Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Mnoho generací Palestinců bylo vychováváno pouze k nenávisti k Izraeli a zabíjení. Dnes jsou z nich pouze nevzdělaní "válečníci", tedy ubožáci, kteří nemají na to, spravovat si svůj vlastní stát. Také je zajímavé, že je na své území nechce pustit ani žádný arabský stát.

2 0
možnosti
JP

No to je zase slint. :-D Takže pseudopalestinký pseudonárod se již 60 let snaží o zánik Izraele a vyhubení Židů, ale mohou za to vlastně Židé, že se drze brání desetiletí trvajícím teroristickým útokům tamní stepního zloděje uctívající sebranky a že požadují od pseudoPalestinců uznání Izraele, což pseudoPalestinci vždy odmítali. Ach ti zlovolní Židé, jak se jen opovažují...

3 0
možnosti
Foto

Napísala som článok o tom, prečo Palestínci nemôžu mať vlastný štát. https://protestantka.blog.pravda.sk/2024/02/01/preco-palestincania-nemozu-mat-svoj-stat/

Z článku citujem záver: Oni nechcú, aby na území Izraela boli dva štáty. Oni chcú štát jeden – Arabský, bez Židov, ktorých v lepšom prípade niekde vysťahujú. Jásir Arafat založil organizáciu za oslobodenie Palestíny v roku 1964, ale Izrael získal „okupované palestínske územia“ až v roku 1967. Ktoré územie teda chcú Palestínčania oslobodiť? Nemusíme dlho pátrať po odpovedi, lebo neustále skandujú že chcú oslobodiť územie „od rieky až po more“.

Ak mi neveríte, vypočujte si najnovšie vyjadrenie vodcu Hamasu.

Ako sa môže Izrael dohodnúť na mieri a dvojštátnom riešení s tým, kto chce štát Izrael zničiť? Namiesto nátlaku na Izrael nech povolí palestínsky štát, je treba tlačiť na Palestínčanov, nech konečne uznajú štát Izrael.

3 0
možnosti
Foto

Ale kteří "Palestinčané"? V podstatě jsou dvojí: jedni tvoří Hamás a nebo jej podporují, ti druzí (menšina) by chtěli (jistě) žít v míru. A ti druzí žijí ve strachu z té silnější ozbrojené skupiny.

Kromě toho historicky žádný palestinský národ neexistuje. Na území Palestiny žije řada arabských kmenů a klanů, jejichž jediným společným je islám. A ten hlásá nepřátelství ke všemu neislámskému.

A ta první skupina nikdy Izrael neuzná, neboť:

"Jest již v povaze lva žráti ovce" (tuším Caesar).

1 0
možnosti
Foto

Zase kopec lží.

Píšete:

V každém případě se musíme Izraele ptát, co udělá s občany, které desetiletí držel za zdí, blokovat rozvoje jejich života a nyní je v rámci kolektivní viny bezhlavě pobíjí?

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=813392

Viete o tom, že Gaza chcela samostatnosť? Viete o tom, že Egypt, narozdiel od Izraela, mal hranice s Gazou takmer hermeticky uzavreté? Prečo asi? Žeby preto, lebo odtiaľ chodili opásaní výbušninami? Kvôli tomu tam bol plot.

2 0
možnosti
DC

D85a76v72i98d 57C67e23c21h

21. 2. 2024 15:00

Humanisticka akcia 7.10. sa uz nehodi do kontextu ?

Ani palestinske oslavy zabitych a unesenych Izraelcov ?

Ani tisicky rakiet vystrelenych na Izrael sa uz nepocitaju, uz sa nepocita ani pocet unesenych/pripadne zabitych Hamasom.

Na palestinske studijne osnovy pre ziakov, kde sa ucia definovat uhol, pod ktorych sa ma spravne hodit do zida kamen sa uz zabudlo, podobne ako na hamasackych clenov UNRWA.

Hlavne, ze mame mierumilovny statotvorny narod.

2 0
možnosti
Foto

A tihle "Palestinci" postavili Jeruzalem a další "biblická" města.

1 0
možnosti
ZH

to jste musel vymýšlet nebo vám to řekli

0 2
možnosti
Foto

J54a98n 55Š51i40k

21. 2. 2024 8:48

Ale něco jako palestinský národ skutečně neexistuje. Alespoň si o tom něco přečtěte, proboha.

9 0
možnosti
Foto

Přečtěte si blog pod vámi a budete mít jasno hned. Vlastně, vy jasno mít nechcete. Vy chcete jen provokovat a když se na vás snese kritika, tak (jako nějaký srab) vypustíte blog, jak máte Judeu vlastně moc rád.

11 0
možnosti
FL

Imho, je asi úplně jedno, jestli bude kdo Palestince považovat za národ, nebo ne. Klidně ať se považují. Pokud jde o jejich politické a státní sebeurčení včetně vlastního státu, to Izrael připustí až přestanou bojovat a sami uznají Izrael. Záleží to na nich.

V článku jinak obvyklé lži, že Izrael blokoval rozvoj života Palestinců a že je pobíjí v rámci kolektivní viny. Vysvětlovali jsme to autorovi mnohokrát.

Zajímavá dnešní zpráva - Palestinci přepadli humanitární konvoj a OSN možná zastavuje jejich podporu. Kéž by svět pochopil co je tohle za lidi

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-palestinci-se-zbranemi-rozkradli-konvoje-s-potravinami-ridice-zbili-osn-zastavuje-pomoc-40461442#utm_content=ribbonnews&utm_term=Palestinci&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

9 0
možnosti
PB

P45e64t51r 37B30u77r32i60a47n

20. 2. 2024 22:26

Kým čím jsou nyní Palestinci a kým čím budou?

Jednoduchá odpověď. Jsou tím co už 80 let jsou a dalších 80 let budou.

Jen hlupák pozoruje plameny a ptá se po sté "proč a jak?".

13 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,57
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik