Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pořád jsme v době inflační spirály a hrozící "mzdové nákazy". V době, kdy průměrné platy ve státním a veřejném sektoru jsou o vice než 5000 Kč měsíčně vyšší než v soukromém. Před několika lety to bylo obráceně. Naše vysoká inflace je důsledkem tlaku Středuly, který ji nyní nejhlasitěji kritizuje, pak Maláčové, vinu má i populista Babiš, který to vše vždy nakonec schválil, aby měl politické body. Dokud se inflace "nezkrotí" a dokud se platy v soukromém sektoru nedostanou blízko k úrovni státního, neměly by se ve státním sektoru nikomu plošně zvyšovat platy. "Balíček" je příliš měkký, mnohde spíše nahodilý než logicky provázaný, je příliš patrný vliv lobbistických skupin , hlavně přes lidovce. Vláda je slabá, ne zcela kompetentní a bez tahu "na bránu" . Ale v tomto případě by nikomu ustupovat neměla. Ministr Bek se ukázal jako naprosto nekompetentní snižováním počtu hodin, což by znamenalo kolaps praktické výuky na odborných školách. Byla to "nemzdová" příčina protestu, měl by být proto odvolán.

1 0
možnosti

Bohužel inflace této vládě vyhovuje, neb má vyšší příjmy z vyššího DPH. Je to sice krátkozraká politika s dalekosáhlými negativními následky, ale to Fiala a jeho koaliční vláda ještě nepochopili.

0 1
možnosti

Pane Hornere,

jen k té inkluzi: bonužel o ní (tak, jak je realizována v PRAXI), zhola NIC nevíte. Pokud by byli inkludovanými pouze děti s lehkou dysfunkcí, jak píšete, nabyl by vcelku problém.

Jenže(!): bohužel 90% inkludovaných jsou děti s velmi vážnými a těžkými mentálními i psychickými dysfunkcemi, kteří absolutně nemají šanci být úspěšně a citlivě vzděláváni na běžných školách. A takoví bývají v jedné třídě třeba i 3 a více (samozřejmě ke každému 1 asistent).

Dokážete si vůbec představit atmosféru a chod takové třídy, potažmo pak efektivitu vzdělávání všech žáků takové třídy?

3 0
možnosti

Nedovedu, ale nechápu, proč se škola nebrání, když je na to zákon a podrobná pravidla, včetně odborného posuzování. Není to chyb inkluze, ale lidí, kteří s ní neumí zacházet. Asi jako se zbraní.

0 1
možnosti
Foto

Ano, jde o důvěru, a ta se nedá ani koupit, ani vynutit. A tak už nemůže jít "jen" o peníze, když stávkující a demonstrující se vyjadřují jasně, že jim nevyhovuje systém.

Možná, abychom si každý zase mohl povšimnout, že od nepaměti funguje jen to, co je svaté. Děkuji Vám, pane Hornere

0 3
možnosti

Pane Hornere od kdy mají dyslektici nebo dysgrafici asistenty? Inkluze tak jak byla provedena je naprostá zhovadilost, která stojí mraky peněz, které mohli dostat ti školníci nebo kuchařky. Někde jsem zahlédl případ , kdy v jedné třídě je údajně 5 asistentů. Tohle vám připadá OK ? Takže se snažme uvažovat věcně , u nás je to teď tak, že 5 milionů pracujících živí zbytek republiky a tohle prostě nejde ustát. Dobře už bylo , rezervy se prožraly a přichází půst, to je prostě fakt s kterým se musíme smířit a žádné stávky to nevyřeší.

11 1
možnosti

Evidentně o tom nic nevíte.

1 8
možnosti
Foto

J41a67n 73Š72i76k

27. 11. 2023 20:17

Šetřit s ohleduplností. Aha. To mi připomíná moje ohleduplné diety s větrníkem. Jinak by mě fakt zajímalo, kdo z vlády řekl, že stávkovali hloupí jedinci. Jestli nejste schopen doložit, kdo konkrétní z politiků tuto věc řekl, lze z toho vyvodit jenom jediný prostý závěr. Lžete. Hezký den

13 3
možnosti

Řekl to dnes premiér. Nepoužil sice slovo hloupí, ale popsal onu manipulaci prostřednictvím odborů. Následovalo vyjádření, že si bohužel nemají, kde tvrzení odborů nebo vlády ověřit. Poslouchejte svého premiéra lépe.

5 9
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,47
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik