Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když máte rád konzervativní mantry, tak já sem nějaké hodím.

Pokud jste ve válce, musíte použít minimální sílu, které je potřeba k dosažení míru. Pokud použijete méně, nebo dokonce přestanete před tím, než je útočník poražen, všichni, co do té doby zemřeli, zemřeli zbytečně na obou stranách a v dlouhém horizontu zemře daleko více lidí.

Pokud útočník používá lidi, aby vzbudil co největší soucit, je bezcitnost způsob jak útočníka přesvědčit, že tím nic nezíská. Pak toto přestane dělat a počet nevinných obětí bude minimální.

Fanatik bude jednat až tehdy, když nebude mít jinou možnost.

Vše co jste tu vypotil je přesně to, co hraje genocidním fanatikům do karet. Gratuluji.

2 0
možnosti

J43i42r76i 57P86r58a65j43z

27. 11. 2023 9:01

Já si myslím, že slovní spojení nevinní civilní palestinci je lež. Já si myslím, že podpora Hamásu mezi civilisty je vysoká. Opravdová čísla by mě opravdu zajímala. Židé řekli civilistům, aby opustili Gazu. Kdo je tam držel, aby nemohli odejít ? Komu na civilistech nezáleží? A Ještě se k tomu přiznal ? Kdo tu už několik desetiletí říká, že chce nahnat židy do moře a nic jiného je nezajímá. Ona ta humanita má také své meze. Izraelci nejsou v Gaze, aby zabíjeli civilisty, ale Hamás. Osobně si myslím, že řešení v současné situaci je vyklidit Gazu a zabrat jí Izraelem. A otázka by byla jednou pro vždy vyřešena. Ono jsou hezká slova o mírovém řešení a já bych s tím souhlasil, ale když jedna strana nechce tak máte smůlu, nic nikdy nedohodnete.

1 0
možnosti

J85a68n 82K53á34r54n98í72k

27. 11. 2023 8:42

Ve volbách v roce 2006 zvítězil Hamás většinou 58 procent.

To jen pro ilustraci, jak mírově obyvatelé Gazy smýšlejí.

2 0
možnosti

No hlavně není slyšet názor Palestinců, jak chtějí žít s Izraelem v míru.

3 0
možnosti

Oni sem můžou psát i blázni???... Protože nechápu jak normální člověk tady tohle může vymyslet

8 0
možnosti

Valíkovou neznáte? Anebo alespoň Šubovou.

0 0
možnosti

Tihle "slunečníci" jsou vždy jasní, nehájím Hamás, ale...

11 0
možnosti

Přečetl jsem si první dvě věty a hned jsem věděl, že jste to psal opravdu Vy, pane Hornere. Váš antisemitismus už dosáhl pěkného věhlasu, bravo. Doba se mění a můžete očekávat nějakou funkci. Třeba správce arizovaného obchodu na korze? Líbilo by se Vám to? Nebo byste radši něco jiného? Jen řekněte, neostýchejte se. Židobijce jako jste Vy budeme na rukou nosit.

16 1
možnosti

To Vy jste dosáhl věhlasu, že i Bohnice Vám musí závidět.

0 1
možnosti

J24a75n 74P77a58v28e56l

26. 11. 2023 18:00

Z obecného hlediska máte pravdu.

Ale, co jiného má Izrael dělat?

2 0
možnosti

to se ví, v daném momentu nemají moc možností. Ale pokud ten moment trochu rozšíříme, tak by například nebylo od věci přestat podporovat naprosté osadnické magory tak aby

1. izraelská armáda měla dost lidí a zbraní na to aby hlídala místa, která doopravdy jsou hlídat potřeba, místo toho aby dělala osadníkům kašpary

2. režim na západním břehu mohl říct svým lidem, že je úspěšnější v hájení svého území než teroristi

Například.

0 0
možnosti

Pane Horner, tohle ale není lidskost, to je bohužel obyčejná zbabělost. Jinak to nazvat neumím.

6 0
možnosti

J11a93n 65R85á96ž

26. 11. 2023 16:31

V březnu roku 1945 zaútočila americká letadla na Tokio a v jednom náletu zahynuly desítky tisíc japonských civilistů. Ještě před svržením atomových bomb stály spojenecké nálety na Japonsko půl milionu civilních životů. Za druhé světové války zahynulo 38 milionů civilistů, zatímco ve zbrani padlo „pouze“ 15 milionů lidí.

Cicero pravil před dvěma tisíci let, že „inter arma enim silent leges“, což se dá přeložit slovy „právo utichá, když se střetnou armády“. Unionistický generál ve válce Severu proti Jihu William Tecumseh Sherman to vyjádřil jednodušeji: „Válka je peklo".

Takže je nutné si položit tvrdě otázku Kdo tuto válku začal? Když hledáme analogii ve druhé světové, tak tuto válku začali Palestinci stejně jako tu druhou světovou začali Němci a nikdo o tom, že všichni Němci za zvěrstva, která se válce děly odpovídají nepochyboval. Takže nikdo také nepochyboval o tom, že za to musí nést odpovědnost. Takže nechápu, proč se dnes o kolektivní odpovědnosti Palestinských Arabů za zvěrstva páchaných Hamasem vedou diskuze.

16 0
možnosti

Vidíte, to je věc názoru, kdo začal. A běžný názor je ten, že za všechno zlo na tomto světě můžou Židi. Arabi se jen brání, čistí jak lilie, Alláh budiž pochválen, milosrdný.

1 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,74
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik