Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Několikrát jsem během čtení musel zkontrolovat, jestli je autorem opravdu pan Horner, protože je to poprvé, co od něj čtu něco, co není paranoidní, zvrácené, nebo nebetyčně blbé. Tenhle blog je dokonce výtečný. R^

2 0
možnosti

J80a90n 22R57á49ž

8. 5. 2017 10:13

Definitivní porážkou Palestinců by bylo vytvoření samostatného státu. Izrael by tomuto státu nemusel dodávat skoro zadarmo energie i vodu a mohl by hermeticky uzavřít hranice a Arabské státy by dlouho nebavilo Palestince dlouho finančně vydržovat. A nejdůležitější by bylo, že každá raketa vypálená z tohoto státu na Izrael by musela být považována za akt vojenské agrese a Izrael by měl právní i morální důvod Palestince definitivně vojensky pacifikovat a nechat nad tímto územím vytvořit protektorát OSN. V OSN by měli pár roků o čem žvanit, Palestinský problém by přestal být pro Izraelce bezpečnostní prioritou a levicoví liberálové by museli držet ústa, neb agresorem by Izrael nebyl.

11 0
možnosti
Foto

VytvořenímPalestinského státu v území Gazy a Západního břehu by vzniknul naprostoneživotaschopný útvar, který by se musel stát protektorátem některé silné arabskézemě. Jednalo by se o entitu, která by nebyla schopna samostatné ekonomickéexistence.

9 0
možnosti

Možná by byli , můžou stavět tunely po celém světě;-D

3 0
možnosti

Útočit proti "pravicovým pomatencům", co nedostatečně vítají, už autora přestalo bavit, tak si vzal na paškál Židy. A k tomu ubohé Palestinečky, co jen chtějí vlastní stát, takže jim nezbývá než posílat jednoho sebevražedného atentátníka za druhým.

5 0
možnosti
Foto

Taky jsem se díval v noci a nevěřil. Takže Hamás je v podstatě mírumilovná organizace a odpalování raket s úmyslem zabít kohokoliv /tedy třeba i muslimy/ v Israeli je projevem pokojného soužití.

Docela mne rozesmála poznámka, že se Israel vojensky vymezil vůči tunelům, kopaným z Gazy do svého státu a zaútočil. To se samozřejmě nedělá, je třeba vyčkat, jestli ony tunely nebudou sloužit třeba jako obchodní stezky nebo třeba odvodňovací kanály.

Je jen škoda, že autoři dokumentu neukázali třeba učebnice pro malé Araby, plné nenávisti vůči Židům, nebo třeba jen mapu území v Betlémě před basilikou Narození, kde není Israel vůbec zmíněn.R^

9 0
možnosti
Foto

Takže tedy existovalo zdůvodnění pro chování KLDR, když si jižní Korea přivlastnila ústavně její území? Kim Ir Sen vám dodatečně zcela jistě děkuje.

0 2
možnosti
Foto

Míč je na straně Izraelců, kteří musí nabídnout současný mír za budoucí území v horizontu dvou generací. To znamená, že pokud nebudou konány násilné činy, tak se hranice obou států upraví poté v souladu s Plánem OSN na rozdělení Palestiny z r. 1947. Pokud k nějakému incidentu dojde, lhůta se odpočítává znovu.

1 2
možnosti
Foto

Plán OSN na rozdělení Palestiny z r. 1947 je mrtvý dokument, který byl odmítnut Ligou arabských státech a odmítl jej později i Izrael z důvodu, že OSN neochránilo Jeruzalém. OSN se již na tento dokument neodvolává Platný dokument je dokumdent Radybezpečnosti OSN ze dne 22. 11. 1967, kde v písmenu i) je uvedeno stažení izraelských jednotek s území obsazených v nedávném konfliktu a vpísmenu ii) se mluví, že izraelské jednotky se stáhnou, až bude uzavřen mír abudou potvrzené bezpečné a uznávané hranice. Izrael uzavřel mír s Jordánskem adohodl se na hranicích, uzavřel mír s Egyptem, který uznal stát Izrael a Izraelmu vrátil Sinaj.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS