Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Představa, že Česko může opustit EU je podle mne nereálná a zcestná. Na to jsme příliš malá ekonomika."

Odchod z EU vůbec neznamená přerušení obchodních styků. Maximálně bychom platili nějaká přeshraniční cla (závisející na tom, jak moc by se nám zbylá EU chtěla pomstít) a ukazovali pas na hracích. Složitější proces zaměstnávání v cizině. Pokud ale nyní exitsuje zájem na společném obchodu, nic nebude v principu bránit pokračování

0 1
možnosti
Foto

To je ta neskutečně naivní.

0 0
možnosti

Nu pane Hornere, že si nedáme pokoj ....."buď vždy s dravci, nikdy s obětmi, opovrhuj smolaři a skláněj se před úspěchem".Bylo by to jednodušší ne?

0 1
možnosti

Já jsem naopak rád, že s panem Hornerem s nimi nejste a oba se nemusíte za svůj postoj stydět. Ve světové i české historii byli nejvýraznějšími osobnostmi idealisté. Kristus, Hus, Chelčický, Palach....

0 0
možnosti

EU je zajímavý problém. Snaží se totiž asertivně spojit něco, co je částečně protikladné - zejména tzv, národní zájmy. Všiml jsem si, že náš EU korumpuje už někdy v roce 2010 a napadlo mě, že se nám to jednou vymstí - a ten čas přichází. Za miliardy, které nám poskytli, teď budou chtít úlitby - přijímejte migranty, s nimiž jsou problémy. Vystupovat z unie se mi zdá taky nesmyslné. Když tak počkejte, až vystoupí Polsko nebo Maďarsko a co t s nimi udělá. Taky je možné se podívat do Srbska, jak to bez Eu jde tam. Životní úroveň apod. Podle mého názoru se může EU rozpadnout jen v důsledku velké katastrofy typu světová válka. Migrační tok do Evropy bude jednou saturován, a až řeknou velké země: dost, tak se zmenší. Do té doby to prakticky je nerealizovatelné, budou přicházet a nikdo nepostaví na hranicích drátěné ploty se střílnami - myslím v Itálii, Bulharsku, Řecku nebo Španělsku. Čech se chce mít materiálně dobře, a to je jeho přístup k dějinám. Nějaké ideály ho víceméně nezajímají.

0 0
možnosti
Foto

"Diskusi mohou vést pouze protistrany, které slušně uznávají nárok na jiný názor druhého, ale drží se také nějaké udržitelné reality."

Takže diskuse s autorem blogu je nemožná.

6 0
možnosti

Pane Matuško já naopak považuji pana Hornera ale také Vás za lidi se kterými diskuse možná je, a je i dobrá.

0 0
možnosti

P23e28t41r 89T69o21m56e95k

27. 9. 2020 10:38

Vy jste typickým reprezentantem lidí, kteří chtějí zničit Evropu.

5 1
možnosti
Foto

Přijímat nijak neomezené množství imigrantů z jiných kultur je NEHUMÁNNÍ. Výsledkem totiž budou jenom třenice, frustrace a narůstající chronický stres všech zúčatněných. Ten povede ke střetům, extrémně i k občanským válkám, ne nepodobným někdejší situaci v rozpadající se Jugoslávii. Tohle u nás chcete?

8 1
možnosti

Když jsem četl titulek, myslel jsem nejdříve, že budete psát o posledních excesech v USA ze strany bojůvek BLM

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Jen poznámku na okraj: sólo czexit je samozřejmě ekonomický risk a nezodpovědnost. Ale dovedu si dost dobře představit koordinovanou akci několika států, soustředěnou třeba kolem visegrádské čtyřky.

5 0
možnosti

Tato úvaha má jednu slabinu: Slovensko do toho nepůjde.

2 0
možnosti

Pointa článku pana Pálky je hezká, ale myslím si, že ji odkopává absurdními argumenty nejen v článku, ale i v diskuzi.

Například argument, že mnohé západoevropské vlády si před rozhodnutím uvědomovaly možná rizika a zvýšení kriminálního chování, přesto to riziko v rámci lidskosti podstoupily i za cenu obětí vlastních občanů. Pokud někdo chce obhajovat lidskost a právo na život, nemůže obhajovat obětování vlastních občanů za vyšší morální princip. Srovnání s anglickými dobrovolníky ve válce je také mimo. Ti dobrovolníci šli dobrovolně riskovat pouze svůj život. Nešli obětovat cizí životy za vyšší morální princip.

7 0
možnosti

Navíc západoevropské vlády jssou tvořeny západoevropskými ministry (pochopilteně).

A každý ministr skládá při přejímání funkce přísahu, že bude vykonávat svou funkci v zájmu lidu své země. NIkoli že ji bude vykonávat v zájmu migrantů odněkud z Afriky nebo Bangladéše.

5 0
možnosti
Foto

Já s vámi, pane Hornere, většinou souhlasím a to se týká i části tohoto blogu. Mám však několik výhrad, dokonce i výrazných.

Taková jemná je, že v souvislosti s odpůrci EU píšete o vzteklé a nelidské skupině diktátofilů čekajících na "vůdce", což (podle mne) obsahuje oku nelahodící vnitřní rozpor.

Významnější je, že si nemyslím, že meritum blogu má být vnímáno a aplikováno černobíle. Je určitě významná skupina osob, kteří jsou vámi správně definovány. Opomíjíte však (opět podle mne) významnou skupinu osob, kteří se negativně k přijímání uprchlíků nestaví a priori, ale na základě jiných motivů. U nich bych zdroje negativismu viděl asi tak ve třech sférách, zaprvé ve významném podílu ekonomických a jiných migrantů, kteří se schovávají (a jsou schovávání za migranty z "vyšších principů"), resp. nejsou od nich oddělováni. Za druhé bych zdroj viděl v tehdejším vyjádření Angely Merkelové a jejím bezbřehém zvacím a vítacím gestu, což se za nedlouho (zcela očekávatelně) změnilo ve výraznou tendenci Německa tyto vřele pozvané a jejich následníky umísťovat u sousedů. A konečně (ačkoliv ne nejméně významně) vliv nešťastných až nepochopitelných vyjádření EU na růst hnutí odmítačů. Mám na mysli např. tendenci ke sjednocování příspěvků migrantovi v rámci EU, což na někoho nutně musí působit jako rudý hadr.

Pokud se týká celé EU, tak si nemyslím, že rozšiřující a prohlubující negativismus spočívá v nesených dědictvích ". s nimiž nechceme nebo neumíme mít dostatečně společného pociťování. Samozřejmě nepopírám určitý vliv takových dědictví, ale já si myslím, že podstatně významnější vliv na negativismus má stávajíc EU, její mnohdy nesmyslné požadavky, až hloupá nařízení a usurpování si moci v prostředí vlastní nedůvěryhodnosti.

Souhlasím s vámi v oblastí "czechxit", s vaším hodnocením takového hnutí, jejich šancí a důvěryhodnosti.

Nechtěl jsem se tak rozepsat, ale to asi ta ranní hodina a také to, že jste jedním z mála, s nimiž se tu podle mne dá diskutovat.

Hezký a zdravý den.

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS