Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ach jo, to bude zase den. Asi jsem nějaký zabedněný, ale vůbec vám nerozumím. Už první odstavec mne dostal a vyvolal hrůzný dojem, že se ze mne přes noc stal dement.

"Pro význam šetření nejsou dnes žádné relevantní důkazy." Tak, to je výrok jak noha.

Co to, pro Přírodu, je za tvrzení? Jaký další důkaz chcete za situace obrovského dluhu a debetního státníjho rozpočtu?8-o8-o8-o8-o

A co mne nejvíc štve v poslední době, to jsou nářky nad zmrazením platů. To jste všichni zapomněli na zrušení superhrubé mzdy a 100 mld. Kč nedostatku ve SR? A kde je těch 100 mld. Kč? No přece v platech všech zaměstnanců, u nichž naznačujete, že jsou otloukánci a hromosvod zuřících státních úspor!!!!!!

Co se to s lidma děje? To jste takoví sklerotici? Co to tu bylo křiku, že Babiš utrácí prachy, jako když je přes noc tiskne a že se bude muset šetřit a najednou problém s utahováním opasků? Proč, když je mezi zaměstnance rozhozeno 100 mld. Kč úspor daní jak státní milodar?

Jenže ta nesmyslnost je tak široce rozprostřená mezi lidi, že dement asi budu já a vůbec nic nechápu.

Dál jsem to radši podrobně nečetl, psychika nezvládá a komentovat se to opravdu nedá.

Omlouvám se,děje se něco šíleného...... zřejmě se mnou.

4 0
možnosti

Horner se bojí o flek a proto se snaží popřít matematiku, jako správný humanita. Logiku bych v tom nehledal.

0 0
možnosti
Foto

Pane Lněničko, píšete, že jste absolventem teologické fakulty, takže musím obdivovat Vaší odvahu hodnotit makroekonomické otázky a fiskální politiku.

Co máte na mysli výrazem "vyděračské ceny producentů klíčových surovin"? Máte snad na mysli zemědělce? Na straně vstupů se zvyšuje cena PHM (ta je vázána na světovou cenu ropy), rostou i ceny hnojiv a samozřejmě se navyšují také mzdy zaměstnanců. Pokud pak producent navýší své ceny, tak je to "vyděračské"? Totéž lze obecně říci i o průmyslové či stavební výrobě.

"Babišův trend dohánět platy západu byl naprosto správný". To myslíte vážně?? Bez ohledu na výkonnosti a efektivnosti ekonomiky, bez ohledu na státní rozpočet? V rozpočtu nebyly finanční zdroje na vyšší platy ani na další výdaje státu, tak si vláda prostě půjčila, aniž řešila otázku, jak ty stovky miliard bude splácet. Říká Vám něco pojmy jako "dluhová brzda", popř. "konsolidace veřejných financí"?

Naprosto nechápu také Vaše tvrzení o důchodové reformě, která dle Vás URČITĚ nebude (a nová vláda jí nechce). Po prvním měsíci vládnutí bych hrozně rád věděl, z čeho tak soudíte?! Zatím víme URČITĚ jen to, že reformu ani přes své sliby neudělala Vámi vychvalovaná Babišova vláda.

Vaší dogmatickou mantrou je, že "Západu se vyrovnáme jen tím, že budeme mít stejně vysoké platy". Věřte, že je to ekonomický nesmysl....

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, za záměnu jména autora blogu.....

0 0
možnosti

Autora zřejmě škrty přímo ohrožují na jeho osobních financích, tak řve. A to je jedině dobře - méně veřejných peněz podobným kecálistům. McDonald's je jistě zaměstná, ten má lidí nedostatek a konečně budou dělat něco užitečného.

3 0
možnosti

Vazeny pane Zdenku Hornere. Vase uvaha ukazuje presne na problem te kocourkovske republiky, nazyvajici se Ceska Republika. Reseni novou vladou ve starych kolejich, podporenou organizaci statu, ktera nedovoluje neco ucineho zmenit. Popisujete "Kalouskovu" cestu uspor ve stejnem state, jako byl v dobe tohoto ministra. On neuspel a tato vlada neuspeje take.

Vas clanek jiz vykrikuje presne, jako v te dobe minule. To je snad to, co nam z te doby zustalo. Kdyz pridame nutnost uspokojit peticlenou koalici s misty pro predni vedouci techto stran, mate na problem zadelano jiz pred hlasovanim o duvere.

Dnes moje kritika cele situace a take vaseho clanku, nevyusti v nastinu zmeny. Cesky narod neni ten, ktery by zmenil neco, aby to pracovalo lepe. Ten je pripraven jen na kritiku neporadku, ktery tento system dovoluje. "Nadavani" je tou vyslednici vseho snazeni. Tak hura na to!!!

1 0
možnosti
Foto

Jestliže někdo nasekal "tupé schodky" tak někdo jiný musí provést ty škrty.

Babiš si na růst platů půjčoval a s tím přibližováním platů hrál v podstatě "letadlo".

Každá vláda, která je zodpovědná tak prostě omezit růst schodků musí a ano samozřejmě se to projeví i poklesem růstu platů ve státání sféře a musí se to projevit v omezení benefitů, které nejsou adresné pro nejchudší -jinak to realně udělat nelze

7 0
možnosti

Pro význam šetření nejsou relevantní důkazy? Autore, tento nesmysl opravdu myslíte vážně?

Určitě máte nějakou mzdu nebo plat. A určitě občas potřebuje něco, co z jednoho platu není možné pořídit. Většina lidí to pak dělá tak že po nějakou dobu šetří a následně si dotyčný statek pořídí z těchto úspor. Můžete nám sdělit, jak takové situace řešíte aniž byste přistoupil k šetření?

A ke škrtání výdajů dochází vždy, když je touha pořídit více věcí, než na kolik stačí obsah kasy. Pak chtě nechtě je potřeba některé z nich oželet. Škrtnout. A jestli tomu říkáte tupý škrt nebo ostrý škrt, to už je vaše věc.

4 0
možnosti

A34d31a47m 15M48a31l25ý

19. 1. 2022 16:34

Jestli je blog myšlen fantaskně absurdně provokativně magoristicky, tak jak to dělá např. pan Trčálek, pak klobouk dolů. Velmi podařené.

Pokud to pan autor myslí vážně, pak nevím (snad by se to mohlo dát léčit).

8 0
možnosti

P38e65t75r 55B60u85r31i32a44n

19. 1. 2022 14:03

Autor zastává názor, že k blahobytu se musíme prožrat. Nejlépe asi s Providentem. Podobný názor mají všichni levičáci na světě, jen ti ve Venezuele už tolik ne.

Jediná makroekonomická vize autora spočívá v "dejte nám peníze, víc, ještě víc". Nejlépe vrtulníkové a ceny nízké, nižší a ještě nižší. Že je to oxymóron, to už ho nezajímá.

Ceny vstupních surovin jsou podle autora nenažraně vysoké, což pokřivuje trh. Ceny fosilních paliv jsou podle autora potom nenažraně nízké, což zase pokřivuje obraz ekologického ráje na věčné časy.

Velebí Babiše, volá po nadčasové a funkční důchodové reformě a spílá třicetidenní vládě, že ji zatím nezvládla. Mimochodem reformu, kterou Babiš nezvládl ani za osm let poté, co jedinou funkční z dílny právě ODS bez náhrady zrušil.

Velmi inteligentní počteníčko.

9 2
možnosti

Vy byste mohl z fleku dělat ministra podsouvání v té skvělé vládě ;-D

2 0
možnosti
Foto

Je třeba tu vámi kritizovanou dopravní obslužnost zprivatizovat a nedotovat. Ať si pak majitel nastaví jaké chce slevy .

Je zapotřebí vyrovnat rozpočet a aby to nebylo tak drastické, nesnižovat tento rok příjmovou část rozpočtu, ale tu výdajovou. Dovedu si představit pomoc jednotlivcům tím způsobem, že jim budou vráceny jejich odvody. Ti co žádné odvody neplatí, těm se nic vracet samozřejmě nemůže.

1 4
možnosti

nesmysl - tím zlikvidujete dopravu na vesnicích .....

4 0
možnosti

Autor neví, v čem je význam šetření: v tom, aby nerostla dluhová obsluha, která tímto tempem zadlužování bude za 3 roky 130mld, peníze vyhozené oknem. Pro srovnání, tunel Blanka, nejdražší pražská stavba, stál asi 40mld. Ve hře budoucí životní úroveň.

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/110049/lekce-pro-levicove-volice-ze-zakladu-ekonomie-proc-vadi-zadluzeni-statu.html

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik