Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obecnější prázdné kecy už jsem dlouho nečetl. Ani nevím, zda mě to mělo přesvědčit, že "musým přyjýmat uprchlýky" nebo "ať žije Čtvrtá říše", ale to lze beztak odvodit spíš z osoby autora než z nukového obsahu.

0 0
možnosti
Foto

Co je estetického na tom, že u nás vcelku prestižní výtvarnou cenu Jindřicha Chalupeckého vyhrávají díla, která na první pohled vypadají jako hromada šrotu na skládce, a po důkladném prozkoumání skutečně jsou neuspořádanou hromadou rezavého šrotu mezi odpadky, ale na parketách výstavní síně?

To dávám přednost Scrutonově konzervativní estetice.

0 0
možnosti

Od Scrutona k Okamurovi:-).

0 0
možnosti

J76a58n 55R72á34ž

19. 2. 2022 18:36

Estetika je filozofická disciplína a její hodnocení vychází z ryze subjektivního posuzování. Licenci na hodnocení si nemůže nikdo přivlastnit.

Npř. autor se Scrutonem objektivně souhlasit jako odpůrce konzervatismu nemůže a já, jako konzervativně uvažující člověk se s ním ztotožňuji.

Ale ani takový rozpor nezakládá důvod pro absenci přirozeného respektu k jakémukoliv názoru, který byl vyjádřen v dobré víře.

3 0
možnosti
Foto

Estetika, stejně jako hodnota, jsou ryze subjektivní záležitostí. Základem úspěšného rozvíjení umění, které reflektuje estetické cítění umělců a konzumentů, musí být jeho absolutní odluka od státních dotací.

Samozřejmě to samé platí i pro sport.

3 1
možnosti

Vidíte? O problému krásy a jejího pojímání nejste schopen říci nic, jen zabrojit proti dotacím, o nichž se vůbec nezmiňuji, protože v estetických úvahách je to marginální otázka. Ale vyjádřit se musíte ;-D

4 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,51
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik