Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

"Kapitalista v 19 století si nikoho nevážil a vyvolal tím dvě světové války" - Kristova noho. Už jsem od Hornera slyšel ledacos, ale že za světové války ve století, v němž žádné nebyly může prostě nějaký "kapitalista"...

Víte, stát živí zejména ten, komu někdo dobrovolně platí za to, co dotyčný produkuje. A to genderový aktivista zpravidla nebývá

2 0
možnosti
PB

P36e65t68r 40B77u22r20i84a14n

21. 9. 2021 11:40

Kapitalista v 19 století si nikoho nevážil a vyvolal tím dvě světové války, stejně jako bolševik, který si nikoho nevážil a spolupracoval na dvou světových válkách.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776087

Panebože...tak ona Národně socialistická německá dělnická strana byla vlastně stranou fabrikantů. Tak o je už úplně hotovo.

P.S. ty války byly ve dvacátém století.

2 0
možnosti
PB

P33e56t41r 77B37u23r71i92a53n

21. 9. 2021 11:47

A jen dovětek, kapitalismus je přirozený hospodářský systém. ten fakt nikomu nevyhlašuje válku. Ty války vyvolali v prvém případě mocnáři a ve druhém levičáci. V obou případech pak nacionalisté.

3 0
možnosti
PP

Karma +

Průměrný český podnikatel je neschopný pablb, který se kroutí už při představě, že vám musí dát minimální plat. Vzteká se kvůli daním - které má jedny z nejnižších na světě - a natahuje ruku, kde to jen jde.

Hrajou si na chudinky, ale jsou to chudáci. Čest výjimkám.

1 1
možnosti
TB

To je potom divné, že drtivé většině lidí podnikatelé platí dobrovolně mnohem víc než minimální mzdu. Ale socialista Postupa neumí rozlišit ani plat a mzdu

4 0
možnosti
PS

P95a54v58e40l 40S74i95t49a70ř

20. 9. 2021 19:20

To doopravdy myslíte vážně??? Tak to už je hooodně přes čáru.

3 1
možnosti
JB

Polsko to nebude platit nám, ale do Brusele, mudrlante. Tedy, úplně stejný efekt, jako by ty peníze hodili do žumpy.

1 0
možnosti
ZH

Klasický binec v hlavě. Samozřejmě, že stát živí ti, kteří něco produkují. Samozřejmě že například učitelé jsou nesmírně důležití, protože vychovávají další generaci, z níž část bude něco produkovat a živit stát. Ale učitelé přímo stát neživí.

Zkuste si udělat myšlenkový model a "zaříznout" nějakou skupinu lidí. Dumejte, co se stane. Pokud zaříznete všechny učitele, následky se projeví tak za deset let. Pokud zaříznete všechny cestovky, trh zaznamená výkyv, přeskupí se a jede dál. Pokud zaříznete třeba zemědělce, všichni brzy pomřeme hlady. Pokud zaříznete výrobce dopravních prostředků, společnost také rychle zkolabuje. Pokud zaříznete výrobce energií, společnost zkolabuje ihned. Atp.

8 1
možnosti
PK

“Nechovejte se podnikatelé jako bolševici v padesátých letech. Neholedbejte se svojí nenahraditelností, aby vám náhodou někdo nedokázal, že se bez vás obejdeme“.

No ale když se bez nich obejdeme, tak kým je nahradíme..?

1 0
možnosti
JS

Jste si zapomněl vzít prášky ?

5 0
možnosti
Foto

Tento stát financuje soukromá produktivní sféra. To jsou všichni podnikatelé, firmy a jejich zaměstnanci, kteří jsou financováni ze zisku. Všichni ostatní, co jsou placeni z rozpočtu státu, na těchto lidech parazitují.

1 0
možnosti
Foto

Tak Polsko nebude platit nám, ale EU. Trochu jste to jako vždy popletl.

5 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,34
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik