Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

v Italii už se to houfuje, hlavně aby bylo dost munice, v Uherském Brodě se ukázalo na co máme Policii

5 0
možnosti
MB

Nelze nevidět obrovské proměny společnosti. Já je pak chápu jako rozpad hodnot - s vycpávkami nejrůznějších náhrad. Ten odkaz Adamitů - blíží se konec , Mesiáš přichází , pobíhejme tedy nazí , je pak ještě i přijatelně sympatický ... Žižka je mýtil - pálil, nicméně to očekávání přetrvalo. Je to i zvláštní, jsme ateisté - přesto věříme rádi ! V Brusele je věštírna, podobně pak i velekněz neagent je přijatelný. Do toho ony vycpávky líbivosti, pořid si svou zbraň a vyhlédni utečence svého ... Žít se dá - v jistém smyslu pak i přes pokrouceniny je doba skutečně dobrá. Nicméně tak nějak jsem si to představoval, když člověk očítal okolnosti konce, tak kdysi mocného Říma ... :-)

0 0
možnosti
SB

On ten konec kdysi mocného Říma asi vypadal jinak. Tehdy to až tak moc viditelné nebylo, jelikož tehdy veškeré změny ve společnosti byly pomalejší než dnes. Lidé v té době žili, ale moc si toho asi nevšímali, protože během jednoho života se toho zas až tak moc nezměnilo.

Dnes to můžeme rekonstruovat na základě historických podkladů a po tolika stovkách let nám připadá rozdíl 200 let mezi vládou císaře X., kdy to ještě šlo, a císaře Y, kdy to už hodně haprovalo, jako zlomek času, protože ve srovnání s tím, kolik času uplynulo od té doby, jsou ty dvě stovky let jedna desetina. Ale tehdy to byly stejné dvě stovky let, jako nás dělí od doby, kdy Karel Hynek Mácha byl dítě školou povinné.

5 0
možnosti
MR

jo - silácký populismus z EU, to jo. I přesto že se Česko chce bránit, dokud bude v EU tak se neubrání.

4 0
možnosti
OU

Tohle "Ministr vnitra se bez jakékoli argumentace dušuje, že zbytečně ozbrojenci střílet nebudou

Zdroj:http://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=611460";

je obvzlášťní perla. Nikoliv ten, kdo nevěří na kouzelný proutek, ale ten kdo tvrdí, že záhadně zešílí až 300 000 lidí by měl svá tvrzení dokazovat. Chovanec to může tvrdit čistě proto, že to tak funguje dvacet let. Aneb kritériem pravdy je praxe.

6 0
možnosti
ZH

S tou praxí právě souhlasím, protože navzdory tomu, že se nic neděje, střílelo se v Uherském Brodě a v Chomutově legálními zbraněmi. Budou problémy, ačkoli souhlasím, že drtivá většina "ozbrojenců" nic špatného neudělá, bez toho zákona mohlo být problémů mnohem méně. Uvidíme jak nás rozsoudí historie.

0 1
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,66
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik