Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Monarchie existují bez větších problémů i dnes.

Osobně si myslím, že největší chybou naší novodobé historie, bylo odtržení od Rakouska-Uherska a vytvoření malých samostatných národních států.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
JL

Feudalismus byl roztomilý systém, hlavně pro šlechtu a krále. Vykořisťování trvalo tisíce let a postupně ho nahradilo vykořisťování sofistikované, moderní, republikánské. Demokratické - a to chceme. Feudalové ať táhnou na své Orlíky.

0 2
možnosti
JM

Obnova monarchie opravdu nehrozí.

0 0
možnosti
JF

Anglani jsou demokrati - maji monarchii a jeste s nemeckou šlechtou a o tom to je ... skloubit to tak aby to fungovalo ...

4 0
možnosti
Foto

P31e17t13r 82O63m46e49l36k59a

10. 1. 2021 15:13

"...resentimentální adorace komunisticko habsburské patlaniny..." To je teda nářez. Zajímalo by mne číslo diagnózy.

2 0
možnosti
ZH

Poukaz na nějakou diagnózu je v rozporu s kodexem diskutujícího. Přestaňte s tím otravováním, není to poprvé. Není-li to naposledy zasloužíte jen opovržení a ignoraci.

0 0
možnosti
ZZ

Když můžeme mít TOPku, proč bychom nemohli mít i monarchisty ?

Voliči rozhodnou kdo je jim milejší.

;-D;-D;-D

0 1
možnosti
EK

Měli jsme i Nezávislou erotickou iniciativu.;-D Jen je nechte, ať si hrají.

2 0
možnosti
Foto

máte pravdu, tito jedinci jsou pravděpodobně podporováni finančními injekcemi zprostředkovanými ex-feudální mafií v sousedním Rakousku či Německu

0 2
možnosti
Foto

J75a30n 67A82n67d93r46l32e

10. 1. 2021 14:03

Jsme dneska někde jinde, obnova monarchie určitě není otázkou ani vzdálenější budoucnosti, v tom máte pravdu. Ale jinak... hodně jednostranný a zkreslený pohled na českou historii. A doufam i překonaný. A to krkolomné srovnávání s komunismem? Mimo mísu. Na monarchistech se mi docela líbí jejich důraz na konzervatismus, kontinuitu hodnot a vlast, byť ne v národoveckém duchu, jaký sdílíte Vy.

4 0
možnosti
ZH

Kontinuitou našich hodnot byla naše šlechta. Dnes ji nesou naši intelektuálové. Ani jednoho si konzervativci ve skutečnosti neváží. S mým národovectvím to rozhodně není nijak horké. Nejsem žádný stoprocentní Čech. Ale v době různé volby jsem se rozhodl navzdory nevýhodám žít v této zemi a myslet jejím jazykem. Na vlastenectví mi vadí ta blízkost slova k vlastnictví, tj. pokud z toho něco majetného kdosi nemá, klidně změní vlast i národ. :-)

0 2
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik