Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Bajnare, možná byste se měl zamyslet nad tím, že situaci na Ukranině předcházela masivní desinformační příprava a že příspívat k rozpoutanému vraždění takovými teoriemi je VÍCE než nezodpovědné. Uvědomte si, prosím, kdo je V. Putin.

Poslanec ruské Státní dumy Jevgenij Alexejevič Fjodorov navrhoval podle listu The Daily Mirror už v lednu, aby Rusko odpálilo balistickou raketu s jadernou náloží na zkušební střelnici v americké Nevadě a „poslalo tak vzkaz“ Američanům.

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/poslanec-dumy-chtel-uz-v-lednu-odpalit-jadernou-pumu-na-nevadu-40390735

0 0
možnosti

Pravda je, že Ukrajina není vůbec tak homogenní jak nám média prezentují, téměř 20% obyvatel jsou Rusové a na východě to je skoro 40%. Proruské nálady a vnitřní pnutí tam byly vždycky. Když jsem byl před 15 lety v Mariupolu, tak mne překvapilo, že tam jezdila tam auta s ruskými vlaječkami na zadním skle. Všichni tam samozřejmě mluvili jenom rusky a když jsem se s nimi neformálně bavil, tak západní Ukrajince moc nemuseli a ukrajinštinu jako specifický jazyk vůbec neznali a brali ji jako exotické nářečí ze "západu". Skoro bych řekl že si o sobě mysleli i něco víc protože východ byl mnohem více průmyslový než zemědělský západ . Jenže to byl u moci proruský Janukovič, který to tak nějak vyvažoval. Po Majdanu tohle padlo a západ Ukrajiny získal navrch a Putin toho využil stejně jako Henlein využil německou menšinu u nás. Dost mu přitom pomohli ukrajinští nacionalisté se svým jazykovým zákonem, kterým necitlivě zakázali všude ruštinu. Hodně by mne zajímalo jak se "ukrajinští" Rusové teď cítí, zda vítají Putina jako sudetští Němci vítali Hitlera nebo pochopili že Putin je zlo když jim rozstřilel domovy i s dětmi a drží už spíše s Ukrajinci.

0 0
možnosti

Ukrajinští Rusové se na území Ukrajiny také nedostali násilím, ale přirozenou migrací obyvatelstva v zájmu např. průmyslu.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785073

Uvědomujete si, že Mariupol či Charkov mají většinu ruského obyvatelstva, které se okupantům brání a nevítá je?

0 0
možnosti

Pane Hornere, uznavam Vasi logiku, ze dobyt Rusko je nemozne a nesmyslne, a vnutit mu "potupny mir" uz vubec ne.

Jen nechapu logiku, zeby chtel nekdo Rusko dobyvat, o potupnem miru nemluve. Vyhrozuje nekdo Rusku, ma po nem uzemni pozadavky? (A tech by bylo, protoze na konci druhe sv. valky Rusko vsechny sve zapadni sousedy o kus jejich uzemi nestydate okradlo a puvodni obyvatelstvo vyhnalo. Od Finska az po Rumunsko, navic okradlo na dalnem vychode Japonsko o Kurilske Ostrovy.

Jiste vite, ze v zajmu klidu postizeni mlci, rika se tomu "Finladizace".

Vysvetlete nam jak jednat s nekym kdo vam tvrdi, ze nejste narod a nemate pravo vubec existovat. V r. 2008 Putler jeste nemel tolik sebevedomi jako ma dnes. Po prepadeni Gruzie kdy postoupil az skoro ke Tbilisi Putler ustoupil natlaku EU a spokojil se s okupaci Ossetie a Abchazie. Ted uz chce Ukrajinu celou pote co se mu ji podari, jak rika "denacifikovat a demiliritarizovat". Jinymi slovy, vnutit ji potupny mir a ustanovit poslusnou vladu.

Kdo koho nahani do kouta pane Turnere? [UA]V

2 1
možnosti
Foto

Já souhlasím s tím, že Putin je agresor. Ale už abych se bála (vzhledem k možným následkům ve svém vlastním demokratickém státě) říct, že i préza Zelenský měl dodržovat Minské dohody; že jeho výzvy k bezletové zóně jsou de jure výzvou k 3. světové... Mám se bát za názor?!!

3 0
možnosti
Foto

Můžete nám prozradit, v čem Zelenskyj nedodržel Minské dohody?

Naštěstí Vy se ničeho bát nemusíte, protože jak známo, blahoslaveni jsou chudí duchem. ;-D

0 3
možnosti
Foto

Vážený pane Hornere, podle mého názoru jste sice sepsal pár poznámek, ale logiku postrádají.

Kde nacházíte logiku v kritice Zelenského za to, že doporučuje příznivcům RF a podporovatelům Putina, aby šli žít do Ruska?

Hledáte ospravedlnění bezprecedentní agrese s prvky terorismu v nějakých logických příčinách? Jakých? Historické sentence to nepochybně ospravedlnit nemohou.

To opravdu srovnáváte přátelskou cestu představitelů státu s hledáním Zelenského ruskými agresory? Je vám opravdu divné, že nepřítelé Zelenského nemohou najít a přátelé ano? A to, že ho přítelé najdou zpochybňuje existenci agrese a války na území Ukrajiny?

A dodání zbraní státu napadenému v rozporu s mezinárodním právem, ale i lidskou slušností, považujete za účast ve válce? Nic vám neříká neúčast na cizím území?

A při úvahách o likvidaci Putina jsem nezaregistroval jedinou myšlenku o možnosti návratu před ́89 v této souvislosti - kde tedy máte tu svou logiku?

A hledat logiku v tvrzení, že jsme vlastně jadernou zemí, když je nad námi rozprostřen jaderný deštník se mi nedaří ani přimaximální snaze a toleranci.

A ta vaše třešnička v podobě nástinu úvah o likvidaci Rusů dominuje dortu zcela zkaženému a hnijícímu, protože to jste nemohl převzít ze žádného solidního zdroje a je to tudíž především vaše konstrukce.

Vašich pár poznámek nejen postrádá logiku, ale navozuje dojem relativizace a zlehčování válečného zločinu a kritiky pomoci napadenému státu. Měl byste se hodně polepšit, protože doufám, že toto je pouze nějaký jednorázový a nepochopitelný úlet.

5 0
možnosti

Zajímavé zamyšleníR^Moc lidí se již zamýšlet nemá potřebu - raději by rovnou věšeli a zabavovali majetky

5 1
možnosti

Zajímavé to jistě je, avšak jedině pro podobně neznalé, jako je ZH.

0 0
možnosti

Řešení vztahů s jinou zemí prostřednictvím války je zločin a nemá ospravedlnění. Nemělo ani v minulosti, ani nyní v případě agrese proti Ukrajině.

Svým blogem jste předběhl čas, odpovědi na vaše otázky se budou řešit až po skončení konfliktu, nyní je čas to zastavit a učinit vše pro třeba neutrální Ukrajinu.

BTW, za vyjádření vašeho názoru vás rozhodně nepovažuji za ruského patolízala, ani zrůdu, jak to píše předcházející diskuter.

4 1
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že pan Horner není ani patolízal ani zrůda, ale vzhledem k jeho předchozím blogům se dá politicky korektně napsat, že publikuje velmi neotřelé názory, které normálnímu myslícímu čtenáři vyvolají představu jistý druh léčebny. :-)

0 2
možnosti

Není Vám všem patolízalům ruským hanba zpochybňovat ta zvěrstva, co tam Rusko dělá? Ste zrůdy...

5 0
možnosti

kde prosím autor něco zpochybnuje? Já tam nic takového nenašla

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,01
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik