Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obávám se, že očekáváte slušnost tam, kde je vzácností a své předpoklady opíráte o logiku, která rovněž absentuje. Navíc je český občan (moravský, slezský, etc.) a zejména volič již dost otupělý a v mnoha případech registruje a vnímá již pouze jen "šrapnel". Je pak diskutabilní vytahovat červenou kartu v prostředí diskutujících(sic!) hokyní. A protože vláda sveřepě dál pokračuje ve svém diletantismu při ostentativní ignoraci odborné veřejnosti, je pak někdy nutná opravdu dosti hrubá záplata.

0 0
možnosti
JP

Pane Hornere, při čtení tohoto blogu jsem prožíval zhmotnělé Jiříkovo vidění. Já s vámi totiž naprosto souhlasil, co souhlasil, téměř souzněl, což se mi u vašich článků opravdu, ale opravdu nestávalo. Ba někdy jste mé konzervativně zatuchlé srdeční síně větral způsobem velice brutálním, nesouhlasem s vámi jsem si zhusta i zaskučel. A protože na žádná Jiříkova vidění nevěřím, už delší čas vás podezírám, že vaše předchozí tvorba byla jen sofistikovaně maskovaná satira, ovšem bez odhalujících berličkových šklebů, kratochvíle královsky se bavícího satyra, co oblékl maskovací kozí nohy a vydal se dráždit klackem místní polobohy, nektarem vlastní neomylnosti a omamné agresivity napojené. Prozradil jste se podle mého názoru už v diskusích pod mými články, pobaveným mručením u témat, kde byste podle všeho předchozího mě měl trhat na kusy. Už tam jsem zpozorněl a pojal podezření. A zhruba od chvíle, kdy jste si veřejně uložil “méně kritiky a více pozitivních radostí”, zdá se mi vaše škraboška- jako již nic nového k pobavení nepřinášející - odhozena v dál. Jsme svědky příchodu nového Hornera-občana, snad dokonce i lehce vlasteneckého, s úkrokem na pravici gestem až tanečním? Nebo - což samozřejmě neposoudím - vy jste bez pohybu na svém vidění světa setrval a korouhvička covidu či čeho otočila se mnou? V každém případě dnes R^

1 0
možnosti
Foto

Ano, je to skutečně parodie, když člověk, který za každým vidí fašistu, nácka nebo rasistu, zplodí takovýto článek. Ale žádná korouhvička, je to prostě Horner, který ví moc dobře, čí je.

0 0
možnosti
JP

Zakladatelem hulvátství v české politice byl Miloš Zeman, kterého následně překonal Jiří Paroubek, to by měl vědět každý, kdo chce psát o dějinách tohoto fenoménu. Topolánek byl až místní přebor.

Nesetkal jsem se (nesleduji ovšem extremistickou scénu) s veřejným projevem opozice, kde by někdo mluvil o úmyslném usmrcování lidí. To je nehorázné tvrzení, v podstatě sprosté napadení en bloc, ač se autor tváří jak svatoušek. Kritika kritiky ve smyslu, že není na ni ten správný čas napovídá, že všechno je v pořádku, žádná zpráva NKÚ neexistuje, drobní a střední podnikatelé a živnostníci se pakují kompenzacemi, Agrofert chudne a naše vláda maká až tak, že ztratila důvěru ve společnosti, zatímco v pozadí se šklebí ďábelská opozice, která jenom útočí na Babiše, našeho premiéra, který nás vyvedl z Palerma, jak začíná nové Desatero.

3 0
možnosti
PP

Myslím, že tady blábolíte. Že jste se chtěl hlavně otřít o Topolánka.

1 1
možnosti
Foto

Pokud nemáte znalost o základních etických principech, už jsme o tom jednou spolu hovořili a vy jste žádný princip, podle kterého byste se řídil, neuvedl, pak se vždy budete dopouštět zkresleného hodnocení společnosti, které bude vycházet jen z vašich momentálních emocí.

Vláda sleduje především své vlastní zájmy. Jejich hlavní starostí je vzbudit zdání, že to co dělají je potřebné a důležité pro záchranu společnosti. Tedy ne opravdu chránit zdraví lidí a léčit nemocné.

Pokud někdo někomu způsobí úmyslně škodu, musí tuto škodu nehradit. Tomu se říká spravedlnost. Nevidím nic špatného, pokud budou mít strany ve svém programu odškodnění podnikatelů, které svými opatřeními zlikvidovali.

2 0
možnosti
ZH

Podnikatele tedy zlikvidovali, ale běžné podlidi, myslím tím ty v "závislé činnosti", ty ne? Ha ha ha. Vláda je podle některých myslitelů sám koronavir. Vy to jen potvrzujete.

0 0
možnosti
PK

No, to je asi vhodné poselství v tuto dobu R^ a co se týče budoucích voleb, zcela obecně přece platilo a bude vždy platit a někdo chytrý to kdysi pravil, že volby nejsou hlasováním o pravdě. Volby jsou o slibech, které mají naplnit nereálná přání voličů , která se liší podle toho z jaké sociální skupiny volič přichází. Pěkný zbytek svátečního dne.

2 0
možnosti
PB

Kompenzace rozhodně není socdávka!

Kompenzace se vyplácí v případě, že jedinec si chce sám pomoci svými vlastními silami, ale vláda anebo překážky na straně vlády, mu to z nějakých příčin znemožní. Kompenzace se také nejčastěji vyplácí jako náhrada za vložené a ušlé, nebo jinak zmařené, úsilí a investice jedince.

Zatímco socdávka se vyplácí v případě, kdy jedinec deklaruje, že není schopen a častěji že ani nechce svou situaci řešit vlastními silami a hrozí stav pro rozvinutou společnost 21. stol. neslučitelnou. Např. rodina s malými dětmi pod mostem.

Zmatení pojmů je také jedním z charakteristických rysů levice.

4 0
možnosti
ZH

Výjimečně vám odpovím. Tak jako vy se dovoláváte toho, že žadatelé o sociální dávku nejsou schopni nebo nechtějí svou situaci řešit, lze snadno zcela stejně pohlížet na podnikatele. Můžete si obviňovat koho chcete, ale tohle tomu neodpářete, tak se to prostě děje.

2 2
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik