Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76o55s71e76f 23U58l49m11a90n

17. 10. 2023 13:06

Zeptám se na dvě věci a ani jedna z těch otázek nejsou řečnické.

1. navštívil jste někdy nějakou stránku Palestinců, kde komentují události nebo názory na Židy? A nemusí to být ani aktuální diskuze, může být klidně staršího data před posledním útokem Hamásu. Já jsem to udělal. Byla tam opravdu obrovská nenávist vůčí všem Židům bez rozdílu a vyloženě si přejí jejich smrt. Ne, to nejsou výkřiky několika jednotlivců, to je drtivá většina Palestinců.

2. Co radíte, experte? Jak by se Izrael tedy měl správně zachovat v situaci, ve které aktuálně je, aby jejich rerakce byla Horner-kompatibilní...A zkuste se trochu rozepsat, nešetřete nás!

1 0
možnosti

Pravděpodobně bude následovat významné, informované, intelektuálně naddimenzované mlčení...

1 0
možnosti
Foto

Niektorí ľudia majú morálny kompas fakt poriadne prevrátený.

Dúfam, že ste konzistentný a hovoríte, že Poľsko bolo rovnaké zlo ako nacistické Nemecko.

0 0
možnosti

P49e35t40r 64B72u23r56i78a37n

16. 10. 2023 18:07

V každém konfliktu se jich dopouštějí vždy obě strany.

------

Nesprávné, pomýlené, demagogické až lživé závěry nevycházejí většinou z toho, že by člověk chtěl (až na ty úmyslně manipulační, zoufalé a jiné excesy), ale z toho, že jsou utvořeny na nesprávných základech.

To vědí manipulátoři už dlouho.

Vy jste si to ovšem utvořil sám a dobrovolně. A tím je váš citovaný výrok podkladem pro celý scestný blog, který se skládá prakticky jen z "válka je špatná, zabíjení je špatné, nikdo nemá právo, všichni mají právo, co je špatné se může ukázat i jako dobré, nekritizujte, máte právo kritizovat cokoliv, všichni jsme stejní a přesto jiní a tomu všemu dohromady se říká objektivita podle Hornera".

6 0
možnosti

Popsal jste pane Hornerovo strategii do puntiku presne.

1 0
možnosti
Foto

J89i66ř83í 83K95i76n51d40l

16. 10. 2023 11:56

Ti, co žijí v Gaze jsou odpovědni v jejich společnství za instituci zvanou Hamas. Hamas nemá možnost se udržet bez souhlasu a přispění většiny. Pokud obyvatelé Gazy potlačí své svědomí, praktický rozum jenom proto abych s ostatními tvořil osobní jednotu, jsem vinen. Vina je tedy ztráta identity se sebou samým Tedy Gaza a jeho obyvatelé jsou zodpovědné za současný režim v Hamasu, který si zvolilo a tedy ponesou i následky.

4 0
možnosti
Foto

Až na ty, kteří Hamas nevolili.

0 0
možnosti
Foto

Nejlepší komentář je opět od pana Bicery. Ten píše krátce, ale vždy naprosto k jádru věci. Kdyby pan Bicera mohl ještě psát blogy, možná by v jednom takovém svůj komentář rozvedl. Ale demokrati mu zřejmě zakázali psát. Asi věděli, proč. Nebo je to jinak? "Nevytvářej si žádné domněnky", to se stále, spíše neúspěšně, učím...

A pane Hornere, souhlasím, oplácet stejným nevede k míru. A nic není černobílé. Je to jako ve vztahu dvou lidí. Vždy jsou na vině za hádky a nesoulad oba, nejen jedna strana. A velmi často je na vině někdo třetí...

2 20
možnosti
Foto

Byl jsem zešublíkován (mohu psát do šublíku). Těm, kteří preferují šuplík připomínám, že tohle slovo je převzaté od německého Schublade. Ironií je, že se to stalo na základě blogu, ve kterém jsem se zastával cikánů, když jsem opsal text z Velkých dějin Zemí koruny české. Němci za protektorátu přinutili cikány (Romové jsou od roku 1971) ukončit kočování a obce, aby je přijaly. Od těch chodila hlášení - cikáni se usadili, pracují a děti posílají do škol. Bylo to adminy pochopeno špatně a už jsem 5 let ve vyhnanství.

3 4
možnosti

Čas ukáže, jestli tahle bolestná odveta něco přinese. Snad ano. Snad ten masakr dětí a žen byl poslední kapkou k radikální změně přístupu. Je diametrální rozdíl mezi Palestinci a Izraelci. Izraelští vojáci, kteří jsou nastoupeni k invazi do Gazy, jsou aktuálně školeni v tom, aby se nenechali unášet emocemi (ačkoliv mnozí z nich někoho ztratili rukou palestinských vrahů) a chovali se za každou cenu profesionálně vojensky, tj. nešli si tam pro osobní pomstu. U Palestinců je něco podobného sci-fi.

10 0
možnosti

Izraelci nejsou vždy "košer", ale je nutné vnímat míru. Lze vyjádřit úslovím "jeden za 18, druhý za 2". V izraelských nemocnicích i nyní léčí palestinské teroristy a chrání je před příbuznými obětí. Na druhé straně nemyslitelné. V palestinských učebnicích financovaných EU se píše u nutnosti vyhladit Židy, v izraelských učebnicích nic podobného není. Hamás svá vojenská zařízení s oblibou umisťuje pod školy, nemocnice, mešity atp. kvůli jejich ochraně. Tyto objekty jsou nyní jako legitimní cíl bombardovány po přechozím upozornění k opuštění objektu. Nevím, kdo oslavuje bombardování Gazy, drtivá většina to bere jako nutné zlo a může se lišit vnímání laťky, co je ještě přípustné a co už ne. Váš pohled fifty-fifty je zcela mimo.

15 0
možnosti
Foto

Arabové jsou ve srovnání s Židy divoši. Není divu, že se při střetnutí s nimi musí Židé chovat podle rčení "na hrubý pytel, hrubá záplata".

0 2
možnosti
Foto

J50a71n 48Š42i61k

16. 10. 2023 7:48

Klidně odmítejte. Současné politické špičky Izraele půjdou jednou do důchodu, v tom se určitě v tom vašem pomateném světě nepletete. A víte kdo je nahradí? Mladá generace, která musela utíkat z koncertu, protože po ní stříleli teroristi z Hamásu. Ano, ta mladá generace, která musela hrát mrtvé v autě, aby je nezabili. A ano, ta mladá generace, jejichž souputníci byli těmi samými teroristy znásilňováni a mučeni a potom nad jejich mrtvolami skandovali a tančili. Ne, ten si kdo myslí, že tato mladá generace jednou bude jakkoliv vyjednávat s Hamásem či kýmkoliv s šátkem na hlavě o míru není hloupý. Takový člověk může mít vysokých škol kolik chce, mohl přečíst filosofických knih kolik existuje na světě ba může svůj život zasvětit přemítání o nesmrtelnosti vesmíru. Jednu věc však nezmění. Totiž, že jeho IQ je na úrovni houpacího koně. Hezký den

12 2
možnosti

Takže se tam bude bojovat do konce světa.

Druhá světová snad nevyprodukovala křivdy?

Jak by to tu vypadalo, kdybychom stavěli jenom na nich?

4 4
možnosti
Foto

Pochopitelně máte pravdu, jen blázen by to bombardování oslavoval a nic není černobílé. Jenže co má Izrael dělat, když vámi tolik oslavovaný mír Hamás prostě nechce? Stejně jako Rusko chce mír na Ukrajině jen za nepřijatelných podmínek. Bombardování Gazy oslavuje jen minimum lidí, většina to vidí jako nezbytnou nutnost. A to se ještě nic neděje, pozemní operace bude teprve "zábava". Těchto pseudohumanistických výkřiků je EU plná, takže nechme fanatiky žít, oni budou vraždit Izraelce v menším množství po celá desetiletí dál. Nebo jak jste to myslel? Tohle bych dokázal napsat taky. Jenže když už chcete být humánní, musíte nabídnout lidské řešení pro obě strany. A to nějak nejde, že? Ale prsit se s metahumánním nadhledem umí kdekdo. Přesně s tímhle Hamás počítal, když kalkuloval tu svojí operaci. A daří se mu, kdybyste byl sám, bylo by to v pohodě. Jenže vše je teprve na začátku.

19 0
možnosti

p. Červenka:

Jsme v 21. století a je více než tragické, že se svět dosud nepoučil a neustále se zmítá ve válečných konfliktech.

Zatímco ti nahoře (úplně nahoře!) si mnou ruce nad obrovskými zisky, které jim války přinášejí, jsou na druhé straně nevinní, často i zmanipulovaní lidé, nahnaní do války a nuceni se za zájmy militantních psychopatů zabíjet přímo na bojištích, další nevinní lidé (ženy, děti, starci) umírají následkem těchto zběsilých, lidskou úroveň ponižujících hrůz, a řada ostatních lidí (propagandou zmanipulovaných) zpoza svých bezpečných domovů toto válečné běsnění podporuje, ať už z jedné, nebo z druhé strany. Ale ve své podstatě nepodporují žádné dobro, nýbrž ty, co způsobují zlo, co chtějí za cenu nepředstavitelného utrpení a ztrát mnoha miliónů životů nevinných lidí války stále dokola rozpoutávat, aby se plnily jejich už tak k prasknutí přeplněné kapsy.

Je nutné si uvědomit, že války tímto nezmizí - ba naopak, s takovou tu budeme nadále všichni žít v permanentním stresu a strachu z dalších válečných konfliktů, které nás všechny přímo nebo nepřímo ohrožují.

Nevím, proč by měl autor článku nebo kterýkoli jiný běžný občan cosi navrhovat kromě vyjádření svého názoru (který mu jen tak, samo sebou, nespadl do klína!) na mírové jednání. Od toho tu jsou přece politici. TI mají ZODPOVĚDNOST! JIM lidé dali svoji důvěru, aby trvale chránili (kromě jiného) bezpečnost svých občanů. Jenže většina z nich, bohužel, na válečných konfliktech, přijdou-li, (více nebo méně) profituje. Nešli totiž do politiky sloužit svým lidem, svému národu, ale za svými vlastními egoistickými cíli.

Humanismus (t.j. úcta k životu) je to jediné, co nás všechny může chránit před zvůlí těch, kteří o něčem takovém (už z podstaty své zvrácenosti) nemají ani potuchy.

A VŠECHNY války jsou v příkrém rozporu s humanismem. Takže podporujeme-li je (v jakékoli podobě a z jakékoli strany), pak podporujeme nelidskost.

1 1
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,66
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik