Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pohřbí Trumpovi pohrobci pravici definitivně?

Mám obavu, že se díky nim k přirozené pravé cestě tvůrčí svobody a samostatnosti nedobereme. Pohrobci, kteří zatvrzele hájí Trumpa jsou již zcela mimo realitu. Papouškují zjednodušené pitomosti z obskurních zdrojů. Vzniká tak ...

... tak dojem, že co pravičák to iracionální tupoun.

Jeden ze zdejších pohrobků „analyzuje“ ANTIFU  jako teroristickou organizaci. V diskuzi pak dokládá její příslušnost k teroristickému seznamu USA na základě článku z května 2020, kdy se prezident USA vyjádřil, že navrhne ANTIFU na seznam zařadit. Máme skoro konec listopadu a Antifa na seznamu není a nejspíš už nebude. Americké instituce neztratily rozum a právní odpovědnost, takže k realizaci jaksi nedošlo. Trumpovským pohrobkům to již stačí. Císařpán vyjádřil úmysl a už je to pravda, už se to podle fantastů stalo. Takže problém argumentu jedna je na vodě: ANTIFA na seznamu teroristických organizací nebude.

Ve stati na toto téma Trumpův pohrobek dovozuje, že ANTIFA je teroristická protože „demonstracemi vyvolává násilí“. Potom ale musíme zařadit na seznam teroristických organizací i Trumpovy pohrobky v USA, kteří svolávají demonstrace na podporu proti ukradenému vítězství Trumpa v poslední prezidentské volbě. Samozřejmě tam podle této neuvážené definice spadají i malé demonstrace kohokoliv, kdo se rozhodne využít svobodu shromažďování. Dalo by se tomu nesmyslu vysmívat dlouho, ale tolik času nemáme.

Dále se náš milený Trumpův pohrobek ptá, zdali ANTIFA dělá to, co o sobě tvrdí. Z deklarací skutečně není radno vycházet. Většina teroristických či zločinných organizací se navenek líčí jako idealistická vize spravedlnosti a svobody. Důležité jsou činy, v tom naprosto souhlasím. Tedy jsem očekával, že pan pohrobek vypíše seznam teroristických útoků, seznam obětí, popíše výkřiky, které to násilí doprovázelo apod. Jistě nelze vyloučit, že si nějaká decentralizovaná buňka ANTIFY může „násilnou obranu proti násilí“ vysvětlovat různě agresivně a jistě se nejen z důvodů omylu a nevědomosti dopustili jednotlivci z organizace prohřešků, za něž jistě byli odsouzeni. Sem s těmito případy. Jsou to jednotlivci, ať nám pan pohrobek prokáže, že máme důvod vinit kolektivně idealisty z ANTIFY ze zločinných činů a úmyslů.

ANTIFA říká: nenecháme se zastrašovat hrozbami násilí a násilím samotným, nebudeme stát jako ovce na porážku, postavíme se rozpoutanému násilí. Nikde nedeklarují, že nějaké násilí chtějí rozpoutávat. Není nic snadnějšího, než povolat organizaci před soud a zrušit jejich spolkovou či jinou registraci. Vždyť, když je i Trumpovým pohrobkům nad slunce jasné, že porušují konkrétní paragrafy, mají oznamovací povinnost. Ovšem, i to má svá pravidla. Jako nelze zařadit nějakou organizaci na seznam teroristických organizací na základě nějakého nahněvaného tweetu byť mocné osoby, zrovna tak není oznamovací povinnost splněna tím, že své podezření někdo napíše na blog iDnes.

Nejsem příznivcem ANTIFY, i když jejich idealismus zčásti sdílím, nevěřím na prospěšnost podobných radikálních akcí. Nakonec dává nálože do rukou našich milených pohrobků, kteří mohou hřímat: vida, násilná levicová organizace. Nicméně pokud někdo šermuje proti někomu paragrafy, sledujme, zdali skutečně vykoná ono strašlivé oznámení o nezákonné levicové brutalitě. Pes nejspíš štěká, ale nekouše, to jsme tu již zažili a nebojíme se.

Zdá se mi ovšem nadmíru smutné, že si racionální veřejnost myslí o pravici totéž, co o extrémní levici. Pravice by ve svém konzervativním duchu měla také prokázat jistý stupeň rozvahy a soudnosti, také třeba fair play apod. Štěkavé štvaní, kolektivní předsudky, nátlaková nenávist fanouškovského typu, povyk nad každým projevem všelidských práv, ochrana menšin nebo oktrojovaný právní stát. To jsou projevy, které voliče s pravicovými lístky nepřivedou. Jistě není náhoda, že právě obskurní extrémní pravice symbolizovaná partou kolem IVK (institut Václava Klause) je hlasatelem těchto pohrobeckých názorů, neškodností koronaviru, nezadatelnou svobodou jedince, který se nevyvinul z opice nenosit ohleduplně roušku… darmo mluvit, že milený Protiproude, Pravý prostore, a další „ultra svobodné tiskovinové“.

Čemu jsem se ale nasmál nejvíc. Pan pohrobek si zoufá, že se „někteří“ sami označují za takové či makové, současně mu vadí, že tito „někteří“ označují ostatní za závadné jen na základě názoru. Všimněme si, že přesně to pan pohrobek nedělá. Mává rozsudky a znaleckými posudky nejen nad náboženstvím, nad organizací, ale také nad zdejšími jednotlivci. Prostě veselé chucpe na n-tou. Ke komu se pohrobci upnou až zmizí Trump v propadlišti dějin je mi nejžádoucnější záhadou. Bude to fešácky totalitní Čína vyvražďující masově v koncentrácích příslušníky „nejnepřátelštějšího“ náboženství (rozuměj v jazyce pohrobků = islámu, jde o Ujgury)? Mickey Mouse? Zbrexitovaný Johnson? Velká zvědavost mnou přímo cloumá. A možná přijde místo Godota i nějaký nový Pán Koronavirů.

 

 

Autor: Zdenek Horner | úterý 17.11.2020 0:23 | karma článku: 11,55 | přečteno: 690x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Novinářská práce upadá

Ocitáme se v blábolivém světě výplní a předstírání zájmu. Lidové noviny připustily lapsus, kterého si naštěstí málokdo všiml. Na oslavu 140 výročí smrti skladatele Bedřicha Smetany dál šíří bludy o jeho syfilitidě.

16.5.2024 v 2:35 | Karma: 20,53 | Přečteno: 517x | Diskuse| Kultura

Zdenek Horner

Opáčko z dějin Ukrajiny

Někdo může usuzovat, že se opakuji, ale byl jsem požádán dvěma místními junáky, abych je dovzdělal v novějších ukrajinských dějinách. Dělám to nerad, ale jde mi o osud jejich spravedlivých a nevinných myslí.

15.5.2024 v 9:18 | Karma: 32,32 | Přečteno: 1045x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Predátorská věda

Postfaktický svět vykukuje z nedbalek. Fakta a poznatky z nich vycházející jsou předmětem podnikání. Kontrolní vědecká církev vyvinula recenzní řízení a podmínky, kterak s vlky výti

10.5.2024 v 13:01 | Karma: 18,33 | Přečteno: 492x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Hlas lidu, hlas Boží

Velebné ticho nebeské kasárny prořízl třaslavý stařecký hlas svatého Petra. Alexandrov, vstávat, stěhuje se do Gulagu Peklo. A co Maximovič? Ten zůstává? Na to nemám befel. Zatím zůstáv

8.5.2024 v 11:56 | Karma: 18,94 | Přečteno: 479x | Diskuse| Občanské aktivity

Zdenek Horner

Válka je zločin

Každá válka začíná lží, kterou lze snadno vystopovat. Po rozpadu SSSR a SNS se západ stavěl k Rusku přátelsky, ale nic ze svých proklamací a slibů nedodržel. Příznakem toho je situace, kdy se o tom nesmíme seriózně a klidně bavit

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,68 | Přečteno: 910x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18. května 2024  7:23

Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 831
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 964x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik