Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Zdenku Hornere. Dnesni clanek uznavam jako skvely. Dal jsem vam karmu.

1 0
možnosti

Místy je situace mj. v Evropě už paranoidní: např. dnes švýcarská vláda schválila, že uzdraveným z covidu uzná imunitu 12 měsíců, protože nové vědec. poznatky prokázaly, že jejich imunita je chrání před vážným průběhem nemoci (kdyby byli nakaženi podruhé) a před hospitalizací. V další větě tiskového sdělení pak tatáž vláda říká, že když si ti uzdravení nechají dát jednu dávku vakcíny, že jim pak prodlouží potvrzení na 12 měsíců od té jedné dávky vakcíny (čili ještě delší imunita). Avšak někteří švýcar. odborníci zveřejnili v jejich veřejnopráv. televizi (SRf.ch), že člověk s protilátkami (po nemoci či po vakcinaci) by si nejdřív měl ty protilátky ověřit (testem na protilátky), než půjde na injekci - při vyšší hladině protilátek může dávka vakcíny přivodit zdravot. komplikace (např. to jejich odborníci radí seniorům, aby si před ev. 3. dávkou prověřili své protilátky). Ostatně to samé zveřejnil i český intenzivista dr. Balík z VFN - komplikace po očkování, když člověk předtím měl covid. Některá švýcar. média (Zeitpunkt) nařkla experty kolem jejich lékového úřadu (Swissmedic) ze střetu zájmů při schvalování vakcín proti covidu.

0 0
možnosti
Foto

Smyslem očkování je prevence nákazy a případného úmrtí či zmruzačení následkem této nákazy, nikoliv nějaká svoboda.

Kdybyste něco takového tvrdil panu Pasteurovi, asi by byl dost překvapený. Jemu šlo o životy a zdraví, ne nějakou svobodu, kterou ani nelze přesně definovat.

1 0
možnosti

K pí Moudré: je třeba neustále vyvažovat ochranu zdraví a životů a práva občanů. Evropský soud pro lidská práva k tomu uvádí, že pokud existuje mírnější alternativa řešení, pak je stát v národním zákonu uvážit nejprve ty mírnější prostředky, nikoli se rovnou rozhodnout pro jedno řešení. Pokud vakcíny nejsou schopny virus vymýtit (očkovaní přenášejí nákazu), pak o to více lze spoléhat paralelně na další prostředky ochrany lidí - na imunitu uzdravených a na obyčej. základ. opatření pro zranitelnější: nechodit na větší shromažďování lidí ve vnitř. prostorách, mýt si ruce, držet odstup od cizích, někdy si vzít roušku. Švédsko a Finsko s tím přežily celou pandemii, v Dánsku se o něco více lidé testovali vč. bezpříznakových, nyní to ale již silně omezili - bezpříznakových se příliš neobávají , jen monitorují lokality, co se v nich děje, a kontrolují situaci v sociál. ústavech.

1 0
možnosti

Já bych se o český národ nebál. Je totiž superflexibilní: přežil 30letou válku, husitské války, hunské a avarské nájezdy, Napoleona, Hitlera, Stalina, rakouské císaře - s tím covidem, který hubí zejména staré dědky, báby a smrtelně nemocné zoufalce si dělají srandu, pokud to vidí jako vážnou nemoc.

0 0
možnosti

Čísla ukazují, že imunita po prodělání je téměř jistota, že vážněji neonemocníte a úplná jistota, že se nedostanete na JIP https://twitter.com/dostalondrej?lang=en . Tak co pořád řešíme? Imunitu po prodělání u většiny lidí zjistíme diferenciálním testem protilátek, který zahrnuje širší spektrum antigenů. Tyto lidi jsme mohli mít už dávno podchycené, byli by to ti, kdo budou pracovat s těžce nemocnými až bude nejhůř.

Zbytek populace do 65 let bude muset také získat imunitu po prodělání. Jinak se budou věčně točit v kruhu vakcinace každého půl roku. Se slábnoucí šancí, že získá imunitu zato se vzrůstající šancí vedlejších následků.

Lidé nad 65 let, už tam budu brzo patřit, mají právo se rozhodnout. Zda se pustit do toho riskantního koloběhu nebo zda riskovat, že onemocním a zemřu. Případně kdy se do toho koloběhu pustit, zda v 75 nebo v 80 letech.

Zdravím všechny, kdo mě za tento názor chtějí perzekvovat. Zde stojím a nemohu jinak.

0 0
možnosti
Foto

A co se nechat očkovat a pak koronáče chytit? To by bylo protilátek!

Problém je, že nevíme. Nevíme nic. A tudíž si můžeme leda hodit korunou.

Může někdo se 100% jistotou prohlásit, že po prodělané chorobě získá nadosmrti imunitu? Ano, pokud smrt přijde záhy. ;-D

0 0
možnosti

Některé země vč. ČR se stále jen točí v bludném kruhu. Je třeba připomenout, proč UK rozvolnila omezování života (s malými odchylkami v některých částech UK): zákonodárci v britském parlamentu uvěřili odborníkům, když jim vysvětlili, že virus nelze vymýtit, že je třeba s ním normálně žít jako s jinými respirač. nemocemi. Chránit zranitelnější (nikoli jejich izolací či vynucováním očkování), společnost ale nechat normálně, byť opatrně, žít. Někteří zaměstnanci nemocnic v předchozím roce utrpěli syndrom vyhoření, byli přetížení, takže se např. v Anglii zlobili, že zase bude přebývat pacientů "s covid", ovšem příliš mnoho očkovaných roznáší nákazu, takže s virem je stejně třeba umět žít. Zranitelným vysvětlit, jak se chránit, ostatním covid moc neškodí - přežijí ho i bez příznaků.

1 0
možnosti

Jen upozorním na veřejnoprávní média v ČR: do nekonečna se věnují těm nejpodivnějším zemím, jako je Rusko a jejich netransparent. vakcíny, dále třeba Izraeli, který žije ve výjimeč. váleč. podmínkách, takže dělá nekonečný experiment s vakcínami na svých občanech - už nestačí ani ta třetí dávka, takže se Izrael chce snad zcela izolovat od světa (resp. vpouštět jen plně očkované, přitom i oni přenášejí virus). Ale ani náhodou se ČT nevěnuje Skandinávii, kde celkem normálně žijí bez omezování práv, jen lokálně monitorují výskyt nových případů. Možná je to ale dobře, že to ČT nezajímá, protože by nám stejně jen lhali. Odkazuji na svůj blog.

1 1
možnosti

P84e13t51r 41D95r37a69p91a77l

3. 11. 2021 12:47

a co třeba austrálie, kde donedávna měli 2 roky trvající tvrdý LD?

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik