Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Máte právo a to nezadatelně,

být proti trestu smrti, ale pokud Máte svoji hlavu v chomoutu, tak se toto právo, dá zmanipulovat a za řevu a křiku rozvášněného davu z ulice, následně velmi lehce zpochybnit.....

1 0
možnosti
LU

Čo hovorí Biblia o treste smrti?

„Ak niekto prelieva ľudskú krv, tomu nech človek preleje jeho krv, lebo Boh učinil človeka na Boží obraz.“ (Genesis 9:6). V niektorých prípadoch by Ježiš podporil trest smrti. Ježiš tak isto preukazoval milosť, keď mal nastať trest smrti (Ján 8:1-11). Pavol si určite vedomý toho, že vláda má moc zaviesť trest smrti, kde to je vhodné (Rímskym 13:1-7).

Po druhé musíme uznať, že Boh dal vládam autoritu v tom, aby rozhodli, kedy má nastať trest smrti (Genesis 9:6; Rímskym 13:1-7). Bolo by nebiblické tvrdiť, že Boh je v každom prípade proti trestu smrti. Kresťania by sa nemali nikdy tešiť z toho, že je vykonaný trest smrti, no zároveň by nemali brániť vláde v tom, aby odsúdila páchateľov tých najhorších zločinov.

0 0
možnosti
Foto

Doufám, že jste si na svoji zbytečnou otázku již dokázal odpovědět. To právo být proti trestu smrti má úplně každý, tedy i Vy. V ČR se dokonce tomuto Vašemu právu vůbec, ale vůbec nikdo nediví. Možná by se mohl někdo, jako třeba já, divit jen tomu, že se zabýváte tímto svým právem, zatímco Duginova dcera si přála smrt tisíců Ukrajinců - pro ni podlidí. Ani slovem jste se nezmínil o tom, že lidé jako byla ona a jako je její otec, Putin, Solověv, Lavrov a další a další upřeli právo na život tisícům lidských bytostí a že ti lidé zemřeli v příčinné souvislosti s tou jejich hnusnou, vulgárně démonickou a lživou propagandou. Měl byste zkusit přednášet ty své myšlenky lidem v Mariupolu, Kramatorsku, Kremenčuku...

3 2
možnosti
ZH

No jasně. Vy byste se zase statečně postavil na náměstí v Doněcku... "jdp"

0 1
možnosti
VB

ČR trest smrti nemá, právě proto, že existuje vždy riziko zneužití. Zato různé diktátorské a mafií prosycené režimy trestem smrti přímo hýří, ač o spravedlnosti lze pochybovat (např. v arabském světě často i bez soudů, v Africe popravy bez soudů). Ukrajina se oprávněně brání proti přepadení bez ospravedlnitelné příčiny (v 90. letech se např. na žádost Ruska zbavila jaderných zbraní, na rozdíl od Ruska); na Ukrajině probíhají soudy s ruskými vojáky, na území v rukou Ruska dochází mj. ke spálení vězňů zaživa (viz Olenivka), to je jeden z rozdílů mezi lepší a horší zemí. V momentě kdy ruská armáda začala obsazovat nejdřív Černobyl, pak i záporožskou jader. elektrárnu, bylo všem soudným občanům jasné, že Kreml chce víc než zničit Ukrajinu. Tímto postupem Kreml ohrožuje přímo i celou Evropu.

0 0
možnosti
PN

Predpokladam, ze mezi "diktátorské a mafií prosycené režimy" povazujete take USA, kde trest smrti je. Spatne nebo dobre se mne netyka, nejsem obcan USA a tak je to jejich vec.

0 0
možnosti
EH

Hodně se teď cituje "Vražda na tyranu není zločinem". Mi se víc líbí "Po zavraždění vraha počet vrahů zůstane stejný".

Západní demokratická civilizace se rozhodla, že člověk nemá právo brát jinému život. Já jsem pro trest smrti, ale po spravedlivém soudu.

Tuhle jsem viděla film od Spielberga Most Špionů, kde hlavní hrdina bojuje za právo na život ruského agenta. To si ten Spielberg hodně dovolil, zastávat se Rusáků. ;-D

2 0
možnosti
MS

Však mrtvá Duginová přesně popsala, že jde o střet civilizací a Západní demokratická atentát neprovedla.

Je dost nepravděpodobné, že by Ukrajinská tajná služba dokázala tak sofistikovaně operovat hluboko v týlu nepřítele s přesnými informacemi o provozuschopnosti kamerového systému s harmonogramem stráží a Duginových. Ti by si spíš ten moment překvapení vybrali na Putinovi, Lavrovovi, nebo Šojgu, který musí mít klíč k jadernému arzenálu, než atentát na hlásnou troubu v zemi, kde cca 80% obyvatel podporuje válku, tudíž Ukrajinci v Rusku budou první na ráně.

2 0
možnosti
Foto

Zlo plodí další zlo.

2 0
možnosti
Foto

Atentát na Heydricha byl vojenskou operací, souhlasím. Ve válkách bojují i partyzáni. Mnozí bývají po válce vyznamenáváni. Ve válkách bojují i odbojové skupiny - tedy civilisté. Jména jejich obětí najdeme v mnoha našich obcích.

Co se to tedy přihodilo učednici válečného štváče - dceři Dugina?

Jářku, nešlo o nějakou partyzánskou operaci? Řekl bych že ano.

Ale dalo se té smrti předejít, to jistě. Stačilo, kdyby se byl býval Putin se svou věrchuškou vypravil do Haagu, vzal sebou Dugina i s jeho dcerou, ty předal na Ukrajinské hranici a pokračoval v doprovodu tam, kde jej očekávají s otevřenými vraty.

Také jsem proti trestu smrti. I proti tomu masakru v Olenivce.

0 0
možnosti
PN

Proc by Putin mel jezdit do Haagu, kdyz USA prezidenti ve vsi vaznosti travi zaslouzeny duchod?

1 1
možnosti
PN

"Kdysi kdosi" byl Karel Capek

2 0
možnosti
MS

Prostě smějící se bestie se směje smrti jiné smějící se bestie s úplně stejnou škodolibostí jakou projevovala mrtvá smějící se bestie, tak vo co go?

Samozřejmě že máte právo být proti trestu smrti a Ziegler s Herdou zase mají právo být pro něj. Tak funguje demokracie, nebo chcete vypíchnout jedno právo nad jiné?

Vycházíte z úvahy, že atentát provedli Ukrajinci a ignorujete, že by mohla jednoduše existovat ruská partyzánská válka proti ruské vládě a jejím aktivním podporovatelům. Mají rusové právo provést atentát v Rusku? V minulosti jste se ohradil proti výhružkám smrtí Putinovi, takže se držíte zásady humanismu. Můžete ale garantovat, že tu zásadu dodrží i ostatní humanisti? Troufnu si tvrdit, že velká část kritiků Černochové by si smrtí Putina nepokrytě oddychla.

4 0
možnosti
PN

Pokud by na Putina byl spachan uspesny atentat (a provedli ho Rusove), tak ho nahradi nekdo jiny, nespis podstatne tvrdsi vuci zapadu a my si pak budeme rikat, skoda ze tam uz neni Putin. A pokud by to udelal nekdo mimo Rusko, je to akt nmezinarodniho terorismu a Rusko se muze te zemi "odmenit" uplne stejne, to jest zabit jejich predstavitele.

USA mely zakon (moc ho nedodrzovaly), ze USA nesmi cilit na predstavitele jinych statu. Zkusili zavrazdit Milsevice i Saddama Husejina pod zaminkou, ze v jejich dome je "ridici valecne centrum". A pred tim Fidela Castra. Jinak ten zakon byl velmi dobry, USA totiz nestaly o to, aby jine zeme resiprocne cilily na jejich prezidenty.

Takze pokus o zavrazdeni Putina muze mit nedozirne nasledky. Kdyz byl zavrazden Ariel Sharon (Myslim, ze to byl on), nastesti to udelal ortodoxni zid a ne arab. Pokud by ho zavrazdil arab, tak by v okolnich zemich nezustal kamen na kameni.

Takze bych s tim nadsenim a oddychovanim nad pripadnou vrazdou ciziho statniho predstavitele byl dost opatrny, nic pozitivniho by to neprineslo a rizko negativnich dopadu je obrovske. Ja nestojim o tom, aby u nas obcas neco vybuchlo, sem tam nejake auto explodovalo a obcas nejaky predstavitel bych zavrazden. Jsem rad, ze to u nas neni a take bych byl rad, aby to tak zustalo.

0 0
možnosti
JK

Jo stará známá polemika o tom jak poznat dobro a zlo, když dobro je stále dobro a zlo se často tváří jako dobro. V důsledku toho se zdá, že na světě je dobra mnohem víc. Z toho vám vyšlo, že i dva zdejší trollové jsou vlastně dobří.

Pro takové nasazení masky zlu stačilo napsat jednu větu, látat kuli nim celý blog muselo být vysilující. ;-)

1 0
možnosti
EH

A když zlí Rusové zavraždí zlou Rusku, je to dobro nebo zlo? ;-D

Někdo nasazuje masku zlu, někdo vytváří zlo skrz dobré úmysly, někdo zase nic neděláním.

Věřím, že nikdo není imunní a nejvíce zla páchali vždycky ti, kteří to dělali ve jménu dobra. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik