Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Pane H. ač nejsem odborník na Islam, na vlastní oči jsem viděl jeho působení ve Švédsku a znám stejně dobře situaci v SRN. Vámi citovanému panu Burgetovi se v jeho požadavcích nedivím a víte proč? Protože Islám není náboženství ani kult. Ve své formě je uceleným způsobem života. Má složky náboženské, právní, politické, hospodářské, společenské a vojenské. Náboženská složka slouží jako maskování všem ostatním. Islamizace země začíná v okamžiku, kdy je v zemi dostatečný počet muslimů na to, aby požadovali náboženské vyrovnání. Když společnosti otevřené vůči kulturní rozmanitosti, politické rovnosti a toleranci vyslyší požadavek na náboženskou rovnost, začnou se postupně infiltrovat ostatní složky. Po čínském viru vidím islamizaci Evropy jako druhé nej nebezpečí.

15 0
možnosti

R^. ... "ucelený způsob života" - tak to přesně je a v tom je jádro celé věci. Kdo se s tím ztotožní, má doživotně "vystaráno", nemusí o ničem přemýšlet, všechno je dáno. Podmínkou je 100% poslušnost a neměnnost systému. Proto je hloupost čekat na to, až islám - tak jako křesťanství - "dospěje" a "vyměkne" (už dospělý je a musí zůstat tam, kde je, tedy ve středověku), proto nelze očekávat či požadovat, že se "umírněný" islám přizpůsobí evropské civilizaci (přestal by být sám sebou), proto se v islámu nedaří svobodnému myšlení, vědě ...

Plody moderní civilizace samozřejmě užívat chtějí, ale musejí je uloupit, nic jiného jim nezbývá a nic jiného si ani nepřejí, takto jim to vyhovuje, takto je islám koncipovaný.

Podlehnutí islámu by znamenalo postupný konec naší moderní civilizace - ze stavu, kdy něco mají alespoň ti, co svobodně myslí a přičiní se, bychom se dostali do stavu, kdy nemá nikdo nic. My bychom postupně rezignovali a přestali tvořit a oni ... no, vždyť to vidíme.

To se ale nesmí stát a věřím, přes přetrvávající kataleptický stav Západu, že se tak ani nestane.

10 0
možnosti
PK

Perfektně napsáno a naprostý souhlas.R^

V předchozím příspěvku jsem se mýlil v tom, že jsem předsadil jako větší nebezpečí vir, než Islam. S virem si tato civilizace dříve, či později poradí, ale s touto doktrínou a jejími důsledky bude Evropa bojovat dlouho a velmi dlouho..

3 0
možnosti
JM

J19a85n 71M60a67r17e64k

2. 11. 2020 18:03

Pane Korecký, Evropa bojovat vůbec nebude, natož pak velmi dlouho. Není toho schopná a vůli k tomu také nemá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik