Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Co vlastně chcete říci? Problém má v současné době jediné řešení. Vyhubit Hamás do posledního muže, zničit všechny tunely a jeho další infrastrukturu. Poté nastolit správu nad pásmem Gazy se zamezením přístupu k jakýmkoliv zbraním. Třeba se za pár generací naučí Palestinci normálně pracovat, vzdělávat se a žít a budou pak schopni spravovat svou autonomii nebo stát.

0 0
možnosti
Foto

ane Procházko, msta - ideální představa - v podstatě to starozákonní "oko za oko, zub za zub". Ve skutečnosti to ale k ničemu nevede, než k opakování stejného - totéž. Postupné likvidace toho druhého i sebe - navzájem. Autotorovi článku KARMA.

0 0
možnosti
FL

Nikdo nechce zabíjet civilisty preventivně, nebo děti (kromě Hamásu). O čem tady ten člověk blouzní?

5 0
možnosti
HH

Takže ty tisíce zabitých dětí v Gaze je co?

0 0
možnosti
Foto

Pro občana, jehož zájem o politiku je jen okrajový a spoléhá se na ty, jejichž náplní práce, je vědět, může být někdy nesnadné se orientovat . S tou Afrikou jste mi připomněl paní senátorku Kovářovou. Snad nepřijde s tím, že malí černí bojovníci byli prostě "evakuováni" (zachráněni). Ale možná používá Putinův metr.

0 0
možnosti
Foto

Izrael patří k systému západních demokratických států. Dokáže bez milosti udeřit a zničit zlo, ale cíleně se nezaměřuje na civilní obyvatelstvo.

Palestinci vedou džihát, to znamená totální vyhlazení určité skupiny lidí, které něco spojuje, například stát. V tomto jejich úsilí jim pomáhá mnoho jiných států, ve kterých většinové smýšlení obyvatel akceptuje podobný způsob jednání nebo myšlení. Většinou jde o arabské státy a Rusko.

Z těchto důvodů je jasné, že pokud se chceme chovat eticky, je správné podporovat Izrael.

3 0
možnosti
HH

Nějak se jim to ale nedaří. Zatím převažuje vice obětí mezi civilisty, než u těch teroristů.

0 2
možnosti
Foto

J83a82n 36Š22i55k

16. 11. 2023 8:12

A sympatizant jste koho?

4 0
možnosti
HH

A to je podstatné v případě Vašeho pochopení blogu?

0 0
možnosti
PJ

Pane Hornere, teoreticky máte samozřejmě pravdu, děti by neměly umírat, ale prakticky opět píšete nesmysl. Vůbec totiž neřešíte stav, kdy se terorismus stal státním útvarem. Je to jak Islámský stát, tak Hamás. Dále neřešíte příčinu a následek. Příčinou nynějšího stavu je teroristický útok Hamásu na Izrael. Místo líbivých slov zkuste navrhnout, jak chcete tuto situaci řešit? Mám totiž obavu, že bezbolestné řešení neexistuje. Na jedné straně píšete, že jste sympatizant Izraele a pak vinu za nynější stav víceméně hážete na Izrael. Požadujete , aby jedna strana postupovala dle mezinárodního práva , když druhé straně je to jedno , ta jede podle islámu?

8 0
možnosti
HH

Tak pokud se druhá strana stylizuje do vrcholně demokratického státu, tak by měla ty principy dodržovat.

0 2
možnosti
RC

P.Horner, ještě jedna věc o "humanoidech", jak vy píšete o obyčejných Gazanech :

Už jsem vám minulé napsal komentář k vašemu jinému blogu, který ovšem stále platí :

"Zadržení teroristé vypovídají o slibu Hamásu dát zdarma každému byt, kdo zavraždí a unese co nejvíce Izraelců. Proto se tohoto masakru zúčastnilo mnoho "obyčejných" Gazanů, kteří nebyli ozbrojeni, pouze svými motocykly a auty. Tito "obyčejní" Gazané předtím léta pracovali v těchto kibucech a tak měli podrobné plány, které usnadnili teroristům Hamásu k vraždění tamních civilistů."

4 1
možnosti
RC

"Různé holokaustíčky si pořádaly kdejaké samozvané uzurpátorské skupiny po celém světě..."

Nikdo jiný než nacisté neprováděli opravdu průmyslové vyvražďováni národů zvaný Šo'a - Holocaust, dokonce i sovětské gulagy, které k samotnému Holocaustu mají nejspíš nejblíže neprováděli takové průmyslové vyhlazování jako nacistické koncentrační tábory.

V tom je ta "jedinečnost", která díky B-hu se snad nemůže nikdy opakovat.

Toto píši se vší pokorou, kterou mám k obětem jiných zvěrstvech.

"Obviňují celý svět z propalestinského intelektualismu..."

A divíte se?

Mnoho komentátorů(nejen židovských) říká, že taková erupce antisemitismu ve světě nejen na propalestinských demonstracích, kampuses řady Univerzit, ale dokonce i napadáni Židů na ulicích, která je teď, nikdy v takovém rozsahu dříve nebyla.

Popravdě nás dva(ženušku i mě) nám osobně změnil pohled na budoucí výchovu našeho 5letého synka, kdy jsme se rozhodli ho napsat na čistě židovskou soukromou základní školu v Melbourne(Austrálie) místo veřejné školy, neboť mnoho židovských studentů na veřejných školách různě ve světě si ztěžuje na otevřený antisemitismus či "jen" ztráty nežidovských kamarádů-intelektuálů pod vlivem brutální propalestinské propagandy i násilných činů, kdy se židovští studenti musejí zamykat například v učebnách. A to u našeho synka nechceme připustit takové nejen psychologické, ale i fyzické rány.

6 0
možnosti
MB

V dalsim ze svych propalestinskych blabolu jste na to konecne kapl ... cituji:

"Prevence je o tom, aby to terorismu nestálo za to, aby měl co ztratit."

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=809105

Nechtel byste tuto prevratnou myslenku podrobneji rozebrat?

2 0
možnosti
Foto

Radši konec s hrůzou, než hrůzu bez konce.

5 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 20,96
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik