Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

"Následně byl protagonista dobrovolné dohody ze strany Izraele zavražděn izraelským extrémistou a plán byl postupně úplně odložen k ledu..."

Především hrůzné sebevražedné útoky Hamásu a Islámského džihádu po celém Izraeli po Oslu 93 zcela zdiskreditovaly celý tento mírový proces nikoliv J.Amir.

"...tomu v základu vede jedině dohoda a respekt. (IRA v Severním Irsku nikdo neporazil, dosáhli politické dohody a ta omezila teror na minimum.)..."

Už jsem vám psal několikrát, že tyto 2 teroristické organizace nelze srovnávat, IRA nikdy neusilovala zničit Velkou Británii jako takovou.

Ovšem co se týče Izraele, zabijáci z Hamásu a Islámského džihádu ano, přísahali na Korán.

Jsou to obě teror.organizace, ale oproti Hamásu a Islámského džihádu IRA byla i v rámci svých teror.aktivit víceméně pragmatická.

Proto s ní Anglie mohla později uzavřít mírovou smlouvu.

9 0
možnosti
Foto

V roce 1921 V. Británie se rozhodla ještě v tomto roce,, že z území Palestiny bez souhlasu mezinárodního společenství vyčlení území o rozloze 97 230 km/2. k založení Palestinského - Arabského státu dnešního Jordánska . Pokud touží ti, co si říkají Palestinci mají jej a mohou odejít Židé z Palestiny mají území o rozloze 20 770 Km/2. to je jako Morava bez Slezska , z čehož největší část zabírá Negevská poušť, která se rozkládá na ploše 12 000 km².

3 0
možnosti
Foto

V Oslo žádné dohody nebyly podepsány, natož o nějakém dvojstátí. Jak říkají Palestinci, co nebylo podepsáno neplatí. Palestinci si jako dvojstátí představují celou Palestinu, kde je stát Izrael.

3 0
možnosti
Foto

Podle Rady bezpečnosti OSN z roku 1967 č. 242 nový stát Palestina může vzniknout, až bude uzavřen trvalý a spravedlivý mír. Když Palestina uzná stát Izrael a spolu se dohodnou na trvalých a respektovaných hranicí. Od roku 1967 palestinci na to reagují stejně. Žádné jednání s Izraelem, žádný mír s Izraelem, žádné uznání Izraele. Přesto i když nebyly splněny tyto podmínky Izrael předal Gazu v roce 2005 palestincům. Vystěhoval své obyvatele což bylo v rozporu s mezinárodním právem. Byla to prosperující část Izraele. Mezinárodní organizace od Židů zakoupily skleníky, zavlažovací zařízení. Vše jako dar předali palestincům. První co udělali, že vše rozmlátili. a nechali pár skleníků, aby ve skrytu mohli kopat tunely na pašování zbraní. Gaza se stala výcvikovým táborem teroristů. Začali sebevražedné teroristické útoky na Izrael a Egypt. Obě země jako důsledek těchto útoků uzavřeli Gazu plotem a určili místa, kterými lze do Gazy vystoupit a vyjít. I přesto ze strany Izraele poudíla do země humanitární pomoc, pak plyn, ropa, elektřina, voda a poskytuje jim ošetření v závažných případech. Západní břeh Izrael rozdělil na tři zóny Jedna zóna je celá pod správou palestinců, druhá zóna je pod správou palestinců a na bezpečnost dohlíží Izrael. Třetí je celá pod správou Izraele. Výsledek vraždy Židů pokračují. Dobrá vůle se nevyplatila. Západní břeh se původně jmenovala Judea a Samara a od nepaměti zde žili Židé, které Jordánsko, když uvedené území anektovalo a přejmenovalo na |Západní břeh vystěhovalol

4 0
možnosti
Foto

Cituji: "Měli bychom si připustit, že Netanjahu má asi svůj tajný historický plán, který nepůjde zrušit, může to být genocida, odsun nebo kdo ví co." Vaříte z vody jako vždy. Na jedné straně plno slov o tom, jak chápete obranu Izraele proti terorismu, na straně druhé podsouváte úvahu, že snad má Netanjahu plán na genocidu a že tento plán nejde zrušit. Řadíte se k těm, kterým nevěřím ani slovo.

10 0
možnosti
Foto

Ve státě Izrael žíje 1, 5 milion Arabů, kteří mají stejná práva s izraelskými Židy. Arabové v Izraeli mají stejná práva, včetně hlasovacího. Stát Izrael je jednou z mála zemí, kde mohou volit i arabské ženy, Arabové mají stejné možnosti získat vedoucí pozice v zemědělských, průmyslových podnicích či ve službách Mají možnost si kupovat půdu vlastnit majetek. Arabští studenti mají volný přístup na střední a vysoké školy. Někteří dobrovolně slouží v jejich armádě i na velitelských postech a bojují v Gaze. Ve Finku zastupuje stát Izrael Arab-muslim. V Turecku zastupuje stát Izrael Arabka- muslimka. Tisíce Arabů tak zvaných palestinců jsou zaměstnány v Izraeli. Kdo však společně s Izraelci žít nechce, tomu je k dispozici rovnocenná, dokonce třikrát větší země na druhém břehu Jordánu, není tedy třeba „zahánět Izraelce do moře“,

6 0
možnosti
Foto

Umístit Židy mezi Araby je stejné, jako dát geniální dítě do třídy k žákům zvláštní školy.

1 4
možnosti
Foto

On je tam někdo neumístil oni tam žili 4 000 let, byla to jejich domovina a nikdy k tomuto území neztratili vztah,. ale Arabové se tam umístili na konci 19 století. Jsou to přistěhovalci.

4 1
možnosti
JK

Tady je někdo těma židama úplně posedlý. Až mi to připomíná umanutost jednoho Rakušáka. A ne, toho s tím sklepem na mysli nemám.

6 1
možnosti
PV

Ok, jednu stranu konfliktu jeste už analyzoval, tak teď byste ještě mohl napsat, co chtějí palestinci a jak si oni představují mírové soužití s židy.

10 0
možnosti
DR

Však počkejte, tohle Vám jeden nejmenovaný bloger, pro kterého je jakákoli kritika Izraele nepřípustná a jakýkoli kritik Izraele tudíž antisemitista, neodpustí. Ale dobrá otázka na téma, co vlastně Izrael chce.

Mě ovšem potěšil především ten volební průzkum. Jistě, je to pouze průzkum, nicméně ty jeho výsledky už jsou tak výrazné, že je snad konečně velká naděje, že ten darebák v premiérském křesle po dalších volbách snad už definitivně skončí v propadlišti dějin.

1 11
možnosti
JK

Netanjahu měl už dávno sedět. Lidi ho stejně tolerují jen proto že jsou zblbní gloriolou jeho bráchy.

2 2
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,16
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik