Diskuse

Všechno marno?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Nojono. Spousta Čechů blábolí o občanské válce na východě Ukrajiny, ale zatím jsem od nikoho neslyšel věrohodné informace. ... Obhajovat dnes postup Ruské armády, je vlastně amorální blábolení. Protože vidíme, co rudoarmějci dělají s civilisty a vidíme, jak planýrují města, prostě proto, že se banderovci nechtějí vzdát. Jsem pro likvidaci Rudé armády na území Ukrajiny. Je to OK válka. Ovšem, dojde k tomu stěží, protože Biden chce mít na stará revmatická kolena klid....Na území Ruska ovšem útočit je poněkud nebezpečné, paní Černochová.

0 0
možnosti
AT

Gratuluji k oprášení vaší oblíbené taktiky - podsuň svým oponentům něco, co nikdy neřekli a pak je za to pořádně zkritizuj. Mám na mysli vaši domněnku, že ten, kdo mluví o míru je označen za pacifistu.

JInak jste si mohl svou náročnou práci ušetřit. Fakt je jediný: agresor napadl sousední stát, aniž by jím byl ohrožený. Tečka. Vše ostatní jsou už jen kecy, které mají omluvit, umenšit a relativizovat tento odporný čin.

Vy se tady tváříte jako nestranný a vzdělaný člověk. Pak bych čekal, že ve svém rozboru zmíníte zcela veřejné snahy Ruska znovu rozšířit svou oblast zájmu do hranic před rokem 1990 a neukojené imperiální choutky

4 2
možnosti
FT

Z hlediska vyššího principu mravního, také já obsah článku schvaluji. Igor Stříž nepotřebuje ostříží oči, stačí jen vyčkat, až se projeví strážci jediné schválené pravdy.

1 0
možnosti
Foto

Teda, řeknu vám, vy jste kousek.

"... jde o morální povinnost vědecké objektivity vnímání světa. Patří tam i sociálně morální odvaha."

Čtenář by si mohl říct "To je pašák, tolik odvahy sebral a morálně posílen objektivní pravdu napsal."

Ano, jistě se mezi čtenáři tací najdou, co si budeme nalhávat, každý se neobtěžuje sledováním dějů a kontextů. U nich, milý autore, máte šanci uspět a pro ně zřejmě také píšete, u nich lze tuto manipulaci účinně aplikovat. U ostatních ne.

Napsal jste snůšku nesmyslů, překroucenit, znásilnění historie a lží, neboť vědomě. K některým pasážím jste již v diskuzi inkasoval výhrady a údiv a takto se dá hodnotit celý blog. Nevím, co se vám událo, že v poslední době takto píšete, třeba lukrativní nabídka, nevím, ale příval sociálně morální odvahy to jednoznačně není. Spíš naopak, pro mne jdete cestou manipulátorů, propagandistů a křiváků.

Nikoliv karma, ale hanba.

11 2
možnosti
Foto

To si myslíte Vy - a to je Vaše vizitka, pane Macháčku. Rv

1 7
možnosti
Foto

Budeme-li v přírodě pozorovat zvěř, tak tu, která se chystá druhou napadnout poznáme podle toho, že se k oběti přibližuje. Před zahájením současné války se ruská armáda podobně přibližovala k hranicím Ukrajiny. Z toho se dá soudit, že když se jakékoliv vojenské uskupení kamsi systematicky blíží, může se s velkou pravděpodobností jednat o agresivní úmysly.

5 0
možnosti
MB

"Skutečně není žádoucí, aby jakákoli země vracela do historické perspektivy dějinné postavy, s nimiž se vedla zásadní válka v minulosti."

To je ale přece hlavní problém Ruska, že nereflektovalo a nereflektuje vlastní historii. Byl to Putin, kdo dávno před Majdanem vrátil do děsivé perspektivy přízrak Sovětského svazu, byl to Putin, kdo de facto zavřel archivy ke zkoumání novodobé historie, Putinův ministr kultury Medinskij spílal ruským historikům do "verbeže" atd. atd. Dějepisec Oleg Chlevňuk (žádný disident) ve Stalinově životopisu v předmluvě uvádí (cca rok 2015): "Na současné ruské intelektuální a politické scéně se velice rozšířila umírněnější koncepce "modernizujícího stalinismu"...Podle tohoto pojetí byl Stalin produktem objektivní historické nutnosti. Metody používal sice politováníhodné, avšak naprosto nezbytné a účinné. A kromě toho je nevyhnutelné, aby se setrvačník dějin potřísnil krví."

A když bývalý prominentní Putinův poradce Surkov těsně před ruskou agresí na Ukrajinu prohlašoval, že je nutné napravit "urážlivý mír" (myšlen z Brestu 1918), protože "pokud je těsno, nudně a trapně - je pro Rusko nemyslitelné zůstat v hranicích nestydatého míru", pak tu je trochu jiný obrázek ruských pohnutek, který by přinejmenším neměl být přehlížen.

9 1
možnosti
Foto

Pro vaše dovzdělání. Od roku 1945 do roku 1950 nám USA dodávalo obilí a každý třetí chleba v té době byl upečen z mouky z obilí dodané USA. Sovětský Svaz dodal v roce 1947 obilí , kterým nám platil za železo a kolejnice. Komunisté toho využili pro svoji propagandu, se souhlasem Stalina, že nám obilí bylo dodáno v době nedostatku mouky v době veder. Přitom u nás žádný nedostatek nebyl, Tohle je krásná ukázka dezinformace, jak dokáže dlouho žít.

2 1
možnosti
Foto

Začátkem července 1947 muselo ČSR na nátlak SSSR odmítnout Marshalův plán a za odměnu jsme si mohli koupit 200 tisíc tun pšenice a 200 tisíc tun krmného obilí - hlavně kukuřice od SSSR, který paradoxně trpěl ještě větší nouzí než my. Stalin dal politice přednost před výživou vlastního lidu. Bylo to však pořád málo a tak se začala do chlebové mouky přidávat mouka ovesná či ječná, snižovat obsah sladu v pivu atd. Nedostatek obilí u nás byl značný a byl způsoben dlouhotrvajícím suchem. Na Slovensku dokonce hrozil v některých oblastech hladomor.

1 1
možnosti
Foto

Co takhle pučisté na Letenské pláni v Čechách. To bylo něco.;-D;-D;-DRvRvRv

3 0
možnosti
IS

Tak USA prý po vyhrané studené válce rozdělily Sovětský svaz. Tak si náš blábola hezky po soudružsku zablábolil. Čest.

9 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS