Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Líbí se mi, jak jste bezprecedentní zbabělost palestinských teroristů v Mnichově hezky zamíchal mezi bojkoty ...Vám skutečně není žádná špinavost cizí.

6 0
možnosti

Čtete ve své zlovolné mysli, v mém článku ne.

1 1
možnosti

Thukydides nám praví, kterak byli Sparťané vyloučeni z olympijských her, protože odmítli zaplatit odškodné za nějakou lupičskou výpravu, které se dopustili proti mírové dohodě.

Nějaký spartský boháč ale propašoval své spřežení do her jako součást týmu Boeotie, a když vyhrálo, tak se ostentativně přihnal ke stupňům vítězů a dal vozkovi zlatou snítku do vlasů, aby všem ukázal, čí to spřežení je. Dostal za to výprask, a po celý zbytek her se všichni klepali, že si tam na ně za to spartské jednotky došlápnou

3 0
možnosti

Vy jste dodnes nepochopil rozdíl mezi zákeřným přepadením sousedního státu a regulérní válkou, vyhlášenou a vedenou podle všech pravidel. Ten rozdíl byl důvodem bojkotu OH v Moskvě, protože SSSR byl pořádající země. Nepochybuji o tom, že kdyby se LOH 2024 měly konat na ruském území, byly by ze strany Západu rovněž bojkotovány. Protože se tam nekonají, sáhlo se jen k omezení účasti států, které se na přepadení Ukrajiny podílely. Podle mého názoru neměl MOV povolit ani individuální účast sportovců Ruska a Běloruska. I když není všem dnům konec, rozhodnutí MOV nijak nezavazuje Francii k tomu, aby ruským a běloruským sportovcům vydala vstupní víza.

5 2
možnosti

Ktera je to ta "vase" regulerni valka vedena podle vsech pravidel? Nevynechal jste dnes prasky od Chocholouska, ze tady melete takove hovadiny? Oni snad vasi kamosi z USA v posledni dobe vedli nejakou "regulerni valku", kterou nezacali "zakernym prepadenim cizi zeme"? Treba takova Jugoslavie, Syrie, Irak, Afganistan, Libye. Da se pokracovat, seznam zemi napadenych USA je temer nekonecny, ale lide vasi urovne tohle tezko mohou pochopit.

0 0
možnosti
Foto

Státy kašlou na lidská přirozená práva. Kdyby na ně nekašlaly, žádné války by nebyly. Pokud, ale jeden stát napadne druhý, za veliké podpory jeho občanů, stávají se automaticky všichni agresory, protože státy jedou v režimu kolektivní odpovědnosti a viny, ať už se nám to nelíbí, či líbí.

Luxusu obrany přirozených práv každého jednotlivce si budou lidé dopřávat, až s přechodem na anarchokapitalistickou společnost.

0 0
možnosti
Foto

"Bojkot vypadá efektivně, ale ve skutečnosti byl eskalací cenzury přirozených všelidských hodnot." To jste vymyslel sám? Myšlenka hodna génia.

Jinak vám vůbec nezávidím. Vám se musí strašně žít v prohnilém Západě směrem od ruských hranic.

11 1
možnosti

Přiznám se, že také marně přemýšlím nad obsahem této věty. Prostého vysvětlení se patrně nedočkáme, neboť p.Horner komunikuje jen s jedinci, kteří se mohou alespoň maličko poměřovat s gigantem jeho ducha.

5 1
možnosti
Foto

Olympijské hry už dávno nejsou to, proč byly vytvořeny. Proto by nevadilo, kdyby byly zrušeny.

1 1
možnosti
Foto

Dnešní vrcholový sport je už jen business. A podle toho by se mělo i jednat. Tedy bojkot ruské ropy a plynu, stejně jako sportu. A plačte si tu jak chcete.

3 1
možnosti

Bojkot ruského plynu a ropy...to jen zbožné přání ideologů...😋

0 2
možnosti

Pro mě je Olympijská myšlenka princip přátelství a míru mezi národy, zákaz jakékoliv diskriminace ať z důvodů politických, náboženských nebo rasových a zásada fair play.

Nehodlám nijak spekulovat nad vaším textem. Stačí se jen rozhlédnout a uvědomit si, kdo v tento moment zásadu Olympijské myšlenky porušuje.

Nebudu ukazovat. Nechci. Každému je jasné, zástupci které země, nemají na OH co dělat. A to ani pod nějakým neutrálním statusem. Ten je totiž výsměchem Olympijské myšlenky.

11 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,70
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik