Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

tak ony jsou i různé malé utajené genocidy - třeba v předperostrojkovém SSSR - i když zde zde panoval v jistém smyslu klid - se náznak protestu mohl trestat velmi tvrdě - třeba pár lidí zmizelo - a co se dělo nikdo neví - zejména u neruských národů panovala nemalá nespokojenost - a veřejně se začalo mluvit až během perestrojky

0 0
možnosti
PB

Už jsem vám chtěl dát karmu, pane Hornere. Považte, za těch xx let a desítkách blogů asi třetí. Tedy věc hodna šampusu.

Za polovinou jste však začal klopýtat. Pak jste si plivnul na pravicovou výkonovou exkluzivitu kolektivního mocenského mainstreamu. Sice je ta věta naprosto nesmyslný paskvil a blábol, ale vy nemáte rád pravicové myšlení a tak jste to tam aspoň takhle našrouboval kladivem. No budiž.

Ale srovnávání kritiky Trčálkova blogu s procesem s Miladou Horákovou, tím jste to fakt totálně dorazil. To by rozbilo i žulový kvádr.

6 0
možnosti
MK

Úctu k holocaustu nemá nikdo. To měli maximálně nacisté. Pro většinu lidi je holocaust nememto, bod v dějinách Evropy, který se nesmí opakovat.

Nikdo nebude tvrdit, ze Romové nebyli oběti nacisticke zvůle, jenže to byste někdy musel také něco znát o historii. Vím, ze dnes se mluví o romském holocaustu, ale po pravdě jen to jen snaha o zviditelnění se a příživení se na hrozném utrpení Židů. Cílem nacistické ideologie byli Židé, nikoli Romové, přestože ti, stejně jako Slované, nebyli považováni za rasově cenné. A mluvíme snad o českém holocaustu, ruském či polském? A přitom oběti z řad těchto národů bylo mnohonásobně více než oběti z řad Romů. A to je ten rozdíl, zatímco nacisticka ideologie si dala za cíl vyhlásit jeden cely národ a to Židy, tak u ostatních, byť dle jejich ideologie, podřadnych národů, to takto daleko nezašlo. Proto mnozí poukazuji na nesmyslnost srovnání holocaustu, tedy vyhlazovaním Židů s například pracovním táborem v Letech. Ale to je něco, co je nad vaše chápání.

17 0
možnosti
Foto

Pravda, u ostatních národů to tak daleko nedošlo, ale nejspíš jen kvůli vývoji událostí. Židé byli na řadě první, protože je Hitler považoval za nejhorší skupinu, ale Slované byli připravováni jako další a při trvání Třetí říše i dnes, by možná u Slovanů probíhala podobná, možná modernější, likvidace.

5 0
možnosti
Foto

Takový text se dá přijmout a při tomto velmi citlivém tématu. Někdy až příliš.

1 0
možnosti
Foto

Každá úcta, která je vynucená, není skutečnou úctou. Skutečná úcta nepotřebuje násilí, či nebo dokonce kriminální perzekuci za názor. Doufejme, že se v budoucnu tyto poměry změní a genocida bude posuzována nerasisticky, pro všechny lidi a rasy stejně.

5 0
možnosti
JU

J38o10s49e34f 71U14l62m18a78n

30. 1. 2021 23:48

"Ve světě možná dosud převládá diktatura nad demokratickou vládou" - v některých regionech není demokratická vláda ani žádoucí ani realizovatelnou. V neposlední řadě se hloupým přístupem ve smyslu tolerance totalitních ideologií (například islámu) na našem uzemí můžeme připravit o demokracii vlastní.

3 0
možnosti
MS

Holokaust Romů nikdo rozumný nepopírá, ale charakter tábora v Letech s ním souvisí jen částečně. Němci jej charakterizovali jako pracovní, do vyhlazovacích táborů byli odtud Romové posíláni. Diskuze nad statutem tábora neznamená nutně relativizaci holokaustu Romů.

Stavět holokaust Židů nad všechny ostatní je svým způsobem analogické jako označovat nacizmus za horší totalitu než komunizmus.

4 1
možnosti

Viz výše příspěvek pana Kavky.

0 0
možnosti
Foto

Humor ve vztahu k holokaustu jako zanedbatelná věc...hmm, tak to je vskutku inteligentní názor. Co kdybychom začali vtipkovat o Lidicích nebo Ležácích? Vždyť to byla velká sranda, nebo ne?

5 1
možnosti
JK

Tak zásadní věc je ta, že pan Trčálek si nikdy z holokaustu srandu nedělal.

2 0
možnosti
Foto

Úcta k holokaustu skutečně beranidlo není pane Hornere. ;-D Jak já miluju češtinu.

6 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik