Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P98e77t85r 87T11o14m30e72k

16. 7. 2020 16:45

A vy jste Hornere lepší a lepší než včera? Nejste. Vy jste horší a horší. Tak přestaňte poučovat.

4 0
možnosti

Drahý pane Hornere, pokud chcete bojovat proti rasismu, tak začněte u sebe. Normální lidé neřeší rasu, ale chování člověka. Jen vy a lidé jako vy řešíte lidské rasy.

Jo a neexistují stereotypy, tento levičácký výmysl. Existuji jen zkušenosti na jejichž základě se lidé chovají. Jste prostě mimo, stejně jako vždy.

26 0
možnosti
Foto

Pane Hornere, jestliže má jakákoliv společnost žít v klidu a míru, pak ty rozdíly musí být mazány na obou stranách. Je totiž směšné, že se točí filmy, jsou oslavovány a vynášený do nebes, kde vystupují pouze a jenom černošští herci a ani jeden běloch. Zatímco když se totéž udělá na druhé straně, zvedne se pokřik. Ve Švédsku došli tak daleko, že stanovují kategorie filmů například podle toho, kolik se v něm objeví žen. A tak dále. Nebavme se dokola o rasismu. Ten ve skutečnosti neexistuje a pokud přeci někde ano, jsou to tak nulová procenta, že nemá smysl je zmiňovat. To co nás trápí je neustále dělení na my a oni. Pokud vám někdo neřekne, že váš soused je Rom, taky se stane že to nebudete vědět a ani vás to nebude zajímat. Totéž platí v USA. Samozřejmě víte, že soused je černoch, ale pokud vám někdo nebude třikrát denně tlouct do hlavy že je černoch a že v 18 století byli otroci, tak vás to zajímat nebude. Na chodbě se pozdravíte a tím to skončí.

Lidé jako vy, kteří neustále opakují jakousi mantru o rasismu a diskriminaci, toto ve skutečnosti vyvolávají a promiňte, vy jste příčinou těch nenávistných komentářů. Protože pokud se něco neustále vnucuje, vyvolá to přesně opačný efekt. Celá situace kolem BLM je nehorázný příklad nenávisti. Ne vůči jiným rasám. O to tady vůbec nejde. Jde o živení nenávisti mezi lidmi. Protože tam kde je nenávist, tam se sakra dobře vládne.

24 0
možnosti

Rasismus existuje ve větším množství, než "nulovém" procentu. Existuje i rasová nenávist - avšak nejen mezi bělochy, ale také mezi černochy a dalšími. Takoví Japonci jsou svým rasismem dobře známi.

V každém případě platí, že lidé typu Hornera, kteří píší výlučně o bělošském rasismu vůči jiným skupinám, rasové nepřátelství ještě více podněcují. A to nejen na straně bělochů, ale i u těch druhých skupin. A spolu s tím i nepřátelství k takovým rasistům naruby, jako je autor. Nedělejme si žádné iluze, i černoši umí být velmi rasističtí a nenávistní vůči bělochům či jiným skupinám. To dokazuje vyhánění a vraždění bílých farmářů v některých afrických zemích. U nás jsem setkal s cikánským rasismem (vůči gádžům, aby bylo jasno z které strany).

Jeden příběh z doby někdy začátkem 80. let. Do tramvaje nastupoval Vietnamec. Uvnitř byl černoch (nejspíš se jednalo o studenty, v té době tu moc jiných lidí z těchto skupin nebylo) a Vietnamce vystrčil ven. Na udivené pohledy ostatních cestujících pak prohlásil: "Když já ta žlutá huba nemám rád."

4 0
možnosti

Dnes čtu již podruhé slovo sebereflexe. Můžete prosím vysvětlit, jaké konkrétní kroky si pod tím představujete? Abychom se pohli dál. Děkuji.

4 0
možnosti

To je právě to , co on nezná.

7 0
možnosti

P36e71t74r 41D89r25a81p53a36l

16. 7. 2020 14:00

Syndrom bílého muže po 101

7 0
možnosti

Jako vždy jsem se dobře pobavil při čtení vašeho díla a tak, aby to bylo komplet, bylo přece nanejvýše vhodné, kdyby jste ještě doporučil literatůru, podle níž by se běloši mohli od rasismu „deprogramovat“. Tento váš nedostatek již napravil například Amazon, který má k dispo dlouhý seznam zvaný „Anti-Racial Reading List“. Vydávají se příručky a audia, jak vychovávat děti k vědomí, že jsou v hloubi duše rasisté a musí si to přiznat a učit se myslet antirasisticky, od malička, a „překonávat své rasistické dědictví“. Další takový seznam sestavil The New York Times. Dokonce i časopisy jako Esquire, Men ́s Health, Elle a Time. A smysl ... rozkol ve společnosti, v tuto chvíli v té za mořem...

9 0
možnosti

BEZECTNEJ HORNER KÁŽE O CTI ;-D to snad ani není možný

6 1
možnosti

Tak asi takhle ojou-kun.

Jistě, my víme, že hnutí BLM je o dost starší. Už předtím to bylo pěkně rasistické hnutí, poslední doba to pouze potvrzuje.

Ne, rasismus neexistuje. Dle Tolkiena je rozdělení ras následující. Rasa lidí, rasa elfů, rasa trpaslíků, rasa skřetů atd. Můžete mi prosím dodat jediný důkaz, kde je ubližováno elfům? Nebo trpaslíkům? Jakmile ho dodáte, velmi rád navrhnu okamžité embargo proti dané krajině. Já nevím, já černochy stále považuji mezi rasu lidí, vy ne? I vy rasisto jeden.

A když jsme u toho dle vás "rasově motivovaného násilí". Zajímavé, že většinou tedy slyším, že když bílý zaútočí na někoho jiné pleti, je to rasismus. Naopak to prý rasismus není a jde o pouhou šarvátku. Toto je ojou-kun rasistické vnímání světa.

A budeme si povídat o rasismu? Seberte se, zajeďte si do Japonska aspoň na rok, a pak si promluvíme ano? O tom, jak na vás, jako na gaijina na vás budou dívat, jaké budou na vás kladeny nároky. A zkuste si najít japonskou manželku, budete se divit, když bude každý měsíc posílat hlášení o tom, jak se k ní chováte. ;-D Do té doby jsou to pouze vaše výkřiky do tmy.

A ne, Japonci se prý za bílé nepovažují, to jen tak mimochodem ;-D

1 0
možnosti

J25a11k86u69b 37Š30o49l79c

16. 7. 2020 13:21

My tady nic zpochybňovat nemusíme, my opravdu nebijeme ani černochy, ani jiné barvy. Ono ani v té Americe nezabíjejí černochy na potkání. Srovnání s holocaustem je opravdu úlet.

20 0
možnosti

Nejen úlet, ale neúcta a drzost.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS