Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Jens Stoltenberg současně prohlásil, že všechny státy NATO dnes souhlasí se vstupem Ukrajiny do NATO."

Tohle bych bral z rezervou, ten už toho nakecal. Nedávno také mluvil o čemsi za všechny a pak se ukázalo, že mu někteří žádný takový souhlas nedali.

4 1
možnosti

Jens je úplně vzorový rozeštvávač všeho a všech.

1 0
možnosti
Foto

Gorbačov dal každému státu SSSR možnost volby. Zůstat nebo se odtrhnout o tom rozhodli v referendech občané států a zvolili ádijé. Kdyby se pokračovalo ve stejném demokratickém přístupu, měli občané Ukrajiny dostat možnost stejné volby i pokud jde o vstup do NATO. Zelenskyj byl zvolen, když voličům sliboval uklidnění situace na Donbasu a Luhansku a odstranění korupce. O vstupu do Nato v jeho předvolebních programech zmínka nebyla. Pokud by byl demokrat jako Gorbačov, měl na toto téma vyhlásit referendum.

3 5
možnosti

Prezidentem je od května 2019. Nevím, jestli se v té době mluvilo o vstupu do NATO, pak byl covid a pak, pokud jste si nevšiml, se radikálně změnila situace vpádem ruských vojsk. Kdy měl to referendum vyhlásit?

4 3
možnosti

Vy to zkoušíte z leva, z prava, ze zdola, z vrchu, jen abyste zkusil obhájit rusacké svinstvo.

Proč?

13 8
možnosti

Někdo obhajuje Rusa jiný Ukrajince !

Každý z nás si najde pro sebe nějaký ten důvod.

Proč ?!

1 0
možnosti

Pan Horner zcela pomiji fakt nejzakladnejsi: Ukrajina se soucasti Ruska a pozdeji Sovetskeho Svazu nikdy nestala. Naopak, vyuzila Leninem hlasaneho prava "o sebeurceni az do sameho odtrzeni" a vyhlasila nezavislost uz v lednu 1918. Lenin na ni poslal loupezive bolsevicke hordy ktere nasilim Ukrajinu prinutili setrvat ve spolecenstvi s Ruskem. Jaky to rozdil v prirovnani s CSR kdy Rakousko se s nami rozeslo a pote jsme zustali dobrymi sousedy, zatim co Rusi se chvaji naprosto stejne jako hitlerovske Nemecko v letech tricatych! Neznaji nic nez nasili!

9 4
možnosti

Píšete blbosti a vytrháváte z kontextu jednotlivé události.

Během února 1917 - listopadu 1921 bylo vyhlášeno několik ukrajinských států. Většina území dnešní Ukrajiny ovšem byla nakonec ovládnuta bolševiky a začleněna do Sovětského svazu jako Ukrajinská sovětská socialistická republika, která pak existovala v letech 1922-1991.

1 0
možnosti

Vidím, že rozpad osobnosti se dostává do konečné fáze.

Sedativa, teplé nápoje a po poledním klidu bych doporučoval keramickou dílnu, pro rozjasnění zádumčivosti.

9 5
možnosti

Já bych spíš doporučoval motorovou pilu

6 4
možnosti

Rusko se psychicky hroutí z toho, že ztrácí status ekonomické velmoci. Ekonomika se přesouvá jinam. Jenže totéž se děje s Evropou. A jak začne vyšilovat USA, až se zhroutí jejich velmocenský status?

Zhrzené velmoci s atomovými hračkami... ustojí to naše Země?

7 8
možnosti

to nebude tím ekonomickým statusem, po téhle stránce to nikdy žádná velmoc nebyla. Je to ztráta starých říšských území. Dá se jim uznat, že to co se jim stalo od roku 1991, to by musel být pro každou zemi šok

4 0
možnosti
Foto

A vidíte, Zelenskyj je přitom ruskojazyčný Ukrajinec.

Co se týče přijetí zemí bývalého východního bloku do NATO, tak se čekalo, zda daná země bude splňovat podmínky pro vstup. A ty v době rozpadu sovětského bloku nebyly jasné. Co se týče Ukrajiny, tak tu před časem proběhl záznam rozhovoru evropských představitelů, že v té době (na začátku devadesátek) to nepřipadá v úvahu. Teprve za presidentování Janukovyče se začalo uvažovat o jednáních pro vstupu do EU. Což tento sluha Moskvy na poslední chvíli odmítl. Jestli chcete hledat příčinu, mohla by být zde.

Obecně může být Rusku jedno, do jakého spolku se ta která země chce přihlásit. A tak teď má RF nejdelší hranici s Finskem - členem NATO.

Ale skutečná příčina tzv. speciální operace může být velké naleziště ropy a zemního plynu u ukrajinského pobřeží. Přece nejde, aby si to Ukrajina těžila a dodávala Evropě.

Pane autore, že ze sebe děláte nechytrého, je Vaše věc.

Antikarmu dát nejde, smajlík, co si ťuká na hlavu tu není, a tak

17 4
možnosti
Foto

A což teprve surovinové zdroje Ruska. Ty teprve musí dráždit a lákat. Na internetu jsem našel že třetinu polí Ukrajiny už skoupily americké firmy. Předpokládám, že to bude určitě lež, protože to nekoresponduje s tím, co se razí. Komu nakonec budou patřit ta zmíněná naleziště ropy a plynu na Ukrajině, až se Rusko stáhne, je také otázkou.

3 4
možnosti

Že už vám není trapně.

14 4
možnosti
Foto

Zásah ruských vojsk v Litvě a Estonsku, Gruzii, Ingušska, Moldavsku, Osetii, Tádžikistánu, Ázerbájdžánu, Dagestánu, Čečensku, Abcházie, na severním Kavkaze, také byly z důvodu ochrany ruského obyvatelstva.

12 4
možnosti
Foto

Znáte nějakou válku, kterou agresor začal s veřejně deklarovanými nekalými úmysly?

1 0
možnosti

zdá se tedy, že ruskou invazí na Ukrajinu je vinen západní neomarxismus.

Tyhle bláboly o neomarxismu mi vždycky připomenou Pepíčka, co by si k vánocům přál vložky. Neví sice co to je, ale v televizi to hrozně chválili: dá se s tím lyžovat, potápět, skákat padákem...

13 2
možnosti
  • Počet článků 824
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 972x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik