Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já děkuji panu Hornerovi, že mě už nenazývá xenofobem nebo "neonarcistou" (tomu písmenku "r" rozumím, každý s establishmentem extrémně konformní člověk má blízko ke zbabělci, který nechce mít s nikým problémy), nýbrž "lidovým myslitelem".

Argumenty opět neuvedl žádné, respektive těmi svými potvrdil ty moje. Co se týče mých provokativních přirovnání, pak ano, opravdu se jich dopouštím. Nehodlám se polohlasem a v rukavičkách obracet k těm, kteří vedou tuto zemi na oprátku.

Nejvíce mě pan Horner pobavil svým příkladem demokratičnosti EU, ve které má i Kypr právo veta k uvažovaným sankcím vůči Bělorusku.

Tento výrok sám argumentační schopnosti pana Hornera osvětluje téměř stejně dobře, jako by tak učinil nějaký dlouhý rozbor.

0 0
možnosti
Foto

Pane Hornere, solidarita je něco, co musí vycházet z dobrovolnosti a hlavně faktických možností. Jakékoliv vynucování mění solidaritu na diktát. Určitě si vzpomenete, jak v dobách temného rudého teroru, pravá ruka komunistických zločinců ROH organizovala různé solidární příspěvky. Na Afghanistán, který tou dobou trpěl pod knutou rudé armády, nebo na Angolu a zubní kliniku. Tam tehdy zase řádili Castrovi zločinci z Kuby. A tak museli občané, v té době vlastně ne občané ale soudruzi, povinně přispívat ze svého platu. Kam ty peníze šly, to už asi nezjistíme ale pochybuji, že díky ním měly děti v Angole zdravější chrup.

Dnešní situace není o mnoho rozdílnější. Jistěže vás, prozatím nikdo jako občana k ničemu nenutí, ovšem existuje snaha, aby země byly solidární v rozporu s tím, co si ve skutečnosti mohou dovolit. Vzniká jakýsi centrální styl solidarity, kde rozhoduje kdosi jiný, nežli ti, kterých se to týká. Přitom podstatné na solidaritě je to, že každý kdo chce pomoci, zvolí sám cestu, která mu vyhovuje a kterou pokládá za účinnou.

Zmínil jste BLM. By pane Hornere opravdu neznáte situaci v USA. Nevíte co je tato sebranka zač a čeho jsou schopní a kolik zla už způsobili.

14 0
možnosti
Foto

Nic proti, ale zkusil jste ten solidární příspěvek ROH odmítnout. A co se vám potom tak stalo zlého. Pouze jste si asi řekl, že 10 korun nestojí za to stát se černou ovcí.

0 0
možnosti

P13e84t82r 40B94u81r88i13a69n

24. 9. 2020 13:53

Opět jste z ničeho upletl bič a to "nic" si napráskal do obličeje. Velká gratulace. A díky za odkazy na oba články, které jsem z časových důvodů nestihl přečíst. Oba jsem zpětně okarmoval.

Vaši myšlenkovou zoufalost nejlépe vystihuje toto vaše tvrzení: Ochrana menšin na prvním místě. Respekt k většině tedy není diktát většiny, i kdyby bylo možné ji v nějakém ideálním výzkumu na chvíli skutečně a nepochybně stanovit....protože takovou pomatenost jsem už dlouho nečetl. Naposledy ve vašem starším blogu.

A znova pro velký úspěch: respekt k většině není diktát většiny i kdyby ji bylo možné stanovit. ;-D

8 0
možnosti
Foto

Marně jsem přemýšlel, co k tomu napsat rozumného. Ale nenapadlo mne nic, co by autorovi něco dalo. Je to člověk víry, idealista a fanatik pravdy. Má-li ji či ne, je lhostejno.

5 0
možnosti
Foto

Lidový myslitel, víte že mi to sedí nejvíc na vás? Vy, ač vzdělán na vysoké škole, si neumíte ani správně vyložit pojem solidarita a to, že k ní nepatří žádný přídomek. Solidarita buď je, anebo není.

11 0
možnosti

J31a26n 96R62á58ž

24. 9. 2020 11:15

Je to názor, ne rada : Až autor skutečně pochopí co je to solidarita a jaké jsou její principy, možná budou jeho názory srozumitelnější.

PS. Výraz "polulismus" je dnes v různých debatách politiků, politilogů i komentátorů natolik rozdílně používán, že jeho původní význam byl pojmově deformován. Stal se díky tomu pro běžnou diskuzi v podstatě prázdným pojmem. Takže se nedá ani divit v jakých souvislostech ho autor ve svém blogu používá. Platí zde "Když dva říkají totéž, není to vždy totéž"

1 0
možnosti

Pokud EU všemi prostředky nezamezí kšeftu neziskovek a zločineckých organizací z nezákonné dopravy emigrantů do Evropy, nemá význam se o problému emigrace bavit.

10 0
možnosti

Rád připomínám postup kolegy, který se rozhodl pracovat v Norsku. V kurzu piluje jejich řeč a pozoruje. Zjistil, že milují saunu, dělají pikniky s rybami a nosí osobité svetry a čepice. Tedy si pořídil totéž, maká a paří s nimi s tou srandovní čapkou na hlavě .Cíleně bydlí u usedlé rodiny, aby se jazykově více zdokonalil - byl přijat, dokonce se mu rýsuje občanství . Omamuje i jakési norské děvče !

S migranty a tlakem EU je obrovský problém ! Pokud se zde objeví mladí mužové - Kdo tam bude robit a dělat revoluce ? Pokud by se cizinci chovali jako kolega - Aha, taky mají nějaké zvyky, doma se i přezouvají - Budu dělat totéž ! Problém, je, že oni mají tendenci v solidárním prostředí vnutit- Zvyky své ! Pokud se majorita očekává brání - Není tolerantní ! Okamůrovi zase stoupnou preference a o svou živnost se vůbec nemusí obávat ... ! :-)

8 0
možnosti

Autor by si měl ujasnit slovo "populizmus". Wikina: Populismus v politice (z latinského výrazu populus – lid) je politický přístup spočívající ve snaze oslovit běžného člověka, který se domnívá, že vládnoucí skupiny nehájí či přehlíží jeho zájmy. Takže, kdo je podle autora populista? Zeman a Babiš těžko, když patří do vládnoucí skupiny. Lidé s "xenofobími" názory, taky ne ze stejného důvodu. Prostě to autor požívá jako nálepku pro něco špatného, navíc ještě "extrémní populizmus" :)

"Neměli bychom na to zapomínat, zejména když se někdo označuje jaksi samozvaně za většinu. Je to prostě trik extrémistů. Chtějí vyvolat dojem, že jejich názory jsou normální a že je vlastně všichni (většina) sdílí."

- Pravda, je, že podle průzkumů je u nás proti přijímání "uprchlíků" natrvalo (jako v Německu) asi 95% lidí.

Nečetl jsem to celé. Ohledně "solidarity". Můžeme se rozhodnout, že cizincům poskytneme azyl, případně jim umožníme trvalý pobyt, nebo se můžeme rozhodnodnot že to neuděláme. Jako Japonsko, z důvodu že si nechce měnit charakter země. Pojem demokracie je forma vlády v dané zemi, nic víc. Demokratický stát není nijak zavázán udělovat azyl, natož z důvodu, že je demokratický, co nám tu chtějí namluvit eurohujeři, co sami sebe označili za demokraty.

9 0
možnosti
Foto

velmi zvláštní diskutér, který se tu několikrát skutečně jako naprosto nejnuznější primitiv předvedl:-) jistě vzpomínáte:) povolat armádu topit lidi ve člunech a doporučit homosexuálům skočit z mostu než vůbec prostor otravovat. Byl jste to Vy?:-) možná se pletu...

1 4
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,22
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik