Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je zase nářků nad ubohými ruskými sportovci.

To, že téměř 300 ukrajinských sportovců, kteří zemřeli při obraně své vlasti, kteří by se mohli účastnit OH, vinou Putina, kterého řada ruských sportovců podporuje, to vám nevadí?

Že vás hanba nefackuje za to vaše neustálé obhajování agresora. Co ty stovky mrtvých ukrajinských dětí?

Co na to zdejší moralistky p. Černá a Kristofiková?

5 0
možnosti

Nějak jste se do toho názorově zamotal a hledáte z toho marně cestu ven. Jste zcela mimo srovnáváním dneška s dobou železné opony. Rusové mohou dnes také svobodně cestovat. Dnes probíhá velmi krutá a nenávistná válka válka mezi kdysi "bratrskými" slovanskými národy...Jsou statisíce mrtvých, zabíjeni jsou i civilisté. Ruská dobyvačná agrese už není ničím omluvitelná. Řešit účast Rusů na olympiádě by nemělo být vůbec na pořadu dne.

4 0
možnosti
Foto

R^

Jsem zvadava, jak to bude na UA vypadat po valce. Donbas by mel mit nezavislost na Ukrajine. Hrozi jeste vetsi povalecna korupce, cistky a migrace nez za obcanske valky pred invazi.

Neumime konflikt vyresit a tak aspon omezime ucast sportovcu a honime kdejakeho obcanka za nazor. To je totiz strasne snadne, i kdyz, jak pisete, zcela kontraproduktivni.

0 4
možnosti

Nebuďte zvědavá,,,, víte vůbec něco o Ukrajině? O Rusech? Rusy a jejich "bratrskou" pomoc asi nemůžete pamatovat. Není to vůbec konflikt etnický, čas to stále více prokazuje. Rusky mluvící "Ukrajinci" brání svá města před Rusy, Kreml se na ně ani nijak neodvolává. Nejsou žádné proruské partyzánské oddíly na ukrajinském území. Je to pouze věc politická a mocenský zájem Ruska. Možná se pletu, ale Zelenskyj je také rusky mluvící...Nehoní se žádný občánek za názor, ale důstojník armády za postoj k válce - stavěl vlastně na roveň oběť a agresora. A ani se za to moc nehonil.

3 0
možnosti

M44i14l21a71n 41B36í52l71e45k

14. 4. 2023 11:50

A neukázala se ona vstřícnost k ruským sportovcům/Rusku jako bezzubá? V době mezi olympiádou a paralympiádou 2014 provedlo Rusko invazi na Krym. I poté byl sportovní svět plný Rusů, stejně tak v ruských soutěžích a klubech působilo mnoho cizinců. Vliv na Rusko měl tento stav takový, že nějaká sebereflexe režimu či společnosti se nekonala ani náhodou, naopak opět v době olympiády/paralympiády 2022 Rusko vpadlo na Ukrajinu. Takže máme dvě agrese přímo časově spojené s olympijskými hrami - a znovu přesvědčení, že start ruských sportovců na příští olympiádě něčemu pomůže (nebo bude menším zlem)...Docela chápu názory, které tvrdí opak:-)

6 0
možnosti
Foto

J62a77n 17Š48i84k

14. 4. 2023 9:30

Ó ano. Rozevřeme svou náruč. Pozvěme ruské sportovce. Potom vypravme speciální letadla, abychom přivezli ruské diváky. Vždyť jsou to jen obyčejní lidé, oni za nic nemohou. A těm, co tady rozvinou prapory s písmenem Z, přijedou se Z na kšiltovce, anebo na tričku, takové pěkně po rusku zulíbejme na obě strany tváře. Fuj. Jinak zase klasické: no co udělal Pepíček, co, co, co. Podívejte se na Frantíka, to je lotr! Přesně tohle dělají malé děti na pískovišti.

10 0
možnosti
Foto

Zdenku, udělal jste dobře, když jste zůstal s maminkou. Domov mám tam, alespoň já, kde jsem vyrostla a kde mám rodiče a všechny svoje lidi. Nechtěla bych tady všechny a všechno nechat a odjet "za lepším". Možná jen kvůli velké lásce, ale kvůli pozlátku NE. A článek? Karmuji. Kéž by se mohli účastnit všichni sportovci bez ohledu na národnost. Tohle není první válka, bylo jich už hodně, a ještě bude.

2 7
možnosti

V čem je článek nedomyšlený... rusáci mají sebereflexi určenou shora, nestane se tedy to, co si myslíte... že se dojmou nad povolením účasti na OH. Další váš omyl je, že varujete před zneužitím zákazu ze strany putina k propagandě. Jako by putin stejně tak nezneužil případné povolení. Což samozřejmě udělá na sto procent. Vidím v blogu jen další ukázku zdegenerované ušlechtilosti.

16 0
možnosti
Foto

To je naprosto pomýlená argumentace:

"Není nic lepšího, než ukázat obyčejným Rusům svobodu a racionalitu na vlastní oči."

Účast v zahraničí na mezinárodních soutěžích ruským sportovcům oči neotevře, oni už dobře vědí, jak se všci mají. Přesto pak budou schopni přijít se získanými medailemi do Kremlu za Putinem a přijímat od něho gratulace.

Jestli je tu něco nedomyšleného, tak je to tento článek. Rv

15 0
možnosti

No tak názor, že masivní migrace má příčinu v nepodpoře africké demokratické opozice je hodně bizarní a vyplývá ze zavírání očí před skutečnými důvody, které k tomu vedou :-)

9 1
možnosti

Na jednu stranu máte obavy, že Rusko zneužije odmítavý postoj ke sportovcům ideologickým způsobem, na druhou stranu vám nevadí trvalé ideologické zneužívání ruských sportovců a jejich úspěchů. Nechápete, že Rus zneužije ideologicky cokoliv ve svůj prospěch?

15 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS