Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chápu, nic nemůžeme brát černobíle bez kontextu s minulostí. Ale vy "ujíždíte" poněkud více a v některých výrazech v tomto blogu neskutečně (že by lékaři měli jet raději střílet klokany). Není pravda, že Palestinci jsou bezmocní a za nic nemůžou. Vybrali si Hamás a oslavovali jeho "úspěchy". Každé ohledy na civilisty pomáhají Hamásu a přinášejí další oběti Izraelců, je to těžké dilema. Izrael dodává Palestincům vodu, pohonné hmoty...ale na jejich nenávisti to nic nemění. Klasický je příklad lékaře, který operoval tehdy vězněného šéfa Hamásu a zachránil mu život. Syn tohoto lékaře byl zabit při posledním řádění Hamásu....Řešení? Nucení správa Gazy, zákaz zbraní a vzdělávání Palestinců...po několik generací.

9 0
možnosti

J61a54k13u49b 90Š37o50l79c

15. 12. 2023 9:18

Odsuzuji 7. 10., a pak už následuje splaška antisemitismu.

Co bylo dřív slepice nebo vejce? To už je teď jedno, teď máte slepici i vejce. Co navrhujete? Od řeky k moři? Jako zásadní berte den, kdy Palestina odmítla vlastní stát a zvolila věčné mučednictví.

9 0
možnosti
Foto

Sinwar, ktorý stál za útokom zo 7. októbra, si odpykával doživotie v Izraelskom väzení a diagnostikovali mu nádor na mozgu. Drahou operáciou mu zachránili život. On však nezaplatil nič, ani cent. Na slobodu sa dostal potom ako vyše tisíc väzňov vymenili za izraelského vojaka, ktorého zajal Hamas.

Za záchranu svojho života sa odmenil útokom na Izrael.

10 0
možnosti
Foto

Strach není dobrá emoce, ať už je kohokoliv. Smysl pro život má jen jako výzva k niternému poznávání sebe. Protože každá myšlenka (a potažmo čin) je v člověku kontrolována, řízena, hierarchizována a tak ovládána jeho emocemi.

Teprve pak, se strachem eliminovaným sebepoznáním se můžou ztupit (nejen názorové) hroty protistran; jen tak lze probíhající kolaps naší složité civilizaci projít. Po pěti civilizacích zaniklých před námi, možná stojí za to místo hejtování alespoň pouvažovat, zda místo strachu nechceme raději spolupráci... Děkuji všem

0 0
možnosti

Není nad praktické zkušenosti. V tomto případě by to chtělo prožít si návštěvu těch zrůd a získat zkušenost s jejich "bojem za svobodu". Pak by vaše krásná slova měla váhu.

9 0
možnosti
Foto

J85a87n 92Š94i47k

15. 12. 2023 7:26

Stále mluvíte o mstě. Ale jak vypadá msta názorně předvedl Hamas. Izrael provádí odvetu, což je výrazný rozdíl. Cílem odvety je zastrašit protivníka, aby si už na vás nedovolil. Nevím o tom, že by izraelští vojáci znásilňovali ve velkém ženy, řezali těhotným břicha nebo unášeli kojence. Pokud by se Izrael nechoval, tak jako se chová, tak jako národ by dávno zanikl. Nemít svou vlast je hrozné a to je osudem obyvatel Gazy. Jenže těm pomáhá celý svět, včetně EU. Izraeli ne. A kam se Gaza posunula? Ke krvavé mstě a ne odvetě...

13 0
možnosti

J50a58k59u25b 16Š55o13l96c

15. 12. 2023 9:20

Ani odveta není to správné slovo. Já bych volil, že vykonávají spravedlnost. Když policie honí zločince, taky přitom střílí a nikdo nevolá po příměří.

5 0
možnosti
Foto

Je to stejně smutně příznačné (a pro některé poučné a pro jiné ne), jak se na člověka, jako už po bůhvíkolikáté v historii, vždycky sesype lynčující, posměšný dav, když říká: hele, tohle už jsme vyzkoušeli a nikdy to nikam nevedlo, co se radši pokusit o dialog? Co se na věci pro změnu podívat z výšky? Co jednou vynechat fanatismus, rychlé soudy a papouškování frází od tzv. autorit? Co zkusit vlastní, skutečné uvažování (a tedy osobní odpovědnost) namísto paušalizace a pohodlné davové mentality?

Ale je to trochu pochopitelné, člověk se dneska ve všem tom "informačním" bordelu nevyzná, a tak je lepší uchýlit se k jednoduchým, černobílým postojům. Je to nakonec otázka atavismu, ega, pocitu bezpečí... Akorát že z hlediska vývoje či evoluce – ať už individuální nebo kolektivní – je to vlastně slepá cesta.

5 0
možnosti

Pokusit se o dialog? To si snad dělate srandu ... fakt si myslíte, že muslimští fanatici mají jiný zájem než zlikvidovat Izrael? Camp David 2000 Vám příide málo?

5 0
možnosti

Čekal jsem, kdy se na toto téma projevite a jak. Nezklamal jste. Je hnus de facto pritakavat palestinské straně poté, co se stalo a děje. Vašemu odsouzení teroristických útoků nevěřím.

13 1
možnosti
Foto

Mínus pochopitelně omylem, Marku

0 0
možnosti

V socialistickém Československu, bylo také takřka 15 milionů lidí bez budoucnosti a přesto se zde nepáchali teroristické činy.

Naopak. Komunistická parta ráda pomáhala teroristům, jako byl Kaddáfí či Arafat.

13 1
možnosti

Už jsme mu to víckrát vysvětlovali, nejspíš vsází na to, že 100x opakovaná lež se stane pravdou

11 0
možnosti

Horner by měl na vlastní kůži zkusit, co to je žít vedle živočichů kontaminovaných koránem. Ona by ho ta legrace brzy přešla. I když... Umírající v gulagu často vzívali Stalina. Mozky měli kontaminované bolševismem. Islamista nebo bolševik, jedna verbež.

18 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 20,96
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik