Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na vině jsou vždy kolektivistické myšlenky implementované plošně státy. Proto svět vypadá tak jak vypadá. Ale i v tomto prostředí lze rozlišit spravedlivé násilí od nespravedlivého a je třeba za každou cenu podporovat to spravedlivé.

Dnes spravedlivou válku vede Ukrajina a Izrael a každý slušný člověk bude podporova právě tyto dva státy. Ti neslušný budou relativizovat s pojmem viny a zlehčovat utrpení a dehonestovat právo na obranu jak u Ukrajiny tak i u Izraele.

0 0
možnosti
EH

Spravedlivé násilí z pohledu vaší morálky. Kdyby existovalo univerzální dobro a zlo, nikdo by neválčil.

Dobrým příkladem je záporák, který chce zabít tisíc lidí, aby zachránil miliardu. V současnosti neslýchané, v dějepisné knížce by byl oslavován.

0 0
možnosti
Foto

J66a44n 20Š86i82k

21. 10. 2023 6:03

Aha. Takže odvést děti do cizí země bez souhlasu jejich i rodičů je v zájmu humanity. Vždycky jsem měl za to, že když někdo potřebuje ochranu, požádá si o pomoc. Myslíte si, že rodiče těch unesených dětí k tomu souhlas dali, když o vrácení děti zpět zoufale žádají různé mezinarodni organizace? To je přesně ten Vás podivně zvraceny svět.

3 1
možnosti
LP

Takže ty děti byly uneseny jejich rodičům, kteří se s nářkem dívali, jak jim odvážejí jejich děti ? Nebo byly ty děti převezeny z oblasti bojů ? Nebo v tom není žádný rozdíl ? Hezký den.

0 0
možnosti
FL

"Arabové a Izraelci podobně jako Rusové a Ukrajinci mají blízký DNA etnický původ."

Autor asi chtěl říct Arabové a Židé, protože někteří Izraelci jsou Arabové. Ukrajinci - Rusové mají k sobě výrazně blíž, bych řekl. Velký rozdíl mezi Araby a Židy je v inteligenci. Kdybychom to chtěli nějak kvantifikovat, Židé mají 180 Nobelovek za přírodní vědy, Arabů je 50x víc a mají asi 3.

"Kolik náletů na Gazu bude dost v odvetě až pomstě za bezprecedentní útok Hamásu? Nacisté říkali třeba: zabijeme deset Čechů za každého Němce"

Autor asi není v obraze. Izraelcům nejde o konkrétní počet mrtvých Palestinců, chtějí pozabíjet hamásníky, všechny, a civilním obětem se vyhýbat pokud možno

2 1
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,66
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik