Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J56a18n 23P17a38l98l67a28s

9. 7. 2017 21:31

Dobrý večer, pročetl jsem si i diskusi. Tvrdíte, že Libye není bezpečnou zemí. Ale všichni ti Nigerijci, Eritrejci apod. do ní vstoupili dobrovolně. Neodpověděl jste ani jednomu diskutérovi, proč je tam nevrátit, když odtamtud vypluli. Vždyť tam přišli dobrovolně!

0 0
možnosti

Pokud se nemýlím do Středozemního moře mají volný přístup Rusko, Čína, KLDR, Turecko .... Takže když by tyto země na svých lodích dovezli invazní armádu, přesadili by je na gumové čluny, pak na místo určení je dopraví Řecko, Itálie atd. Další vtip neznáte?

0 0
možnosti

Úmluvy islamistické OSN někdo ještě bere vážně?

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
22 0
možnosti

Bull...shit.

Námořní právo bylo kodifikováno na nějakých předpokladech. Předpokladech o tom, že se jedná o institut pro poskytnutí pomoci lidem, kteří se z důvodů vyšší moci či vlastní chyby dostanou do tísně.

Kohokoliv, kdo se vědomě a plánovitě vydá na moře s tím, že svou loď potopí, aby byl vytažen na palubu jiné lodě, bych ve vodě nechal. Bez mrknutí oka. Nemusím si na nic hrát, před ničím kličkovat. Zneužívání opravdu není něco, co bych podporoval. Morální hazard taky ne.

18 0
možnosti

Ani při zneužití, ani při sebepoškození neexistuje právo odmítnout pomoc. To je nemocná představa, kterou neposunou naši radikálové nikdy ani o milimetr. Vlastně je mi líto jak se užíráte, hudinky radikálkové užírají.

0 12
možnosti
Foto

Nedozírná škoda Kaddáfího a jeho režimu.

9 1
možnosti

nazývejte si mě jak chcete, ale opět nemohu nereagovat na některá vaše tvrzení : říkáte, že do Libye se nemohou vracet protože tam není bezpečno, já říkám: co je mi po tom. Říkáte že aby radikálové mohli urychleně řešit situaci v Lybii.., já říkám, že jako radikál, a nic tam řešit nechci. Říkáte, že by radikálové mohli narazit na zmatek s kým v Lybii jednat, já říkám, že tam s nikým jednat nechci. Neustále je mi, a nejen autorem, podsouváno, že jsem za maras v Africe spoluzodpovědný. Nejsem, nic jim nedlužím. Jsem příznivcem radikálních řešení, nesnáším kompromis protože kompromis "je dobrý deštník, ale špatná střecha"(v případné reakci se chytnete jen asi tady tohoto mého prohlášení). Na rozdíl od autora si sepisuji, že neustále varuji před přijímáním těch rekreantů, kteří jsou do Evropy posílání nebo přímo navážení placenými organizátory. Po mě to jsou potencionální teroristé, okupanti a nakonec kolonizátoři

dnes šéf EP A. Tajani "exodus z Afriky může nabýt biblických rozměrů"

20 0
možnosti

Lidskost nevyvěrá z pocitu dluhu, ale z pocitu či potřeby sounáležitosti. Váš morální posun vám může z života udělat peklo i bez migrantů. To vám nepřeji a nemusíte to tak myslet a dělat.

0 14
možnosti

J62a12n 13R43á67ž

8. 7. 2017 19:37

Jako obvykle: Mimo mísu!

Žádný mezinárodně platný právní dokument nepočítá s tím, že nějaká země bude vysílat preventivně lodě k záchraně lidí, kteří se svým nezodpovědným a předem plánovaným jednáním dostali do potíží ve 450 km vzdálených teritoriálních vodách jiného státu. Privátní lodě u libyjských nedělají nic jiného, než že se podílejí na pašování lidí do Evropy, což je trestní čin i podle mezinárodního práva.

Lybie už zavádí funkční systém pobřežní ochrany a je tedy naprosto v kompetenci tohoto státu, aby zabránil v cestě všem plavidlům, která nejsou vybavena pro plavbu na širém moři metodami, které jsou v souladu s tamním právem. Způsob jakým to budou Libyjci dělat se nám nemusí líbit, jako se nám nemusí líbit, jakým způsobem chrání americká pobřežní stráž teritoriální vody USA, to jest neváhá použít proti narušitelům střelbu, ale to tak jediné. Vracet lodě zpět a ty z členů posádky, kteří neprokáží potřebnými doklady svou totožnost, internovat. Je to jeden ze způsobů, jak může Lybie podle mezinárodních dohod zabránit těm, kdo se na jejich území dostali ilegálně, k další cestě.

Pane Honere, svědčí o Vaší nevzdělanosti v oblasti práva, jak ohýbáte mezinárodní smlouvy a námořní právo tak, aby to vyhovovalo Vašim zcestným představám o tom, co se u Libyjských břehů děje.

28 0
možnosti

To jste na omylu, oni nejsou "zachraňováni" nějakých 450 km daleko od Afriky, ale těsně za Libyjskými teritoriálními vodami. Tedy téměř z břehů Afriky. Tedy je tu patrný úmysl pašování lidí i ze strany těch, kteří se poflakují kousek od Afrických břehů, aby mohli na zavolání přispěchat, než se člun potopí.

13 0
možnosti

Konečně těm pašerákům rozumím.

Oni řeknou migrantům: "Podívej, já teď tebe i tvou rodinu odřu o všechny peníze které dáte dohromady (neboj, v Německu dostaneš dům a porsche), budu tě mlátit, znásilňovat, donutím tě jíst vlastní výkaly -- a to je tvá jízdenka do Evropy.

Kdybych se k tobě choval slušně, vrátí tě zpátky do Afriky. A to přece nikdo z nás nechce, ne?"

4 0
možnosti

Vtipné, ale jaksi posunuté z lidskosti. Vy vidíte jako viníky ty migranty, a to je značně zvrácené.

0 7
možnosti

1. Nikde jsem se tam nedočetl, že je nutné brázdit těsně u Libyjských vod a čekat, až tam dopluje nějaký člun. A pak je vozit do Evropy. Z toho mi vychází, že takové lodě patřící "neziskovkám" jsou zapojené do zločinu pašeráctví lidí.

2. Z ničeho mi nevychází, že lidi, kteří zcela zjevně přešli Saharu (tedy do Libye vešli, například z Nigeru), by měli být v Libyi nějak ohroženi na životě (jinak by tam přece nešli, to dá rozum). Takové je tedy správné odvézt zpět do Libye. Nebo do jiné sousední země.

23 0
možnosti

Já vím pane Hlinko, vy jste takový neomylný samosoudce, kterému je vždycky jasné jen represivní řešení. Dokud tedy není zrovna zaměřené zrovna proti vám. Nějaké právo si přečtete podle svých osobních preferencí. Nějaké rozhodnutí Evropského soudu o nebezpečnosti Libye je pro vašnostu vašeho typu cár papíru. Fujky fuj.

1 12
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS