Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To vážne tu niekto ide obhajovať ANTIFU, ktorá rabuje, podpaľuje, mláti ženy aj deti atď.? Ešte šťastie, že autor článku nie je mojim susedom. Veru by som pokojne nespávala.

3 1
možnosti
Foto

Pane Hornere, už jsem to jednou napsal. Velice mi připomínáte jistého Jiřího Hrebenára. Myslím že jej znáte, pro ty kdo nevědí, je to taková internetová figurka, velice černobílého vnímání světa s tendencí vidět vše ve smyslu "kdo nejde se mnou, jde proti mně." Na rozdíl od vás, o čem jsem přesvědčen, pan Hrebenár je intelektuálně velice jednoduchý človíček. Proto mně překvapuje, že vy, kterého považuji za člověka schopného myslet, propadáte tak brutálním stereotypům ve vnímání světa. Svět ale není černobílý a není ani jednoduchý. Ne každý, kdo odmítá Islám nebo kdo se obává vlny přistěhovalectví je rasista nebo xenofob a rozhodně ne každý, kdo vykřikuje o boji proti fašismu nebo neonacismu, je ve skutečnosti odpůrcem těchto ideologií. Stejně tak ne každý, kdo uvěří v ideologii komunismu se může proměnit ve zrůdu typu Stalina, Gottwalda nebo Husáka. Tak to prostě je. Být vámi, byl bych opatrný v tom, nazývat se antifašistou, dokonce skalním, protože takto se mimo jiné označovali interbrigadisté co bojovali ve Španělsku. A prováděli tam velká zvěrstva. Ve jménu boje proti fašismu.

Antifa možná nevykazuje typické známky pro teroristickou organizaci. Jenže o tom, že se jedná o organizaci zločineckou, o tom nemůže být ani nejmenších pochyb. A jestliže to přehlížíte, vědomě nebo ne, či to dokonce obhajujete, stáváte se sám podílníkem na těchto zločinech.

Já, sám sebe odmítám označovat jakýmkoliv přídomkem. Tedy kromě toho že jsem islámofob a antikomunista. To ovšem vypovídá o mém filozofickém pohledu na svět, nikoliv o příslušnosti k jakékoliv skupině. Myslím si totiž, že každý by měl hlavně o sobě uvádět, že je především člověk. Lidská bytost. To přihlašování se k jakémukoliv hnutí je jen cestou do záhuby.

Mimochodem, dnes se velice často o Trumpovi říká, jaký je rasista. Zajímalo by mně, jestli jsou rasisty třeba dvojčata Hodges. Jsou to černoši. Jestli je možné mezi rasisty považovat všechny latinos, kteří Trumpa volili. Není to jednoduché, nemám pravdu?

5 1
možnosti
Foto

Vy dělíte lidi dle rasy a návboženství, Vy se nijak nelišíte od nacistů, jen objektem vaši nenávisti jsou Muslimové a Arabové obecně. A vyvolená rasa u Vás není ta arijská, ale jste proizraelský fanatik.

A pokud vy o někom píšete, že je intelektualně jednoduchyý tak je to od Vás spíš pochvala

1 3
možnosti
AT

Hrozně mě baví ty akademické přestřelky, které na reálný život nemají absolutně žádný vliv. Tak jen ve stylu těchto výkřiků:

vy jste někde v blogu p. Hlinky zaznamenal nějaký názor k protestům proti potratům?

Když už jste zmínil fašismus ve spojitosti s Ruskem respektive s POHROBKEM Sovětského svazu, víte, že v Rusku je jako fašista oznámkován každý, kdo nesouhlasí s oficiální politikou Kremlu?

9 0
možnosti
ZH

Prostě musí si vždy vymyslet nějakou lež. Horner, no...

4 0
možnosti
PB

P61e65t71r 68B59u17r14i37a16n

20. 11. 2020 16:24

Být zmatený ještě neznamená mít pravdu, nebo odlišný názor. O vás to platí trojnásob.

Pravičáci jdou, podle vás, v honbě za svým absolutním ziskem klidně i přes mrtvoly. O mně jste napsal, na mé vyznání z pravicového zařazení, že tedy uznávám lihovou mafii a tleskám jejich metylalkoholovým obětem. A najednou rozdělování na pravici a levici podle vás neplatí? (Pravice či levice je obehrané, i když stále přitažlivé, divadlo. Z.Horner)

A dál už jenom ve zkratce:

- Antifa jsou teroristické sdružení, protože páchání násilí mají ospravedlněno a připuštěno ve svých stanovách. A pan Hlinka o tom dodal relevantních důkazů dostatek.

- pohrobek je ten, kdo se narodí až po smrti svého otce, tedy v tomto konkrétním případě, kdyby někdo horoval za prezidenta Trumpa až po jeho odstoupení, či smrti.

- fašismus není nacismus. Nacismus je levičácká totalita (tedy dílem i vaši ideoví bratři), fašismus je především korporativismus na bázi nacionalismu. (protinacistické spolky se po nástupu Hitlera k moci přesunuly z Berlína do Říma). Takže pokud se spolu rve Antifa a Skinheadi, jedná se o bratrovražedný boj a vy byste neměl komu fandit. Anebo mohl oběma.

8 0
možnosti
JF

Vy jste hrdý Anfifašista a jako argument m.j. uvádíte, že AFA není v USA zařazena na seznam teroristických organizací? No, Hizballáh tam byl zařazen také nedávno, ale s AFA máme pražské zkušenosti z roku 2000. Pozdravpámbu, husitský absolvente, guláš v tom, přes užití šťastného čísla sedm pro slovo pohrobek a nerozlišení podstat italského fašismu, německého nacismu a žonglování s nimi ruskými i českými bolševiky, máte, sorryjako Vy! :-P

https://ruvid.net/video/protest-proti-mmf-MgAFO3Xz_Ms.html

https://www.antifa.cz/content/10-let-od-protestu-proti-mmf-sb

8 0
možnosti

Stejně jako antikomunista je ve skutečnosti komunista (byť s opačným znaménkem), tak antifašista je ve skutečnosti fašista.

0 0
možnosti
ZH

a tatínek je ve skutečnosti maminka ;-D

0 0
možnosti
ZH

Pseudohumanista není v žádném případě nadávka, ale označení člověka, který se vydává za humanistu, ale ve skutečnosti je nehumánní.

Já v žádném případě nemůžu být Trumpův pohrobek, ve svém blogu jsem napsal proč.

Mně stačí, že jste se přiznal k sympatiím k extremistickému ultralevicovému uskupení. Taková uskupení (vyznávající násilí) pak mají blízko k terorismu a je jen otázkou času a nějaké konstelace okolností, kdy k tomu dojde.

Dále je pak váš osobní problém, že si mé tvrzení "v USA je ANTIFA považována za teroristickou organizaci" překládáte jako "v USA je ANTIFA na seznamu teroristických organizací". Prostě opět prokazujete, že si k cizímu textu domýšlíte nějaké své bludy. Opravdu, nekomentujte cizí blogy, jednou se takto dostanete do vážných problémů.

17 0
možnosti

Kdyby se v textu blogu nevyskytovalo slovo sperma, řekl bych: "konečně od autora normální/rozumný článek." Ovšem i tyto žabomyší války jsou dětinské.

2 0
možnosti
Foto

Ve svém posledním, striktně osobně zaměřeném blogu již opouští předstírání argumentace a snaží se mne především očernit. Ale v očích koho?

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761218

... a vy neočerňujete???

8 0
možnosti
ZH

Ne, antifašismus je správný. Navíc jsem si nezačal. Nálepka sluncata apod zde byla dříve než já. Nebo se vůbec nesmím bránit?

0 4
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik