Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vy děláte, jako kdyby kniha Vítězslava Kremlíka byla nějakým protěžovaným mainstreamem. Jenže je to právě naopak. Konečně se objevil někdo, kdo je schopen širokému proudu klimatických alarmistů kvalitně oponovat. Problém můžeme pozorovat už v tom, že bylo nutné "globální oteplování" přejmenovat na "klimatickou změnu", protože teplotní argument je neudržitelný.

Pokud se neshodují specializované technické vědy, pak je všechno v pořádku, protože právě z toho plyne motivace k novým objevům a soutěž názorů. My ale v současnosti pozorozujeme něco jiného. Vědci, kteří prosazují boj proti klimatické změně – ti nemají problém s financováním. Pokud poslušně plní zadání zeleno-rudých politiků, nemusejí je trápit ani peníze ani soutěž názorů. Kremlík ve své knize názorně přirovnává boj proti změnám klimatu k "věčné válce" z Orwellova románu "1984". Taková válka se totiž nedá vyhrát, ale lze jí zdůvodňovat omezování práv a svobod občanů. Vy byste byl ideální úřední síla v takové válce.

Také si tady stěžujete, cituji: "pocitové pohlaví gender je zde vytrvale zcela nekorektně zaměňováno za anatomicky dané pohlaví". To je fajn, že jste na to upozornil, ale to je především Váš problém. Právě Vy jste ochoten zaměnit anatomicky dané pohlaví za "pocitové pohlaví" a dělat z toho normu. Dokonce i deset pohlaví je pro Vás málo. Z toho, co by měli řešit odborníci zcela individuálně, aby rozklíčovali osobnost každého jedince a snažili se řešit jeho osobní stav, Vy se snažíte zobecňovat.

2 0
možnosti
MK

Považuji za naprosto normální, že se vědci neshodnou. Věta není o většinovém hlasování. Věda je o důkazech. Důkaz se nestane platným tím, že je odhlasován. Důkaz nelze zakázat. Důkaz je možné potvrdit nebo vyvrátit.

Ovšem globální oteplenci ovšem žádné argumenty nemají a proto se snaží zakazovat.

4 0
možnosti
Foto

A tak to já opět nebudu souhlasit. Vám se současný stav vnucování jakési korektnosti zamlouvá? Vám připadá normální, že protože korektnost, musí se odstraňovat "stereotypy". Proboha co to vlastně je ta korektnost? V dnešním světě to není nic jiného, nežli vnucování jednoho postoje všem. Musíme být korektní, abychom neurazili. Běloch nesmí dabovat černocha. A co kominíci? Zakážeme je? Nebo vymyslíme barevný kouř? Pro každého kominíka ten správně korektní?

10 0
možnosti
ZH

:-) zatímco lze korektně a slušně nesouhlasit, ale korektnost nebrání i souhlasit, tak nekorektně lze jen nesouhlasit. Nekorektnost se vnucuje zcela stejně jako korektnost. Ne každý vyznavač korektnosti souhlasí s kdejakou blbostí.

0 3
možnosti
PB

P38e31t21r 83B85u78r56i50a98n

12. 7. 2020 15:29

Lidskoprávní aktivisté jsou zvláštní tím, že si stvoří svůj imaginární svět a za ten urputně bojují. Patříte k nim i vy. Například tím (v blogu), že bojujete proti lidem, kteří neuznávají volební právo pro ženy. Já žádného takového člověka neznám. Vy ale proti nim vedete zuřivý názorový boj. Tedy šermujete sám v místnosti do vzduchu.

10 0
možnosti
ZH
JR

J86a89n 57R52á49ž

12. 7. 2020 12:55

Ten článek vypadá skoro jako ironie, kde očekáváte jisté porozumění se svým názorem, ale zároveň chcete dát najevo, že si udržujete od předmětného tématu jistý odstup, ale u Vás se obávám, že to myslíte naprosto vážněRv

1 0
možnosti
ZZ

aktivisté a neziskovkáři jsou zločinci a covit19 má jeden plus, vymazal grétu

6 0
možnosti

Ano, COVID-19 a BLM poslal Grétku na vedlejší kolej. A ta taky pěkně žárlí ;-D

0 0
možnosti
ZZ

Spíš byste měl napsat: jsem zastánce šílené Gréty a ne Vítězslava Kremlíka a ten zbytek textu jste si mohl klidně odpustit.

;-D;-D;-D

15 0
možnosti

Čím dál více se utvrzuji v dojmu, že právě tzv."zastánci pluralismu" by jako první pilně udávali spoluobčany zelené,genderové, multikulti, atp. inkvizici, a s fanatickým nadšením by zapalovali hranice.

17 0
možnosti
JR

J44a69n 67R20á28ž

12. 7. 2020 13:01

Bolševické "Kdo nejde s námi, jde proti nám" vycházející z vlastního přesvědčení o universální platnosti jediné pravdy, je nesmrtelné.

All Lives Matter!

8 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik