Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EN
PB

P73e47t80r 64B78u42r33i70a34n

16. 11. 2021 19:21

Je rozdíl být soucitný a je rozdíl být užitečným oslem. (tím nemyslím vás, nýbrž obecně).

0 0
možnosti
IK

Jsem ze zákona nebo morálně povinna poskytnout první pomoc narušiteli, který se násilím vloupal do mého domu a přitom se pořezal o sklo jím rozbitého okna? Dost těžko. Zvlášť, když nemám záruku, že zranění nepředstírá aby si vynutil možnost setrvat pod mou střechou a případně mě v první vhodné chvíli napadnout a zneškodnit, aby mohl dům bez překážek vyloupit.

Ne, pokud jde o mně, i na zraněného lupiče poštvu svého psa nebo ho vyšťouchám ze své nemovitosti za použití vhodné pomůcky (například vidlí).

A vůbec mě nezajímá, že pachatel vlezl do mého domu protože se venku potmě bál nebo mu byla zima nebo měl hlad. Do mého domu nikdo bez mého souhlasu lézt nebude.

3 0
možnosti
MS

Mě se líbí zdejší vztahovačnost a údajné "nucení" k pomáhání.

Ona paní Edna někoho nutila k podpisu petice? Prosil bych o faktický důkaz.

Ještě víc se mi líbí článek pana Hewlita, který rovnou napsal, že paní Edna má a nemá právo. Dokonce nemá právo ani naznačovat. Čili paní Edna, ani pan Horner a další nemají právo naznačovat a ostatní to právo samozřejmě mají. Jak jinak, že?

0 0
možnosti
JT

Nikde není žádná povinnost pomáhat agresorovi. Agresor má jen jedno jediné právo - nebýt zabit za předpokladu, že se nechá zatknout a odsoudit soudem.

4 0
možnosti
LH

Že by třeba pokrytec Horner měl soucit se všemi, které agresivní migranti už znásilnili a zavraždili?

1 0
možnosti
ZH

Určitě má a vždycky měl. Migranti určitě nejsou andělé.

0 0
možnosti
JL

Soucit hlásal už Buddha a lásku bližnímu Ježíš, jak víme. Ano je to smutné, když lidi trpí...Svět je a vždy byl plný utrpení. Už jenom se tady narodit je problém. A bolest patří k iniciačním obřadům , resp. vždy patřila po celém světě - lidi totiž věděli, že je to tady utrpení...A tak si lidi vždy propichovali uši, nosy, kůži všudemožně, ořezávali penisy a klitorysy...prostě lidi, co bys od nich chtěl. Nad svým plozením dětí bychom se měli proto hlouběji zamýšlet...A ty děti v lese u Polska - třeba na to budou jednou vzpomínat, jak to bylo zajímavé a jak to dobře dopadlo. :-)

1 0
možnosti
JT

Soucit je na místě jen u lidí, kteří nejdou svému neštěstí naproti s tím, že je někdo soucitný vytáhne z marasmu, kam se vlastním přičiněním dostanou.

1 0
možnosti
MK

Ne. Doufám, že Polsko hranice ubrání.

5 0
možnosti

"Východní Evropa je posedlá pohrdáním nad utrpením a problémy obětí."

Kdo pohrdá pomocí migrantům? Především Tomio Okamura a Andrej Babiš, kteří na této nenávisti hledají svoje politické body!

:-)

0 6
možnosti
LH

Prázdnější nálepku než "nenávist" už neznáte? A proč by proboha měl někdo podobným existencím pomáhat?

1 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik