Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Odporúčam autorovi aby išiel svoje myšlienky mieru šíriť osobne do Gazy.

Nemá každý život rovnakú hodnotu. Ak zabitím teroristu zachránime nevinné životy, je to zabitie správne.

Podobenstvo o márnotratnom synovi je o synovi, ktorý sa spamätal, uvedomil si, že urobil zlé a zmenil sa. Teda je to o Palestínčanoch, ktorí sa rozhodli zanechať svoju nenávisť k Izraelu a usilujú sa o mier. Syn zakladateľa Hamasu, o ktorom som písala svoj posledný článok, je v očiach nielen Izraelcov, ale aj celého civilizovaného sveta hrdina. To je príklad márnotratného syna, kedy je milosrdenstvo na mieste.

Ako kresťanka plne podporujem právo Izraela na obranu.

5 0
možnosti
MS

Popisujete takto i porážku nacistického režimu ve WWII, která byla mj. za cenu obětí mnoha civilních obyvatel Německa? Hamás se chová jako nacisti a mělo by s ním být naloženo stejně. Izrael se snaží civilní oběti omezit na rozdíl od Hamásu, pro který to je cynický politický kapitál. Jistě lze zvažovat, které kroky Izraele jsou akceptovatelné a které už ne, ale nelze zpochybňovat jeho právo na obranu.

7 1
možnosti
IS

..."Eskalace konfliktu vynese do čela akce radikály!... Před začátkem aktuálního konfliktu i těch předešlých snad byli islámští fundamentalisté neradikální? Heslo "od moře k řece" znamená arabské pozvání na dobrou kávu a projednání realistických podmínek budoucích dobrých sousedských vztahů? Moderovat to bude umírněný Irán v duchu učení koránu, kterého se muslimové drží jako zákona všech zákonů, který nezná kompromisy? Ehm, příčina a následek, autore? S tím Vaším "hubením dětí" si dejte oraz. Dějí se i konflikty vedené ze spravedlivých důvodů, kdy se civilním obětem i při maximální snaze nevyhnete, protože abyste mohl vyhrát, musíte být efektivní. Což znamená potřebnou intenzitu zásahu. Nebo snad o maximální snaze Izraele omezit civilní oběti pochybujete?

8 0
možnosti
LK

Víra se šířila ohněm a mečem. Netahejte do toho milosrdenství a odpuštění.

0 0
možnosti
MV
Foto

J65a53n 33Š70i56k

3. 11. 2023 8:15

Nikdo jiný než Izrael a Palestina o míru diskutovat nemůže, protože ostatní svět jejich problémů nerozumí a nikdy rozumět nebude. Nás vlastní daleká historie tak neovlivňuje, ale je ano a vždy tomu tak bude. Arabský svět stále žije křivdami z křižáckých válek a historky o Saladinovi se probírají v kavárnách. Naproti tomu Židé mají svá traumata z poslední světové války. Obě strany spojuje jen víra, jenže v opačná náboženství a obě strany jsou silně věřící, na rozdíl třeba od Evropy, kde většina lidí jde do kostela jen na vánoce. Tato situace nemá řešení. Přežije jen silnější a ten kdo nastaví svou tvář, zahyne. Nejlepší pro všechny je, když obě strany zůstanou kde jsou a oddělí je vysoká zeď. Ten, kdo ji teď přelezl a pustil se do vraždění byl Hamás a musí za to tvrdě zaplatit, aby příště zůstal tam, kde má. Hezký den

8 0
možnosti
EH

Světu by neměl být dán signál, že terorismem docílí svých zájmů.

11 0
možnosti
JK

My bychom měli diskutovat o Palestincích a Izraelcích? A co myslíte, že bychom vydiskutovali? Mír mezi nimi? Příměří? Uznání se navzájem? Co se naší diskusí změní v hlavách palestinských fanatiků? Přestanou sekat děti na kusy?

7 0
možnosti
Foto

Lhaní a překrucování, to vám jde nejlépe .

7 1
možnosti
Foto

Pro křesťana nejsou žádné argumenty přijatelné pro to, aby se zabíjeli lidé?

Cožpak Bůh nepravil: "Připaš jeden každý meč svůj k boku svému; a zabí jeden každý bratra svého, a každý přítele svého i bližního svého."?

0 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,66
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik