Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Hornere. Jsem udiven vasi ukazkou neznalosti moznosti kritiky vaseho pritele. Jakehokoliv pritele. A jestli je to nejaky stat nebo uzemi, jak se jevi z vaseho clanku, je to jeste divnejsi u osoby vasi kvality.

Osobne jsem obcanem Kanady a stale obcanem CR. Ziji ve Spojenych statech. Vsechny tyto tri staty miluji, jako me materske. Vsak dokazi byt kriticky u vsech tri, je-li neco nepekneho. Studoval jsem historiji tech tri s dukladnosti znat i ty "cerne diry" kazde znich. To je podstata znat a odpovedet na kritiku jinych. Jestli tyto staty dnes provozuji akce o kterych nevim, muze se stat, ze vas nadpis na venek muze byt pravdivy.

Ukrajina a Ruska federace se od vzniku hodne zmenila. (1991). Jejich minulost je brana jako zatez jednemi, druhymi jako ukazka progresu nebo sily. Jeste dnes si nedokazi vysvetlit priciny vstupu vojsk RF do Ukrajiny a zacit kompetne nicit mesta a vesnice podle typu Lidic. Take se usmivam ukazkam tech ruskych zprav (TV) o potrebe zvysit tlak podle znamych historickych boju ve WWII. Ukrajina se brani. Co provadi na bojisti, je ukazka lasky k vlasti, kterou jim chce nekdo vzit. To je podstata jejich mysleni a to be predsudku. Agresor je znam, proto kritika je tvrdsi. Obrana ma mnoho nedostatku, ale drzi se. Kazdy jeji krok zpatky mne desi, kazdy krok kupredu me tesi. Jestli zde se naskytnou i "fake news" jsem na to pripraven. Ukazka kdo ji prinesl je ta pravdiva odpoved pro osobni otazky.

Na zaver meho prispevku chci rici jeste dve veci. Chci vitezstvi Ukrajiny s uzemim stejne jako pred rokem 2014!. Jak bude vypadat rozdeleni tohoto uzemi je na ukrajincich. Nazory pana Klause, ci pana Kissingra ci Schrodera neberu v uvahu. Stavim na vlastnim mysleni

1 0
možnosti
Foto

Mohl byste uvést nějaké významné lži šířené představiteli UA?

1 0
možnosti
ZH

Sami Ukrajinci odhalili a odvolali ombudsmanku Denisovou, ale to vám nestačí, nic vás nezviklá, neznejistí.

0 1
možnosti
Foto

Rozhodně to neprokážete Vy. ;-DRv

1 0
možnosti

Proč by to taky dělal. Soudě článků, které na podobné téma vypotil, je mu v té roli docela dobře.:-)

1 0
možnosti
Foto

Moldávie v roce 1992 chtěla samotnost získala ji ale díky zásahu ruské armády přišla o Podněstří. Pak následoval Tádžikistán, Abcházie, Gruzie, Ázerbájdžán, Čečna. Tady to selhalo. Jelo se dál, Dagestán znova Čečna. Zde se to vzalo tentokrát z gruntu. Hlavní město Grozný se srovnalo se zemí, civilisti, děti všechno jedno. No a pokračovalo se Jižní Osetie, Kavkaz, a pak přišel v roce 2014 Krym. Co dělala Evropa.??? Evropa dělal jenom tyty, to se nedělá. Rusko si řeklo, čím víc budeme dodávat suroviny Evropě tím spíše bude držet pusu. Takže se napadla Ukrajina. To nemluvím o válce v Sýrii, Libyi, ve Středoafrické republice.

4 1
možnosti
JZ

Vpád rusáků na Ukrajinu byl nevyprovokovaný. Ukrajina práva ruské menšiny dodržuje. Rusáci práva krymských Tatarů na Krymu nikoliv. Rusáci, kteří provádí vůči krymským Tatarům politiku genocidy, nemají právo jiným vyčítat porušování práv národnostních menšin.

2 0
možnosti
Foto

Národností menšiny bojují na straně Ukrajiny a světe div se i Rusové.

2 0
možnosti
Foto

Ti, kdo pro něho dlouhodobě pracují, určitě nemohou prokázat, že tomu tak není.

2 0
možnosti
Foto

Válka se dnes nevede jenom zbraněmi. Válka se vede třeba pomocí surovin. Donutit protivníka, aby byl závislý na vašich surovinách a pak jej vydírat. Válka se vede pomocí internetu, který poskytuje neuvěřitelnou možnost, jak válku vyhrát s minimálními ztrátami a maximálními zisky. Přesvědčit lidi, aby pracovali pro vás, je totiž nekonečně výhodnější než s nimi bojovat nebo je likvidovat. Zaprvé, nestojí to tolik, zadruhé, nic neponičíte, zatřetí, získáte oddané následovníky. Jak to tady ukazují někteří blogeři

3 0
možnosti
OD

K "Sudetským Rusém"

Jak se tam vzali? No to si báťuška car řekl, že chce Krym a Azov. Proč? No protože je ještě nemá. Když to mohli před tím mít Poláci, mohu teď já.

Místní populace byla podřízena cizí moci, bachaři a místní personál carství dovezen.

To samé zopakovali komouši po převzetí moci, ještě k tomu přidali přestěhování původního obyvatelstva na východ a z Krymu si udělali venčidlo pro potentáty z Moskvy, přesně jako za cara. Cobetckij čelověk opět dovezen, domácí lid vyhladověn, vybíjen, převážen na Sibiř. Po dvaceti letech zvířecího života pod bagánem sovětského Rusa přišla zvířecí odveta za války, která ovšem skončila dalšími jatky při příchodu Rudé armády.

Všechny koloniální mocnosti repatriovaly své lidi a domácí poskoky, když se stahovaly. Německo po pádu zdi a v rámci sjednocení nabídlo pas a domov všem, kdo na východě měli německou babičku.

Co udělali Rusové, když padl Sojuz, protože Jelcin a spol. se v Bělověži zbavili nejen Gorbačeva, ale i celé federální sovětské moci, kterou rozpustili jedním papírem? Ruské obyvatelstvo v okolních zemích nechali napospas náladám, které nebyly pozitivní a přátelské, aby je pak použili jako pátou kolonu. Nevezmeme vás domů, ale dáme vám pasy až nás necháte znovu přijít.

Tak máme velké ruské menšiny tam, kam historicky a logicky nepatří - v Pobaltí, na Kavkaze, ve střední Asii. Dobře položené národní časované bomby.

Ti vaši "sudetští Rusové" jsou platní jen pokud žijí na územích, na které jinak Rusko nemá přirozený nárok. Pokud odtamtud odejdou, stanou se pro Rusko bezcennými pacholky k přesídlení na Sibiř.

A Horner, levicový liberál, ochránce všech barev a pohlaví, bojovník proti útlaku a válkám, tu dělá advokáta tomu nejbigotnějšímu zpátečnickému Solženicynovu impériu, které si oblékl jako kabát na uniformu megalomanský fízl a reprezentant sovětského velmocenského snu, který "osvobozuje" své sudetské Rusy od fašízmu tím, že je rozstřílí kanonem na kusy.

10 2
možnosti
JK

Hlasuji sporadicky, ale popsat takto v kostce jak to s Rusy na cizích územích vlastně je, je skutečně umění.

2 0
možnosti
ZK

Souhlas, pane Hornere. Jen k poslední větě jednu technickou, kde je ten rozumnější svět?

3 2
možnosti
ZH

Já vám to napíšu a nevejdeme se tam ;-D

1 0
možnosti
OD

Podívejme se, levičácký intelektuální manifest!

Tak po odstavcích

Atmosféra strachu? Bojíte se? Koho? Zieglera? Flašky? Ti píší, stejně jako vy, za sebe a jejich názor má stejnou váhu jednoho hlasu. To, že se vám chechtají za prezentované názory, to jen a pouze vaše věc.

Nikdo se vám speciálně nevěnuje, to je vaše hypertrofie významnosti. Jen trvale provokujete jako typický levičák - nejhorší nepřítel vlastní společnosti, kterou ve své pýše pohrdá.

Žádná Hilsneriáda se nekoná, vy melete z cesty a lidé vám za to nadávají. Vy máte právo na názor, oni mají právo na reakci. Ve válce jsme, protože nám jí vyhlásil Putin, už dávno, to jen teď vám došly výmluvy o tom, jak on to tak nemyslí, to jen zlý Američan pomlouvá Byl jste válkou chycen s kalhoty u kolen, tak nasávejte své naivitě, ne druhým. Pokud nechcete být "ruským kolaborantem, nehlaste se k těm, kdo jimi opravdu jsou - nepochybně Klaus, nepochybně lidé kolem přejícího, dalšího dětinského intelektuála, který se mstí vlastní zemi za to, že z něj udělala presidenta, Miloš Zeman. Tím, že se přihlásíte k vlastizrádcům, stanete se jedním z nich. K "zastydlému antikomunismu" mám jen to, že pokud tu v roce 2022 celkem úspěšně kandiduje estébák na presidenta, je důvod si myslet, že je něco špatně, zejména pokud mu má být protipólem komunistický rozvědčík A to se děje v zemi, kde jedinou "čtyřprocentní" parlamentní levicí jsou Pionýři ( pardon, Piráti) a komouši se socany skončili na ulici. To je výsledek vládnutí socanů s tříletou přestávkou od roku 1998. Můj antikomunismus je prostě založen na tom, že od 21/8/1968 je to parta vlastizrádců, která si na vlastní občany pozvala mongolského nájezdníka. Mohou jen mýt nohy Havlovi, ten je uchránil od šibenice.

Ne, Hornere, to, že se nevejdete do dnešní společnosti, to je jenom váš problém. Je přesně taková, jakou jste jí vy levičáci třicet let dělali. Chápu, že se budete cítit lépe někde na Západě, který náš kus Evropy s Putinem rád vymění za ropu a plyn.

6 1
možnosti
ZH

Snůška vašich agresivních nadávek a podsouvání má zcela protiprávní povahu. Pokud si vážně myslíte, co píšete, musíte mne okamžitě udat úřadům. Budu rád. Svět bude opět čitelný. Jinak jsou to jen trapné pomluvy, které jsou daleko za horizontem kodexu blogera.

1 2
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik