Foto

Váš perex mě přesvědčil, abych si po delším čase přečetl Váš blog.

Nezklamal jste, protože jste "názorově konzistentní". Snad jediné s čím naprosto souhlasím, je Vaše přiznání, že jste bezradný...

Velmi ale oceňuji Vaší až neuvěřitelnou fantazie a schopnost smíchat jablka s hruškami, když se to hodí jako třeba náklady na veřejné práce s pomocí Ukrajině či Izraeli. Nebo když se snažíte přesvědčit jako Chambrlain a Daladier, že je lepší rezignovat na pomoc napadenému v zájmu "zachování míru". A kdo s tím nesouhlasí, je válečný štváč.

Nejšílenější ale bylo Vaše srovnávání konfliktu v bývalé Jugoslávii s odvetou Izraele, které chce asi opravdu silný žaludek. Ano, podle Vašeho kritéria jsem "izrealofil", protože v tomto konfliktu jsem bezvýhradně na straně Izraele. Nikoliv kvůli náboženství, ale proto, že Izrael byl napaden teroristy z Hamásu (ale i civilisty z Gazy), kteří mučili a povraždili bez jakékoliv výstrahy přes tisíc izraelských neozbrojených civilistů a navíc jich stovky unesli do svých podzemních tunelů, vybudovaných za peníze EU a OSN pod nemocnicemi a školami, čímž porušili mezinárodní právo. Viděl jsem záběry z demonstrací na celém světe, kde propalestinští příznivci oslavovali zrůdné zločiny svých souvěrců, ale i oslavy místního obyvatelstva v Gaze.

Je mi sympatické, že Izrael nerezignoval na snahu osvobodit své občany a dokud to Hamás a ostatní obyvatele Gazy (voliči Hamásu) nepochopí, tak bohužel budou umírat. Stačí jen vydat zpět unesené izraelské občany....

Abyste to pochopil- zkuste si představit, že skupina 50 násilníků se vloupá do Vašeho domu, znásilní a zabije Vaší manželku a unese Vaší dceru. Spokojíte se s konstatováním policie, že už jednoho z nich zastřelila a tím to pro ní končí? A že se máte smiřte s tím, že dceru již neuvidíte, protože počet mrtvých na obou stranách je tím vyrovnaný ?

Já ne, ale co chcete od bezvýhradného izraelofila, že?

JL

Ja jeste dodam muj pohled z Arizony. Spravne CR se stavi za pravo Izraele vycistit Gazu od Hamasu. Pres zmenu americke diplomacie, ktera je pod vlivem mistnich islamskych emigrantu vedene 5 zenami zvolene do poslanecke snemovny. Dve jsou emigrantky z uzemi palestiny, jedna ze Somalska a dalsi dve narozene v USA a z rodin emigrantu z islamskych zemi.

Tento konflikt rozdeluje Ameriku presne podle teto diplomacie. Slaby prezident potrebuje hlasy, tak se otaci jak korouhev ve vetru.

Ceska politika je stejna od vzniku Izraele. Pan Horner by si mel byt vedom teto zasady. Jeho neznalosti jsou k nevire. A jeste se ukazuje jaky je i.....t. o tom psat. Vic neni nam treba psat.

JV

Stačí rozhodný hlas plestinofila jako jste vy. Podporujete terorismus palestiských Arabů a ještě se tím okázale chlubíte.

J80a84k65u37b 30Š41o62l70c

27. 3. 2024 13:14

Marně přemýšlím, co vy jste zač. Peníze, hloupost nebo nějaké temné víry ve vás?

Foto

Když někdo souhlasí s myšlenkami USA, nemusí být nutně jejich poskokem nebo vazalem. Podle této logiky byste Vy byl poskokem nebo vazalem Ruska. To také hájí Palestince všemi silami.

Foto

Ptáte se mě, proč je třeba UNRWA nahradit? Pracovník UNRWA unesl mého syna,“ řekla Ayelet Samerano na summitu. „Sociální pracovník takzvané humanitární organizace unesl mého syna. Jak může někdo pracující pro organizaci, která tvrdí, že koná dobro v tomto světě, udělat něco tak krutého a nelidského? Jak může OSN platit tomuto muži, který vláčel bezvládné tělo mého syna po zemi a pak ho vzal, dokud mělo svou cenu, zpět do Gazy? Kolik dalších životů bylo zničeno tím, že tento člověk táhl mého syna, jako by ani nebyl člověk, do auta UNRWA? Jsou tam nějací další rukojmí, které zaměstnanci OSN drží i v době, kdy spolu právě mluvíme? Drží OSN mého syna? Víte, kde je? Přiveďte mi ho zpátky.“Záznam z bezpečnostní kamery, na němž je zachycen sociální pracovník UNRWA, pravděpodobně Faisal Ali Mussalem al-Naami, jak vleče Sameranovo tělo, byl na summitu promítnut a je součástí důkazů, které Izrael zveřejnil již dříve v únoru, kdy izraelský ministr obrany Yoav Gallant odhalil totožnost 12 pracovníků UNRWA, kteří se údajně aktivně podíleli na masakru ze 7. října. Kromě toho se předpokládá, že dalších 30 pracovníků UNWRA při masakru asistovalo, zatímco více než 1 500 pracovníků je údajně napojeno na Hamás a palestinský Islámský džihád.

JK

Z pozice své sebestředné nadřazenosti rozhazujete drobné, čekáte, že se o ně někdo popere, ale já vaše ruble nechci.

ZD

Zdejší VIP nechci komentovat. O té vládě je zábavnější. Myslím, že jim teče studený pot po zádech a signál nepřichází. Opět zvolí osvědčenou taktiku vymlčení.

Foto

Ani většina Arabů žijících na sporných územích Judeje a Samaří není jiná. Od 7. října do 15. ledna zaznamenali Záchranáři bez hranic více než 2 600 útoků namířených proti izraelským civilistům a vojákům, včetně 760 případů házení kamenů, 551 zápalných bomb, 12 pokusů o bodné útoky nebo úspěšných útoků nožem a devíti útoků na vozidla.

JL

Pramalo ctenaru zajima, co panu Hornerovi "Chybi".

Foto

Nezajímá je to, protože vědí moc dobře, co mu chybí.

  • Počet článků 826
  • Celková karma 20,96
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik