Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to dlouhé, navíc i hloupé.

2 0
možnosti

Přesně takové typy, jako je autor, schvalovaly v 50. letech popravu Horákové a dalších.

14 2
možnosti

Tak tohle je neuvěřitelná urážka autora tohoto blogu!

2 5
možnosti

Docela rád Vás čtu pane Hornere... a souhlas, byť velmi opatrný.."nic nepřepepřit, nepřehřebíčkovat, nepřenovookořenit..." pomoc ano, ale jisté hranice musí být pro jakékoliv lidské konání.

1 2
možnosti

Ježišikriste, tolik písmenek...tolik.

2 0
možnosti

P25e64t83r 63T28o50m68e13k

3. 7. 2020 17:08

Hornere, jestli jsou Romové potřebnější obyvatelé, mohou si za to především sami. To ale člověk vašeho myšlení nikdy nepřipustí. A co vaše dcerušky? Už se nebojí přijet vás navštívit?

13 0
možnosti

Pane Hornere, Vy si neuvědomujete jednu věc. Zákony proti krádeži, loupeži, násilí nebo vraždě tu nemáme kvůli slušným občanům, ale kvůli zlodějům, lupičům, násilníkům a vrahům. Právě tito lidé se musejí bát zákona, nikoli ti ostatní. Jenže zločinci by si přáli, aby to bylo naopak.

V Berlíně právě začal platit "zákon proti diskriminaci". V článku, který na toto téma vyšel na iDNES je to názorně uvedeno takto, cituji: "Představme si následující situaci: městský policista v Berlíně chce v rámci svého povolání provést namátkovou kontrolu totožnosti. Dotyčná osoba odmítne spolupracovat a policistu obviní z rasismu a diskriminace. Následně podá stížnost a žádost o odškodnění. Nemusí dokazovat, zda se jí popsaná verze události skutečně stala a zda je stížnost oprávněná. Je na policistovi, aby dokázal opak." Článek (viz na konci příspěvku) má dost výstižný titulek: "Policisté přes palubu".

Patrně si vůbec neuvědomujete, že v závěru svého textu navrhujete jako řešení společenských problémů princip výpalného. Odmítneme-li platit výpalné agresorovi, bude stále agresivnější, až nás nakonec zahubí. Vy tedy navrhujete platit, protože "najedený agresor" ztrácí motivaci k agresi. To je hluboký omyl. Každý agresor své požadavky stále stupňuje, nikdy nemá dost. Ten, kdo se rozhodne platit výpalné, tomu nakonec nezbývají prostředky pro ty, kdo je opravdu potřebují – nemocní, postižení, osamělí a staří... Vy se snažíte dělat z Romů kategorii "potřebnějších obyvatel", kteří potřebují speciální zacházení a privilegia. Není to rasistické? Svůj postoj zdůvodňujete takto, cituji: "majoritní většina si mohla po generace vytvářet rodinné zázemí, byť v omezeném množství, ale má kam sáhnout.". Romové si tedy nemohli "po generace vytvářet rodinné zázemí"? Romům snad plyne jiný čas nebo se nerodí v rodinách? Můžete své výroky i jejich logické důsledky obhájit? Pochybuji.

Odkaz na článek:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/policie-rasismus-berlin-zakon.A200621_183320_zahranicni_cern

28 0
možnosti

P51e69t47r 88T14o25m36e61k

3. 7. 2020 17:10

R^R^R^Mám obavu, že tohle Horner ne, že nepochopí, on to nechce pochopit. On to nechce slyšet ani vidět.

9 0
možnosti

Pane Hornere, dnes jsem konečně ve vašem textu postřehl náznak logiky a dávám plus za stručné a výstižné vysvětlení, proč jsou zastánci BLM podráždění opačným výrokem, že i na bílých, respektive na všech záleží. Na druhou stranu by měl někdo BLM vysvětlit, že WLM se zase cítí ohrožení výbuchy násilí, torelancí zločinnosti, omezováním pravomocí policie a přehnanou pozitivní diskriminací. A ne že tím nejsou sami diskriminovaní, jak píšete. Jsou. A plody pozitivní diskriminace v USA můžeme vidět dnes v přímém přenosu.

0 0
možnosti

" ... bývalá privilegia ..."? Také se říkávalo "bývalý člověk".Rv

0 0
možnosti
Foto

pozitivní diskriminace dovedla USA tam, kde dnes jsou.

11 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS