Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podívat se na vše optikou lidu je to nejdůležitější. Rusové chtějí normálně žít a vychovávat děti. Ukrajinci to samé. Američani to samé. Přesto od dob mamuta lid trpí a jen s odstupem času se na věc dokážeme dívat s nadhledem. Nebo aspoň s lítostí pro všechny civilisty a všechny naverbované hochy.

Máte pravdu, kdyby lidi měli všechny informace, války by byly obtížnější.

Také mi přijde, že právě podléháme jakési romantické představě o boji čistého zla s čistým dobrem a hrajeme si na účastníky války, ve které ve skutečnosti nejsme...

0 0
možnosti
PB

Jezuskote, někdo, kdo řve že má právo na část důchodu od těch, kteří celý život pracovali a odváděli, tady najednou volá po spravedlnosti. Tak trochu proletářské fo pa, ne?

0 0
možnosti
JP

Zapřaháte vůz před koně.

0 0
možnosti
Foto

Odpovidám na Vaši zásadní otázku dne, kterou kladete v první větě - Jak kdo a jak s kým.

Například někteří ruští představitelé nám ve svých nadutých a zpupných proslovech válku de facto již vyhlásili, a to i v případě, že by se jednalo jen o taktické zastrašování.

A co se týče zákonných opatření majících ochránit ukrajinské uprchlíky před případnými projevy nevole našich spoluobčanů, k tomu mohu jen konstatovat, že i naši V.I.P. demagogové , desinformátoři a rozkopavávači společnosti už dokázali , že po ovoci poznáme je a že tím trpkým a kyselým ovocem jsou pak pitomé a často i nenávistné bláboly na sociálních sítích, jež jsou jen klony původních slov vychytralých manipulátorů. Proto mne neprekvapují ona opatření, jejichž smyslem je eliminovat možná rizika. Uprchlíci jsou zejména ženy a děti, které si po tom, čím prošly , zaslouží , aby nemusely nabýt dojmu , že přišly od povodně pod český okap.

0 0
možnosti
MS

Cituji: "Desetkrát nepotrestané zlo se tak postupně skoro nepozorovaně stane běžným společenským chováním. Pokud s tím nezačne stát, jak koneckonců již v minulosti ústy nejen policie, ale i ústy ministra vnitra bylo slibováno, budu se muset s podobně smýšlejícími přáteli zasadit o společenskou iniciativu, která bude případy agresivní islamofobie dokumentovat a systematicky žalovat.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760331";

Jaký je rozdíl mezi vaším varováním a varováním nejvyššího státního zástupce v textu článku?

0 0
možnosti
Foto

Ležela, snad kdes v parku zásadní otázka dne. I ptáčci šveholili. Někteří si jí snad ani nevšimli, jiní jí překročili, další i obešli. Raději. Až kdos vzkřikl. Hle, tu ona leží! Ba na ní vstoupil, by zaujal zásadní postoj. Následně mnozí až frontu vytvořili na ono žádané zboží, by též zaujali postoj. Jak známo, ve frontách se i předbíhá, jiní ji i opouští, Ztrácejíce se. Kamsi do houští.

1 0
možnosti
Foto

Dost mne překvapujete a to v mnoha ohledech. Jako historik byste měl vědět, že síla zbraní jedné strany vedla mnohokrát k ukončení agrese a míru, ať to bylo Japonsko, rakety na Kubě a obecně vnímaná síla Západu pro Rusko. Také byste měl vědět, že v ruské mentalitě je ruka podané ke smíru v podstatě zbabělostí a výzvou k boji, protože dáváte najevo, že se Rusa nebojíte a to ho uráží. Měl byste vědět a možná i víte mnoho dalšího, ale píšete jak historický a politický novorozenec. Nechci být radikální a strašák, ale u vědomí toho, co Rusa dokáže umravnit, tak váš text je spíš podporou agresora a projevem odtažitosti a možná až zbabělosti. (a to jsem dost tolerantní)

1 0
možnosti
JL

Nějak mi uniklo, co je zásadní otázka dne. Ale líbí se mi alternativní pohled na dění: nejsme ve válce. Ovšem. Dokonce ani Ukrajina není ve válce, nikdo jí válku nevyhlásil. Vlastně Ani Afghánistán, pokud si vybavuju nebyl ve válce ani nebyl okupován. Líbí se mi paralela: západní armády a média: když střílíme na nepřátele v Afghánistánu - je to legální, protože jsou to "teroristé", a Rusové: Střílíme v Ukrajině na Ukrajince, protože jsou to nacisti. Jsme tam, protože bojujeme proti nacismu. Západ v Afghánistánu bojoval proti terorismu. Zábavné. Co vlastně dělali staří Římané v Galii a v Germánii? Tehdy žádné OSN nebylo, prostě tam vtáhli, aby porazili barbary.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s tím, že i mnozí Rusové opouštějí svou zemi a nemluví se o poskytované pomocí hostitelskými zeměmi. Možná to souvisí se skutečností, že tyto Rusy vyděsila jejich vlastní politická reprezentace informacemi o tom, že Ukrajinci již vypočítali letové trajektorie pro speciálně vyškolené ptactvo, jemuž byly předány souřadnice ruských cílů, kde bude ruské obyvatelstvo těmito ptícami po přistání infikováno svrabem, neštovicemi a kdo ví, čím ještě. Není úplně jasné, zda ruští uprchlíci byli vyhnáni strachem z náletů infikovaného ptactva nebo nebo vůlí Nikity Michálková podílet se na šíření takových nesmyslů , neboť tak zhovadilá propaganda může děsit zhovadilostí vedení Ruska a naznačovat budoucí vývoj k ještě šílenější diktatuře. Na rozdíl od ukrajinských běženců, si Rusové nemuseli zabalit pár švestek a nezanechali doma ruiny svých domů. Dá se tedy předpokládat, že jejich situace je jiná, než uprchlíků z Ukrajiny.

PS: Jsem zaneprázdněn. Pokračování snad později.

0 0
možnosti
Foto

Pardon, Nikity Michalkova

0 0
možnosti
JK

Všímáte si? Je to pořád dokola, válka není, seďme na zadku, nás se to netýká, hlavně nepomáhejme a žádné zbraně. Prostě se jen koukejme jak umírá Ukrajina, jako by to bylo v kině, můžete si i poplakat, je to drama.

Je to Ruský opakující se vzor propagandy pro země, kde drtivě převažuje odpor k Putinovi.

Zajímavá ale je ta starost o to, co bude po válce. Jestli budou Rusové z Ukrajiny odsunuti jako Sudeťáci z Československa. Tak za prvé i vy máte pocit, že Ukrajinci vyhrají a vyženou Putinovce ze svého území a za druhé defacto jste přirovnal agresora Putina k agresorovi Hitlerovi. Asi to jde z nitra navzdory propagandě, hezké.

Postavení Ukrajinských Rusů je výrazně jiné než Českých Němců v pohraničí u nás za 2. světové. Většina "Sudeťáků" se otevřeně postavila za Hitlera, většina Rusů na Ukrajině bojuje za Ukrajinu, jako za svoji zem a nesnáší Pitina. Několik zaprodanců na Donbase, kteří drží území jen díky zbraním z Ruska a přítomnosti Ruské armády, nestojí ani za řeč. Takže až Putin odtáhne z Ukrajiny, bude vše jinak, a jak, to je na Ukrajincích. Doufám, že to bude brzo.

Sláva Ukrajině. [UA][UA][UA]

4 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,22
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik