Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mě se ten článek autora zdá hodně rozumný,

0 2
možnosti
JP

Myšlení pana autora je naprosto zvrácené.

3 0
možnosti
OS

Pane Hornere, věřím, že jste velmi mírumilovný člověk a že byste velmi stál o to, aby tenhle přímo odvěký konflikt byl jednou provždy ukončen a to bez nějakého dalšího holokaustu ať už Židů nebo palestinských Arabů. Věřte mi, že takových lidí jako vy, je mnoho. Ale položte si otázku i jinak. Proč se židé stávali v minulosti po celá staletí terčem násilí od ostatních etnik, ať už rasových nebo náboženských? Co je nebo spíš bylo tou prvotní příčinou nenávisti, opovržení a po staletí uplatňované segregace? Opravdu jen to ukřižování Ježíše? Vytvoření umělého státu po IIWW na Blízkém Východě mělo za cíl vypreparovat všechny Židy ze světa, kde je neměli ostatní příliš v lásce do jejich státu a mít tím klid pro další pokolení na obou stranách. Nezdařilo se to a nedaří se to doposud. Zkuste se zamyslet nad otázkou proč se tohle opakovaně děje. Víme patrně všichni, že Židé byli a jsou velmi inteligentní, velmi pracovití a aktivní, mimo jiné také u nich poněkud splývá etnická příslušnost s náboženstvím. Až někdo vymyslí, jak to udělat, aby tenhle ostrov inteligence, pracovitosti a zároveň bigotního náboženského cítění nebyl solí v očích těch "méně schopných", tedy patrně nás všech ostatních, bude to velký počin. Ale obávám se, že ani moji vnuci se toho nedožijí.

2 0
možnosti
RC

P.Horner, nezlobte se, napíši vám něco, na co nebudu vůbec hrdý, neboť to opravdu není můj styl :

Strčte si tuto "úctu" za klobouk !!!

Ukazuje se, že zadržení teroristé vypovídají o slibu Hamásu dát zdarma každému byt, kdo zavraždí a unese co nejvíce Izraelců. Proto se tohoto masakru zúčastnilo mnoho "obyčejných" Gazanů, kteří nebyli ozbrojeni, pouze svými motocykly a auty. Tito "obyčejní" Gazané předtím léta pracovali v těchto kibucech a tak měli podrobné plány, které usnadnili teroristům Hamásu k vraždění tamních civilistů.

My v Izraeli rozhodně nemáme žádný zájem vyhladit obyvatelé Gazy!!!

Proč vidíme tolik škod na infrastruktuře v Gaze? Neboť ve městě Gaza, kde jsou škody největší, Hamás vyhloubil za ta dlouhá léta z ukradeného cementu pro nemocnice a školy desítky kilometrů tunelů, které začínají a končí v různých civilních budovách, včetně nemocnic a mešit kvůli maskování. Pokud se tyto tunely bortí pod náporem těžkých bomb, co myslíte,že se stane?

Zhroutí se a "vezmou" sebou i budovy nad sebou, kvůli ztratě statiky.

Občas se tomu říká dominový efekt.

Naše armáda nemá jinou operační možnost, jak vyhnat teroristy z Hamásu a Islámského džihádu z těchto tunelů.

15 0
možnosti
JP

Civilní obyvatelé Gazy si za své utrpení mohou sami, volili Hamás, podporují Hamás, nenávidí Izrael, chtějí ho vymazat z mapy světa. Nelze je litovat, nemá smysl jim pomáhat. V této situaci je třeba Gazu obsadit zcela zlikvidovat Hamás.

7 0
možnosti
Foto

J70a34n 16Š89i50k

23. 10. 2023 19:32

Za problémy civilních obyvatel Gazy může v první řadě Hamás. Proto žádné sebelépe míněné mírové úsilí nikdy nemělo a nemá a ani mít nebude žádnou naději na úspěch.

9 0
možnosti
Foto

J25i98ř16í 48K74i62n92d61l

23. 10. 2023 17:41

Izraelské údery vždy míří na nějaký vojenský cíl, nikdy nejde o úmyslné útoky na civilisty a už vůbec ne na děti. Mnozí pochopili taktiku Hamásu, jejímž cílem je maximalizovat množství vlastních civilních obětí, zejména dětí. A k úspěchu této taktiky teroristé potřebují novináře Izrael na tuto taktiku upozorňuje již dlouho, ale evropská média to dosud ignorovala. Nyní se přímo před našima očima odehrává drama, kdy izraelská armáda sama varuje civilisty v severní části pásma Gazy před svým útokem a vybízí je k odchodu, zatímco Hamás jim staví do cesty zátarasy a snaží se je udržet na místě. Mrtví pro ně mají větší cenu. Podotýkám, že izraelská armáda to tak dělala i dřív. Před každým leteckým úderem varovala letáky civilisty v místě bojů, aby se včas zachránili. Kdo jim v tom bránil byl Hamás

13 0
možnosti
Foto

J90i34ř75í 41K95i70n84d74l

23. 10. 2023 17:36

Ti, co žijí v Gaze jsou odpovědni za instituci zvanou Hamas. Hamas nemá možnost se udržet u moci bez souhlasu a přispění většiny. Pokud obyvatelé Gazy potlačují své svědomí, praktický rozum jenom proto aby ostatními tvořil osobní jednotu, jsou vinni. Obyvatelé Gazy si zvolily Hamas a jejich zločiny jsou jim známé a oslavují je. Takže nesou důsledky svého rozhodnutí

8 0
možnosti
ZH

Svědomí a praktický rozum ovlivněný učením teroristy Mohameda (v překladu: vymytý mozek) je diametrálně něco odlišného, než jak to vnímáme u nás. Ale pro přiblížení závažnosti problému doporučuji nějaký cílený hovor například se zapáleným svědkem Jehovovým nebo členem jiné podobné sekty, abyste získal aspoň přibližnou představu o tom, jak celá věc funguje. A tedy co a proč se děje v Palestině. Pokud víte, co učil Mohamed...

Poznámka na okraj. Jsem celkem dobře obeznámen jak s učením svědků Jehovových, tak Mohameda. To jen kdyby někoho napadlo tvrdit, že nevím, o čem píšu...

4 0
možnosti
MK

Takže abych to shrnul. Gaza je tak neschopná a neživotaschopná, že musí brát elektřinu a vodu z Izraele a platí za ní svými teroristickými útoky. Panu Hornerovi to přijde jako normální.

Jsem jediný, kdo pana Hornera za normálního nepovažuje?

23 1
možnosti
Foto

Jediným problémem pana Hornera je, že vždy a za každých okolností musí být v opozici.

0 0
možnosti
JL

Pane Hornere. Dokud islam a tim nejvice Hamas, budou mit ve sve strategii a ideologii zniceni Izraele, "Mir" nemuze vzniknout.

Otazka zidovskeho problemu ve svete, je stara od pocatku nasi civilisace.

Vsak nechme ty, kteri maji dnesni pravo v rozhodovani, aby ten problem resil. Izraelsky stat musi jen usuzovat co s tim udelat. Jeho budoucnost bude stat na tom.

2 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,66
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik