Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J16i70ř64í 70K68u32n30c

6. 7. 2020 20:11

Jak je tedy možné, autore tohoto blábolu, že když by někdo pronesl: Na černých životech nezáleží, tak by neplatilo, že to nemůže vadit, protože pokud nejsme rasisté, neuznáváme žádné bílé, černé..... Toto by vadilo a hodně vadilo. V USA by vás za to asi vyhodili z práce.

0 0
možnosti
IS

Autor se česky obrací na české publikum a požaduje od něj konec obrany české a obecně evropské kultury. Tedy jazyka a souvisejících reálií, které on sám využívá. Žádný skutečný světový jazyk neexistuje. Nejblíže jsou mu jazyky angličtina a mandarínská čínština, každým ale mluví jen něco málo přes miliardu lidí. Angličtina převládá jako druhý jazyk, rodilých mluvčích je asi třetina. Jazyků jsou tisíce. Čeština je počtem mluvčích na 86. místě světa. Jde o celosvětově významnou enklávu jednotného jazyka s několika miliony mluvčích s češtinou jako druhým jazykem. Ať si autor mluví jazykem, žije kulturou, mezi lidmi a na místě, kam ho táhne jeho srdce. Já po jeho pokrokářské utopii netoužím.

1 0
možnosti
ZB

Tolik hloupostí v tak malém článek to je opravdu umění vtěsnat. Svět se zbláznil, revidovat minulost je opravdu hloupost. Je třeba nastolit pravidla na současnost a budoucnost. Lidstvo potřebuje vyřešit tolik důležitých oblastí - počet obyvatel na planetě, uživení obyvatel, obsazení další planety, ekologie planety v návaznosti na energii, atd.

0 0
možnosti
JP

Polický? Nějaká mdlá forma umělé inteligence?

1 0
možnosti
JJ

Rasizmus se mi nelíbí. Žádná jeho forma. A že jich je. I tenhle článek má některé rysy charakteristické pro rasizmus. Problém existuje a bude existovat. Bohužel ho podporují mnohá opatření včetně těch, co jsou proti němu namířená. Základem je předpoklad, že rasista je jen světlé pleti. Takové zevšeobecňování je kontroverzní. Tak to není. Ale oficiálně je jen toto rasizmus.

Obecně rasizmus je jen jedna větev klasického chování davu. Jedna skupina proti jiné, nebo proti jedinci. Ve skutečnosti je to pořád stejný základ. Příroda nedělá věci složitě. A my i když to tak nevypadá jsme součástí přírody. Ještě pořád jsme a naše instinkty a chování je hluboko uvnitř pod tou tenkou civilizační slupkou dané instinkty a zkušenostmi, které se vryly hluboko do naší podstaty. Stejně jako např. strach z pavouků. Kdysi dávno muselo existovat několik druhů pavouků, kterých se lidé oprávněně báli. Ten strach prý máme v genech.

S rasizmem je to podobné. Lidé znali ostatní lidi svého kmene. Znali kmeny z okolí a věděli s kým se dá spolupracovat a s kým ne. Cizinci byli hrozba. Je to opravdu hluboko. A promítá se to všude. Může jít o sportovní fanoušky, věkové skupiny, lidi s určitým vzděláním, pracovní pozicí atd. Základ je stejný. Jedinec má tendenci identifikovat se se skupinou a potom se chová tak jako celá skupina. Ovšem sám by se choval jinak. To je příroda. Tohle také máme v genech. Opět asi pozůstatek doby, kdy na tom záleželo přežití.

Tady jde o to, jaký máme civilizační nátěr. Ovšem ten se tvoří dříve, než jdeme do školy. Náš vzorec chování nám vtisknou rodiče a my se ho učíme jejich pozorováním.

Žádné kvóty tohle nevyřeší. Naopak. Spíš situaci zhorší. Už tak stačí, že situaci zhoršují fanatici schopní zmanipulovat povahově slabé jedince. Fanatizmus je problém. Takoví lidé umí strhnout dav - stovky až miliony lidí k něčemu co se může zvrhnout ve velký problém. Už jsme to zažili mnohokrát a přesto nevidíme, když se něco děje znova. Ti co to zažili už nežijí, aby nás varovali.

1 0
možnosti
JA

RvDočetl jsem jenom k primitivnímu antikomunismu. Pozdravujte soudruha Falmera.

0 0
možnosti
RJ

Doufám...dokonce bych si to vyloženě přál, abyste se jednou setkal tváří v tvář s tím, co tady obhajujete. Vlastně nepřál, protože pochybuju, že jste se někdy podíval dál, než za roh svého baráku.

3 1
možnosti
JA

Ale špičkově ubohé! To by nevymyslel ani černý komunista....

1 0
možnosti
JP

Takže ostatní nechápou nic, zato vy jste pochopil vše, proto máte právo odsoudit zbytek.

Jenom mimochodem vám doporučuji seznámit se s někým, kdo žil např. v Zimbabwe, třeba byste na nějaký rozdíl přišel.

7 1
možnosti
VV

V61í11t 52V79ý83m63o39l43a

1. 7. 2020 15:20

Tak měla indická profesorka vypustit bonmot: "Na černých životech nezáleží", když chtěla upozornit na to, že na barvě nezáleží. Ale to se jí jaksi z úst vypustit nepodařilo...

7 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik