém vyřešit - rozhodli se tento problém doslova rozkouskovat po celé Unii. A používají k tomu slovo "solidarita".

Možná máte pravdu v tom, že diskuse o burkinách je "tragikomická". Ale proč je tragikomická? Protože o samotné burkiny opravdu nejde. Skutečně jde o podvolení. Zahalování žen v islámu není problémem módy nebo vkusu, ale výhradně náboženství. Zahalování žen v islámu je vnějším vyjádřením podřadného postavení ženy v islámu. Burkiny tedy nejsou vyjádřením svobody volby oděvu, ale skutečně výrazem podvolení ženy. Žena v burkinách vyjadřuje nesvobodu a nerovnoprávnost svého postavení. To, že tak činí dobrovolně, ten problém rozhodně neumenšuje. Rozhodně není přehnané tvrzení, že postavení ženy v islámu je projevem naprostého barbarství. Oděv je jen nejviditelnějším aspektem tohoto barbarství. Osobně považuji za velmi nebezpečné, pokud někdo, kdo náboženství studoval, nedokáže fatálnost tohoto barbarství odhalit a varovat před ním (a naopak mírní jeho kritiku nebo ho dokonce obhajuje).

Vaše příspěvky jsou skutečně názorným příkladem naprosté demagogie.

0 0
možnosti
JN

Chtěl bych zpátky kvalitní blogery kteří byli z iDnes vyštváni, vyhozeni či jinak odstraněni .. to abych nenarážel v popředí na tyhle Hornery a podobné. Jsem sám, v menšině .. nebo je nás tu takových více ?

1 0
možnosti
MR

M26i10l50a50n 53R33a28d80e32k

11. 7. 2017 16:56

Mame byt solidarni s Evropou. To znamena NEBRAT muslimy

0 0
možnosti
Foto

Ještě nikdy jsem od vás nečetl blog, co blog, myšlenku, u kterých bych si nepovzdechl - "... Bóóóže, to je ale zase hloupost!"

8 0
možnosti
PA

P63e80t76r 96A39g40u15l84á73r

11. 7. 2017 13:35

Bohužel, solidaritu tohoto druhu si mohou dovolit jen ti, kdo na to mají. Solidární jsme byli vdycky a s každým. To máme sbírku na německé vojáky u Stalingradu, na Kubu, na Afriku za komančů i po nich. Na postižené, na slepé. Těžko může někdo říci, že nejsme solidární.

4 0
možnosti
ZZ

"prověřený uprchlík, který se vrátí po válce domů", vy tomu opravdu pane autore věříte? to nemůže být názor plynoucí z vašeho čistého přesvědčení.drtivá většina z nich nás jde kolonizovat a jsou sem naváženi s tím, že doma budou tady.

2 1
možnosti
ZH

8-o a kdo je sem veze?? Neodvažuji se zeptat, jaké k tomu máte důkazy, jistě ty nejověřenější. Kdo jsou ti oni?

1 3
možnosti
Foto

Pan autor si plete skutečnou (a všestranně přínosnou) solidaritu s jakousi falešnou "solidaritou", která není ničím jiným, než na jedné straně ubohou a podlézavou hloupostí (eufemisticky řečeno) a na straně druhé sprostým fašistickým diktátem (opět eufemisticky řečeno, protože míru tohoto svinstva vůbec nelze slušně pojmenovat).

Obrazně řečeno - Pokud by někde stádo bečících vypasených ovcí jejich vlastní hloupostí spadlo ze srázu a polámalo si nohy a čekalo pak na nucenou porážku a zbylé řekněme 4 ovečky ještě nespadly (země V4 je je podobnost "čistě náhodná"), tak by pan Horner zřejmě na ně v záchvatu "solidarity" vypustil (tady ve skutečnosti ty pravé "normalizační"!) psy, aby tyto 4 ovce přinutil rovněž ke skoku a k "solidárnímu" zlámáni noh!

(Znakem "zaprděného čecháčstcí" je zjevně pro pana Hornera skutečnost, že jsme si dovolili zatím ještě nemít zlámané nohy! A to se podle pana Hornera nesmí!) Rv

13 1
možnosti
ZH

;-D Tak přesvědčivě mi moje bludy ještě nikdo nevyvrátil. Jste jednička.

0 1
možnosti
Foto

Jenomže tahle vynucovaná solidarita je součástí a cestou k nové normalizaci.

6 0
možnosti

Švejk sa blbý robil. Vy sa robíte múdry.

13 0
možnosti
PB

S tou svou zarputilostí jste opravdu velmi zábavný. :-)

Jen tak dál ! R^

5 0
možnosti
Foto

Přínos pana Horneta spatřuji především v tom, že si pak člověk lépe uvědomuje přiměřenost ostatních blogerů.

7 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,54
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik