Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ona vesměs každá revoluce vychází z bludů. A nakonec se zvrhne. Příklady by vydaly na dlouhatánský blog. Konzervativní odborníky máme v IVK. A odtud snad nic nehrozí. :-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud by byla konzervativní revoluce, tak by to znamenalo lidové povstání, s cílem změnit politicky systém, nikoli jen vládnoucí elity. Tohle tvrdit může jen ten, kdo absolutně nepochopil co je konzervatismus.

0 0
možnosti
TB

První odstavec, devět nálepek a prázdných frází, konkrétních sdělení nula. O zbytku netřeba mluvit. Skutečně se vyvíjíte, to se musí uznat.

1 0
možnosti
MB

Přiznám se, že současnému světu přestávám rozumět. Vyžil jsem v klasickém hodnotovém základu. Vrcholem všeho je člověk, třešinkou pak dítě. Do života, jej doprovází základ. Osobní příklady otce a matky. Následně vzdělání - škola učí, rodina vychovává. Mládežník vstupuje na kolbiště, sám se uchází o budoucnost a uplatnění. Z mého pohledu, bylo je a bude. Co se má změnit ?

Do všeho vstupují systémy, aby bylo lépe. Komunisté říkali, skokem revoluce. Dnes tvrdím, že jde o nesmysl - evoluce je silnější. Defekty, kdy se ničí to staré. Problém! Nenastoluje se - to hodnotově nové. Desatero x Kodex budovatele? Staré zlo ,se napravuje zlem novým. Podobná otázka - Jsou si lidé rovni? Jako lidé určitě. Má se s nimi zacházet lidsky. Tato rovnost ovšem končí - V okamžiku, kdy mají předložit své schopnosti. Následně se očekávaný rozdíl projeví přirozeně. Logicky budou chudí-bohatí, zdraví-nemocní, jinak sexuálně orientovaní. Co s tím ... ?

Jejich bol, tedy bude mírněn. Aby nikdo netrpěl. Neuvěřitelná nabídka - nejde o bol. Jde o hrdou přednost? Každý si vezme koho chce, vyhlásí si pohlaví dle úsudku, ženy se okvótují. Pomalejší začne předbíhat rychlejšího. Slabší přemůže silnějšího. No dobře, jaký je rozdíl dřívější pokřiveniny? Mezi stranickostí a odborností? V rámci dobra, dříve velel soudruh. Který věděl, kde leží Čukotka. Nyní to vypadá tak, že je dobré znát i Kamčatku! Kdo se neorientuje, není pokrokový. Jak říkám v úvodu. Tím jsem já samotný. Už tomu nerozumím ... :-)

4 0
možnosti
PK

Cením si na P. jeho důraz na pluralitu názorů a jejího kritického pohledu na vývoj naší civilizace a splývání národnostních a náboženských tradic je myslím velmi typické pro NEW AGE.

Jinak přiznávám, že je pro mě váš blog náročný na čtení, jako pro technika,bo tolik info a pojmů z oblasti sociologie ad, nevím ani jestli jsem pochopil, co jste chtěl sdělit..má chyba

1 1
možnosti
Foto

Pane Hornere, přečetla jsem si pozorně blog pana Podrackého i ten Váš a dospěla závěru, že každý máte v něčem pravdu, pravdu má i autor knihy, Duhan. Prostě nic se nemá přehánět, (od zdi ke zdi). Když se společnost uchyluje k liberalismu , individualismu a egoismu, což někteří nazývají hanlivě "pokrokářstvím," určité důležité prvky konservatismu by měly být zachovány, (například rodina jako základ státu), aby se nedospělo k úplné anarchii. Ta rozkližuje společnost, vede k totalitě). . Naštěstí každý tlak ve společnosti vyvolává protitlak, každá akce k reakci.. Věřím, že se společnost ubrání, nepřijde k naprosté ztrátě tradičních hodnot na kterých byla evropská civilizace a kultura stavěna a zvítězí racionální "zlatá střední cesta". Děkuji Vám za článek. :-/

1 5
možnosti
Foto

Dobrý den Zdeňku, Duhana jsem nečetl nedokážu posoudit. Jen si dávám jako protiváhu... revolucionář x evolucionář... (nj, začínám asi vymejšlet slova).

Ta evoluce byla vždycky vykoupena uličkami jako byla Jakobínská diktatura. Otázkou je ( a také důvodem strachu), zda právě nestojíme před jednou takovou pastí. Já bych byl v tom případě pro konzervativnější přístup. Vy ne ? Stál byste o pokrok ve stínu teroru ? Lakmusovým papírkem pak je rovnostářství které sám u dějiných průšvihů zmiňujete. Rovnostářství uměle vytvořené. Ke kterému se nedošlo evolucí, ale pokouší se ho někdo roubovat hlava nehlava pomocí sociálního inženýrství... No a i kdyby ta cesta nebyla slepou uličkou, těžko může být bez empatie ke zmíněným obavám (nemluvím o Vás, skutečně se nedomnívám, že trpíte nedostatkem empatie, ale o systému) cestou nenásilnou... Fajn neděli F.

2 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik