Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jakoukoliv agresi, proti člověku, nebo jeho majetku, nelze vzít na milost i kdyby cíl, kterého má být touto agresí dosaženo, byl sebeušlechtilejší !

Nebo existují výjimky ?

0 0
možnosti

Správně, tak tuto civilizační zásadu adresujte Arabům, kteří se po vyhlášení státu vrhli na Židy ze všech stran. Mohli mít svůj stát podle stejné rezoluce OSN jako Židé, ale chtěli je zadupat do země, vyvraždit a přeživší zahnat do moře - a o to se, nepoučitelní, snaží dodnes. Problém Vás židožroutů, pardon, antisionistů, je v tom, že zásadně zaměňujete následek za příčinu! https://www.moderni-dejiny.cz/clanek/rezoluce-osn-o-rozdeleni-palestiny-29-11-1947/

0 1
možnosti

Určitě je správné odmítnout terorismus. Ale v tomto konfliktu se táhne stále původní nenávist, která nemá islámský původ. Je to původ národní. Izraelci obsadili velkou část Palestiny a udělali z ní svůj stát. Je pravda, že většinu své civilizace vybudovali v pustých krajinách, které zavlažili. Ale jsou oblasti, ze kterých původní Palestince vyhnali. Část palestinského území je součástí Izraele a Palestinci tam stále žijí (tvoří asi 20% izraelských občanů). Celý konflikt tím začal a pokračuje. Odpovědí byl terorismus, který postupně přerostl v islámský. Co s tím? Máte řešení? Nezapomeňte, že Palestinci nikomu nic špatného neudělali a nelze je srovnávat se sudetskými Němci, kteří byli odsunuti jako trest za válečné zločiny Německa.

0 0
možnosti

Palestinci nikomu nic zlého neudělali? Pokud nechci natvrdo napsat, že lžete, tak říkám, že pseudohumanisticky protisionisticky mlžíte - tzv. palestinští, tedy tamní Arabové vraždili Židy při každé vhodné příležitosti minimálně v době britského mandátu. O tom jsou svědectví v knihách štkpt. Otto Wagnera "S czineckou legií proti Rommelovi" a Viléma Sachera "Pod rozstříleným praporem" - v obou případech popis jejich postřehů z průjezdu tamním britským mandátem v době WWII. 8-o

1 0
možnosti
Foto

Já mohu už jen poděkovat za tento text.

2 0
možnosti
Foto

Opět s Vámi musím plně souhlasit. DíkyR^

2 0
možnosti

Ano, bez uznání Izraele nejednat s vrahy, pokračovat v sankcích a nelhat si do vlastní kapsy. Bohužel při OSN dominuje spousta totalitních režimů, vč. vlivu Ruska a Číny. Demokracie je silně zneužívána nedemokraty. Můžeme jen doufat, že se vzpamatují demokratické pravicové, středové i levicové politické subjekty.

4 0
možnosti

Zdá se mi to, nebo ne? Četl jsem váš blog pokud možno pozorně a každá vaše věta je samostatný zásah. Vysoce dobře formulované a ode mne plná karma.

Za takové vyjádření, ať už názorově, nebo i zpracováním, si zasloužíte jistě palec nahoru.

4 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik